Skip to content

Chelsea Clinton va lansa o serie de carti pentru copii in aceasta toamna. Cartile vorbesc despre salvarea planetei si despre adaptarea intr-o familie cu mai multi frati

Editura Penguin Young Readers a anuntat ca Chelsea Clinton, fiica fostului cuplul prezidential american, va publica o noua poveste ilustrata, „Bine ati venit la Clubul Copiilor Mari: Ce trebuie sa stie fiecare frate mai mare!” / „Welcome to the Big Kids Club: What Every Older Sibling Needs to Know!”, care apare pe 13 septembrie 2022. Cartea este ilustrata de Tania de Regil.

In acelasi timp, ea va lansa si va oferi introduceri pentru o serie de carti non-fictiune pentru copii cu varste cuprinse intre 6 si 9 ani, despre conservarea animalelor, serie care se va numi „Save The …”.

„„Welcome to the Big Kids Club” este o reflectare a conversatiilor pe care le-am avut cu copiii mei si cu multi alti copii despre ce inseamna sa ai un copil in familie”, a declarat Clinton, mama a trei copii, citata de AP News.

„Speranta mea este ca tinerii cititori si familiile lor sa se bucure si sa invete din cartile din aceasta serie la fel de mult ca mine, despre rechini-balena, broaste sau mai multe animale care ar putea disparea daca nu colaboram cu totii pentru a-i salva,” mentioneaza Chelsea Clinton.

Seria „Save The” va incepe in septembrie cu trei carti: „Save the… Elephants” de Sarah L. Thompson, „Save the… Whale Sharks” de Christine Taylor-Butler si Anita Sanchez „Save the… Whale Sharks”.

Clinton, fiica fostului presedinte Bill Clinton si a fostului secretar de stat Hillary Clinton, a scris anterior bestselleruri precum „She Persisted: 13 American Women Who Changed the World” si „She Persisted Around the World: 13 Women Who Changed History”. Ea are o carte ilustrata care va aparea pe 1 martie, „She Persisted in Science: Brilliant Women Who Made a Difference”, cu ilustratii de Alexandra Bolger.

Viata familiei Clinton a revenit din nou in atentia publicului larg, prin seria „Impeachment: American Crime Story”, care readuce in atentie scandalul Bill Clinton – Monica Lewinsky. Sarah Paulson este de nerecunoscut in rolul avocatei care aproape ca a demis un presedinte american.

„Impeachment: American Crime Story” se afla in lucru inca din 2017 cand Murphy a ales sa adapteze „O conspiratie vasta: povestea reala din spatele scandalului sexual care aproape ca daramat un Presedinte” (A Vast Conspiracy: The Real Story of Sex Scandal That Nearly Downed a President), cartea devenita best seller care a fost scrisa de Jeffrey Toobin, fost jurnalist la New Yorker si publicata in 1999.

Scenariul a fost adaptat de Sarah Burgess care a preluat si rolul de showrunner al miniseriei desfasurata pe 10 episoade. Initial, era programata pentru a fi lansata in toamna anului trecut, cu cateva saptamani inaintea alegerilor prezidentiale din SUA insa a fost amanata din cauza pandemiei.

Povestea este centrata asupra evenimentelor care au dus la procesul de punere sub acuzare al celui de-al 42-lea Presedinte american Bill Clinton si a scandalului care a marcat anii ’90 prin aventurile pe care acesta le-a avut cu una dintre angajatele sale din Casa Alba, Monica Lewinski.

Clive Owen joaca rolul lui Bill Clinton iar Beanie Feldstein o joaca pe Monica Lewinski.

Edie Falco, actrita castigatoare a 2 Globuri de Aur si 5 trofee Emmy, o interpreteaza pe Hillary Clinton, Cobie Smoulder pe Ann Coulter iar Billy Eichner pe jurnalistul Matt Drudge.

Citește în continuare