Skip to content

(galerie foto) SAG Awards 2022: Troy Kotsur este primul actor cu deficiente de auz care castiga premiul pentru cel mai bun actor. Michael Keaton, Will Smith, Kate Winslet si Jessica Chastain, marii castigatori ai serii.

Aseara a avut loc cea de-a 28-a editie anuala a Screen Actors Guild Awards care a premiat 15 categorii care marcheaza cele mai bune prestatii actoricesti din filme si seriale in ultimul an. Trofeele sunt votate de Sindicatul Actorilor Americani.

Supranumita SAG Awards 2022, ceremonia a fost plina de surprize, marii favoriti ai serii au fost complet ignorati in timp ce productia cu buget mic „CODA” a fost marele castigator al celui mai important trofeu al serii: „Cea mai buna distributiea unui film”. Evenimentul este istoric in Hollywood deoarece distributia filmului este formata predominant din actori cu deficiente de auz, unii dinte ei fiind complet surzi.

Distributia CODA, inclusiv Marlee Matlin care era socata, si-a exprimat surprinderea fata de aceasta victorie care pozitioneaza filmul printre favorite in lista pentru Oscar – in mod traditional, castigatorul trofeului pentru cea mai buna distributie devine imediat favorit in cursa Oscar pentru „cel mai bun film al anului”. Matlin a acceptat premiul, si-a incheiat discursul – interpretat de un specialist in limbajul semnelor – prin utilizarea semnului „Te iubesc” catre public si catre votantii SAG-AFTRA.

CODA a obtinut o alta victorie istorica. Dupa nominalizarea istorica de la inceputul acestui an, Troy Kotsur a devenit primul actor cu deficiente de auz care a castigat un SAG Award, luand acasa trofeul pentru cel mai bun actor in rol secundar. Folosind un interpret in limbajul semnelor, el si-a marturisit dragostea fata de sotia sa care il privea din public si a glumit ca fiica lui nu poate folosi statueta pentru a-si atarna bijuteriile.

Marea surpriza SAG Awards 2022 este faptul ca „The Power of the Dog”, marele favorit la Oscar 2022, nu a primit vreun trofeu iar „House of Gucci” a fost de asemenea complet ignorat.

Asa cum era de asteptat, aproape toate discursurile castigatorilor care au urcat pe scena SAG Awards 2022 au inclus un moment de referinta la situatia dramatica din Ucraina iar starurile din Hollywood au indemnat la toleranta, pace si sprijin umanitar.

Pe langa Netflix care s-a bucurat de 4 trofee castigate pentru fenomenul „Squid Game”, platforma de streaming Apple TV este considerata de presa americana drept marele castigator al serii pentru cele 2 trofee castigate cu „CODA” dar si alte 2 premii pentru „Ted Lasso” – cel mai bun actor intr-o serie de comedie pentru Jason Sudeikis si cea mai buna distributie intr-o serie de comedie. In acelasi timp, din partea HBO, „Succession” a fost premiata cu trofeul pentru cea mai buna distributie intr-un serial drama.

Will Smith s-a bucurat de castigarea trofeului pentru cel mai bun actor intr-un rol principal pentru prestatia din „King Richard”: „Cred ca a fost unul dintre cele mai grozave momente din cariera mea pentru ca mi-a fost strigat numele pentru King Richard in timp ce stateam langa Venus Williams”. In film, Smith joaca rolul tatalui celor 2 surori Serena si Venus Williams.

Jessica Chastain a castigat trofeul pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal pentru prestatia din „The Eyes of Tammy Faye” si s-a bucurat din plin de victorie dupa ce a lucrat aproape 10 ani la acest proiect. Arian DeBose a castigat „cea mai buna actrita intr-un rol secundar” pentru „West Side Story, multumindu-i regizorului Steven Spielberg pe scena.

Unul dintre cele mai emotionante momente ale ceremoniei a fost cand Michael Keaton a fost premiat pentru rolul din „Dopesick”, o drama despre criza opioida. Actorul era vizibil marcat de aceasta realizare si a dedicat trofeul nepotului sau Michael care a murit in 2016 in urma unei supradoze accidentale de heroina si fentanil, un opioid sintetic.

Kate Winslet, care a castigat trofeul pentru „cea mai buna intr-un film de televiziune sau serial limitat” nu a fost prezenta pe scena din Barker Hanger pentru a-si accepta premiul dar a intervenit prin intermediul unui apel video pentru a-i acorda, alaturi de Cate Blanchett, Meryl Streep si Tyler Perry, trofeul pentru intreaga cariera – SAG Life Achievement Award – lui Helen Mirren.

Mai jos veti gasi lista completa a castigatorilor si galeria foto cu aparitiile de pe covorul rosu.

Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture
CODA — Eugenio Derbez, Daniel Durant, Emilia Jones, Troy Kotsur, Marlee Matlin, Ferdia Walsh-Peelo

Outstanding Performance by a Female Actor in a Leading Role
Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye) 

Outstanding Performance by a Male Actor in a Leading Role
Will Smith (King Richard) 

Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role
Ariana DeBose (West Side Story)

Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role
Troy Kotsur (CODA)

Outstanding Action Performance by a Stunt Ensemble in a Motion Picture
No Time to Die 

TV:

Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series
Succession — Nicholas Braun, Juliana Canfield, Brian Cox, Kieran Culkin, Dagmara Dominczyk, Peter Friedman, Jihae, Justine Lupe, Matthew Macfadyen, Dasha Nekrasova, Scott Nicholson, David Rasche, Alan Ruck, J. Smith-Cameron, Sarah Snook, Fisher Stevens, Jeremy Strong, Zoë Winters

Outstanding Performance by a Male Actor in a Drama Series
Lee Jung-jae (Squid Game) 

Outstanding Performance by a Female Actor in a Drama Series
Jung Ho-yeon (Squid Game) 

Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series
Ted Lasso — Annette Badland, Kola Bokinni, Phil Dunster, Cristo Fernández, Brett Goldstein, Brendan Hunt, Toheeb Jimoh, Nick Mohammed, Sarah Niles, Jason Sudeikis, Jeremy Swift, Juno Temple, Hannah Waddingham 

Outstanding Performance by a Male Actor in a Comedy Series
Jason Sudeikis (Ted Lasso) 

Outstanding Performance by a Female Actor in a Comedy Series
Jean Smart (Hacks) 

Outstanding Performance by a Male Actor in a Television Movie or Limited Series
Michael Keaton (Dopesick) 

Outstanding Performance by a Female Actor in a Television Movie or Limited Series
Kate Winslet (Mare of Easttown)

Outstanding Action Performance by a Stunt Ensemble in a Comedy or Drama Series
Squid Game

Outstanding Action Performance by a Stunt Ensemble in a Television Series

SQUID GAME

SAG Life Achievement Award

Helen Mirren


Citește în continuare