Skip to content

Ce puteti face in weekend-ul 25-27 februarie: Targuri de Martisor, concerte Moonlight Breakfast si Implant pentru Refuz, premiere la teatru si film, plus expozitii

Noile reglementari cauzate de cresterea numarului de imbolnaviri ofera posibilitatea participarii la evenimente culturale in sali de spectacole doar la capacitate de 30%. urban.ro recomanda cateva dintre evenimentele week end-ului pe care va rugam sa le vizitati si experimentati purtand masca si respectand distantarea sociala.

La Nottara, regizorul Cristi Juncu pune in scena „Mama”, o farsa neagra, cu mult umor, care invaluie o drama psihologica nuantata, cu o poveste tulburatoare si intensa despre singuratate, familie, nevoia de afectiune. 

La Mère, productia originala in limba franceza, a fost prima oara reprezentatala Théâtre de Paris, la Paris, pe 4 noiembrie 2010. Acelasi dramaturg, Florian Zeller, are in serie si piesa Tatal care a fost si ecranizata in 2020, cu Anthony Hopkins si Olivia Colman in rolurile principale, iar filmul a fost recompensat cu Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat si Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal.

Din distributia spectacolului de la Nottara fac parte Catrinel Dumitrescu (Mama), Sorin Cocis (tatal), Rares Andrici/Vlad Balan (fiul), Diana Roman/ Alexandra Murarus (fata). Spectacolul are avanpremiera pe 27 februarie, iar detalii complete sunt aici.

Moonlight Breakfast si Implant pentru Refuz au concerte in acest weekend la Club Controal si Fabrica.

Moonlight Breakfast canta la Club Control pe 26 februarie, detalii aici, iar Implant pentru Refuz canta in aceasta seara, de la ora 19.00.  Detalii aici.

In acest weekend, Smiley debuteaza intr-un lungmetraj alaturi de partenera sa de viata, Gina Pistol. Celalalt personaj feminin din comedia „Odata pentru totdeauna” este actrita Ada Gales.

In filmul care va fi difuzat incepand din acest weekend in cinematografe, Smiley este Alex, un regizor de succes si tata a doi copii, care trece printr-o perioada a vietii in care se lupta cu depresia, in ciuda succesului pe care il are in plan profesional. Dupa ce isi anunta familia ca se reintoarce in satul natal, familia decide sa il urmeze si cu ajutorul ei reuseste sa depaseasca momentele dificile.

Incercarea lui de a scapa de depresie se loveste de tot felul de evenimente tragi-comice, insa personajul descopera, in aceasta calatorie, adevaruri de necontestat, ca faptul ca  familia, iertarea si dragostea sunt leacul pentru orice.

In acest weekend, sunt mai multe targuri tematice de Martisor in oras.

Bounty Martisor a confirmat prezenta a 60 de creatori si mici producatori romani. Detalii aici.

La Mezanin Market, antreprenori locali, produse artizanale gourmet, creatii vestimentare, bijuterii fantastice, cosmetice naturale, ceramica si home deco, carti si jucarii pentru pitici isi asteapta cumparatorii. Detalii aici.

La Muzeul Taranului Roman sunt asteptati 150 de participanti la Targul Martisorului, care promoveaza si recontextualizeaza sarbatorirea unui obicei care in ultimul secol a primit o serie de transformari, predominant in spatiul urban. Detalii aici.

La Kulterra Gallery, una dintre cele mai recent deschise galerii bucurestene, puteti vizita expozitia Elena Bria. New Academia.

Elena Bria s-a nascut in 1992 la Chisinau, a absolvit in 2011 Liceul de arte frumoase Igor Vieru din Chisinau si aavut expozitii solo la Chisinau, Bucuresti si a participat la expozitii colective din SUA, Rusia, Marea Britanie si Italia.

Fiind prima artista de origini basarabene admisa in ultimii 20 de ani la Academia de Arte Frumoase Ilya Repin din Sankt Petersburg, Elena Bria s-a prezentat in 2018, in anul Centenarului,cu o lucrare de licenta monumentala atat prin proportii, cat si prin subiect: „Incoronarea Regelui Ferdinand”. 

La Galeria Kulterra, lucrareade licentava fi prezentata impreuna cu documente si materiale din anul Incoronarii. Expozitia care ii este dedicata include si alte lucrari pe care reprezentantii galeriei le anunta astfel: „privitorul nu are nevoie de nici un ghid specializat caci pictura Elenei Bria il conduce singura prin propriile povesti.”

Expozitia „New Academia” poate fi vizitata pana pe 28 februarie 2022 la adresa Galeriei Kulterra din strada Stirbei Voda, 104-106.

Expozitia „Nicolae Iorga – 150 de ani de la nastere” este deja deschisa la Muzeul National de Istorie a Romaniei si va putea fi vizitata pana la finalul lunii mai 2022.

Muzeul National de Istorie a Romaniei il omagiaza pe Nicolae Iorga (1871-1940), la 150 de ani de la nastere, prin intermediul unei expozitii care pune in valoare un numar important de piese donate de catre profesorul univ. dr. Andrei Pippidi, nepot al lui Nicolae Iorga, piese ce formeaza Colectia „Iorga-Pippidi”, devenita parte a patrimoniului national.

Daca vreti sa luati in calcul o noua optiune de miscare, va propunem cursurile de baletul pentru adulti.

O solutie ar putea fi clasele de balet pentru adulti. E timpul sa uitati miturile conform carora puteti face balet doar pana la o anumita varsta sau ca numai persoanele cu o anumita conformatie a corpului sunt potrivite acestui stil de dans. Ca o alternativa la antrenamentele fitness, astazi multe dintre scolile de balet ofera si cursuri dedicate adultilor. 

Baletul antreneaza toate grupele de muschi, activeaza multe zone din creier, lasand “pe liber” functia vorbirii, fiind astfel un antrenament complet, dar si o forma de relaxare.

Nu avem nevoie de cuvintele potrivite pentru a face balet, asa ca partea responsabila cu aceasta functie este in pauza ori de cate ori dansam. Pe langa faptul ca baletul implica in miscare toate grupele de muschi, iar asta duce la kilograme in minus si laun corp frumos sculptat, acest tip de dans este un adevarat aparat fitness pentru creier. 

Astfel, ori de cate ori facem balet, ne folosim partea stanga a creierului pentru executia combinatiilor de pasi, partea dreapta pentru a interpreta muzica si a da expresivitate corpului, portiunea posterioara superioara a creierului pentru a interpreta relatiile spatiale si partea de jos pentru a memora pasii. 

Alegand baletul va antrenati complet si creierul. In plus, baletul se exerseaza cel mai frecvent pe muzica clasica, un tip de muzica cu reale beneficii pentru intuitie si capacitatile noastre cognitive. Cel putin asta sustin studiile care au avut ca subiect muzica baroca si stilul muzical incadrat in “Clasicismul vienez”, cercetari care au aratat ca, astfel, sunt stimulate undele cerebrale “Alpha”, cele prezente ori de cate ori suntem calmi, relaxati si in starea de meditatie. 

Detalii aici:

Citește în continuare