Skip to content

Steven Spielberg va realiza un nou film despre personajul Frank Bullitt, politistul interpretat de Steve McQueen in 1968.

Steven Spielberg va realiza un lungmetraj despre personajul Frank Bullitt, politistul din San Francisco interpretat de Steve McQueen in thrillerul din 1968, „Bullitt”, mentioneaza publicatia Deadline.

Din echipa filmului fac parte Josh Singer („The Post”, “Spotlight”), care va scrie scenariul, impreuna cu Kristie Macosko Krieger, colaboratoare permanenta a lui Spielberg. De asemenea, fiul lui McQueen, Chad McQueen, si nepoata Molly McQueen vor fi producatori executivi, acestea fiind posibile dupa un proces indelungat de negocieri cu mostenitorii lui McQueen pentru a asigura drepturile asupra personajului. 

Warner Bros. sunt cei care au lansat in 1968 filmul “Bullitt”, iar acestia vor fi studioul pentru noul film al lui Spielberg. Acestia au mentionat ca filmul nu este un remake, ci o poveste originala despre personaj. 

„Bullitt” din 1968 este bazat pe romanul din 1963 „Mute Witness”, care urmareste investigatia lui Bullitt asupra moartii unui informator al mafiei pe care a fost desemnat sa-l protejeze. 

Regizorul Peter Yates a creat in filmul “Bullitt” una dintre cele mai memorabile urmariri cu masini din istoria filmului, cu McQueen la volanul unui Ford Mustang modificat.

Filmul a castigat premiul Oscar pentru montaj si a fost nominalizat la categoria „cel mai bun sunet”. 

De curand, presa internationala a anuntat ca David Lynch se alatura distributiei urmatorului film al lui Steven Spielberg, The Fabelmans. Filmul e inspirat din copilaria regizorului si va avea premiera in 23 noiembrie.

Creatorul serialului Twin Peaks s-a alaturat filmului semi-autobiografic al lui Steven Speilberg, intr-un rol despre care nu se stiu inca foarte multe detalii, a anuntat Variety in acest week end.

Asocierea dintre Lynch si Spielberg, primul care vine din zona artei de nista devenita cult – iar cel de-al doilea autor al unor blockbustere cu success urias la public, e considerata de lumea fimului una de mult asteptata si care va efect surprinzator.

Rolul lui Lynch, ca si multe alte lucruri despre film, ramane deocamdata secret, desi se stie ca The Fabelmans este un proiect semi-autobiografic care prezinta tineretea lui Spielberg in Arizona. 

Din distributia filmului The Fabelmans mai fac parte Gabriel LaBelle in rolul lui Sammy, alter ego-ul de pe ecran al lui Spielberg, alaturi de Michelle Williams si Paul Dano in rolul parintilor sai, Seth Rogen in rolul unchiului sau si Julia Butters din Once Upon a Time in Hollywood in rolul surorii sale, Anne.

Spielberg a inceput productia filmului anul trecut, inainte de lansarea remake-ului sau West Side Story. El a scris scenariul impreuna cu Tony Kushner, colaborator frecvent si scenarist al West Side Story, marcând primul credit de scenarist al lui Spielberg pentru un film de la A.I. Artificial Intelligence din 2001.

Citește în continuare