Skip to content

Francis Ford Coppola va investi 120 de milioane de dolari din banii sai pentru a realiza Megalopolis, ceea ce ar putea fi ultimul sau film. Studiourile considera povestea ambitioasa si prea costisitoare

Francis Ford Coppola va investi 120 de milioane de dolari din banii sai pentru a realiza proiectul sau de suflet, „Megalopolis”, care se afla in faza de pre productie, finantare de mult timp. Coppola a scris „Megalopolis” la inceputul anilor 1980 si a fost in discutii cu Oscar Isaac, Forest Whitaker si Cate Blanchett pentru rolurile principale.

Filmul este o idee originala atât de ambitioasa si de costisitoare, incât niciun mare studio nu si-a dorit sa-l finanteze.

Intr-un interviu pentru revista GQ, Coppola a declarat ca marii sef de studiouri de la Hollywood au reactionat la propunerea sa pentru „Megalopolis” in acelasi mod in care au reactionat „atunci când am câstigat cinci premii Oscar si eram cel mai in voga regizor de film din oras si am intrat cu „Apocalypse Now” si am spus: „As vrea sa fac urmatorul film”. Eu detin toate drepturile pentru ‘Apocalypse Now’. Stiti de ce detin „Apocalypse Now”? Pentru ca nimeni altcineva nu l-a vrut.”

Coppola a adaugat: „Imaginati-va, daca asa era când aveam 33 de ani sau orice vârsta si câstigasem toate premiile si doborâsem toate recordurile si totusi absolut nimeni nu voia sa mi se alature, atunci cum credeti ca reactioneaza acum?” Stiu ca ‘Megalopolis’, cu cât il fac mai personal si cu cât este mai mult ca un vis, cu atât va fi mai greu de finantat.”

Intriga din „Megalopolis” ramâne secreta pentru moment. Coppola a spus in trecut ca va fi realizat in traditia unei epopee romane, dar ca va avea loc intr-o versiune utopica a orasului New York, numita Noua Roma, „o poveste de dragoste care este, de asemenea, o investigatie filosofica a naturii omului”.

Pentru a finanta proiectul, Coppola pune la bataie propriile 120 de milioane de dolari si „a vândut o parte semnificativa din imperiul sau de vinuri, astfel incât sa poata folosi un procent din vânzare ca garantie pentru linia de credit pentru a realiza in sfârsit filmul”.

Coppola a justificat aceasta decizie care pare dramatica, mai ales din perspectiva varstei lui – 82 ani: „Nu este ca si cum 120 de milioane de dolari ar fi masura a ceea ce am. Am lasat mostenire mult tuturor copiilor mei. Si apoi ei insisi, cel mai mare lucru pe care l-am lasat mostenire copiilor mei este know-how-ul si talentul lor. [Copiii mei] nu vor avea nicio problema. Sunt cu totii foarte capabili. Si au Inglenook [crama familiei], unde ne aflam noi. Nu exista nicio datorie in acest loc. Niciuna.”

„Megalopolis” ramâne deocamdata in dezvoltare. Coppola nu a anuntat inca o data de incepere a productiei.

Citește în continuare