Skip to content

Mult asteptatul serial RUXX, productie HBO Max in Romania, are premiera pe 8 martie. Raluca Aprodu joaca rolul principal, in distributie mai sunt Madalina Craiu, Serban Pavlu, Alina Chivulescu, Marian Olteanu

RUXX, noul serial produs de HBO Max si filmat în România, va avea premiera pe 8 martie, odata cu lansarea noii platforme de streaming. Productia originala HBO Max, scrisa de Vera Ion si regizata de Iulia Rugina si Octav Gheorghe, are opt episoade, cu o durata de 45 de minute fiecare. Primele doua episoade vor fi disponibile pe HBO Max în ziua lansarii.

RUXX este o drama moderna despre relatii si tânara generatie din România, care traieste într-o tara prinsa între trecut si viitor. Serialul urmareste framântarile personajului principal, Rux (Ruxandra) interpretata de Raluca Aprodu, care încearca sa îsi echilibreze cariera solicitanta, lucrând pentru un mare dezvoltator imobiliar din Bucuresti, cu celelalte prioritati ale vietii ei: îsi sustine financiar familia si are o relatie la distanta. Rux planuieste sa se mute în SUA, dar viata are alte planuri pentru ea: trebuie sa coordoneze cel mai mare proiect al sefului ei, campania electorala a sotiei sale.

În rolurile principale: Raluca Aprodu („Câini”, „În deriva”) si Alec Secareanu („God’s Own Country”, „Cannibal”, „Strike Back”), alaturi de Madalina Craiu („Umbre”, „Mo”) si Serban Pavlu („Umbre”, „Babardeala cu bucluc”, „Monstri”, „Marocco”), Alina Chivulescu („Selfie”), Bogdan Dumitrache („Pororoca”, „În deriva”, „Pozitia copilului”), Ioana Bugarin („Miracol”, „Mia îsi rateaza razbunarea”) si Marian Olteanu („Alice T.”).

 „RUXX e un serial diferit de tot ce s-a facut în România pâna acum, pentru ca vorbeste despre o generatie care-si gaseste vocea si identitatea într-o societate patriarhala. Fiecare episod e un carusel de emotii, iar fiecare personaj are parti în care ma regasesc ca femeie în România si Europa de azi. M-am luptat, la rândul meu, cu prejudecatile unei societati care te împiedica sa-ti gasesti si sa-ti asumi identitatea”, a declarat regizoarea Iulia Rugina.

Filmat în mare parte în Bucuresti, cu o coloana sonora pe care se regasesc preponderent piese românesti, RUXX abordeaza cele mai întâlnite provocari de catre femeile din România – de la relatii toxice la misoginism, de la barierele si inegalitatile societatii la sabotaj – si subliniaza importanta empatiei, perseverentei si a curajului de a fi tu însuti.

„Am avut ocazia unica de a lucra cu actori pe care, altfel, i-as fi oprit pe strada pentru autografe si cu o echipa extrem de competenta. Si am avut bucuria de a spune câteva povesti uneori calde si sentimentale, alteori dramatice si crude, despre relatii, prejudecati, tradare, duplicitate sau putere. RUXX este un serial original, distinct ca abordare si teme, curajos si contemporan.”, spune regizorul Octav Gheorghe.

Serialul este regizat de Iulia Rugina (6 episoade) si de Octav Gheorghe (2 episoade). Scenariile sunt scrise de Vera Ion, Andrei Butica este director de imagine, iar Mihai Codleanu semneaza montajul.

Citește în continuare