Skip to content

David Lynch se alatura distributiei urmatorului film al lui Steven Spielberg, The Fabelmans. Filmul e inspirat din copilaria regizorului si va avea premiera in 23 noiembrie

Creatorul serialului Twin Peaks s-a alaturat filmului semi-autobiografic al lui Steven Speilberg, intr-un rol despre care nu se stiu inca foarte multe detalii, a anuntat Variety in acest week end.

Asocierea dintre Lynch si Spielberg, primul care vine din zona artei de nista devenita cult – iar cel de-al doilea autor al unor blockbustere cu success urias la public, e considerata de lumea fimului una de mult asteptata si care va efect surprinzator.

Rolul lui Lynch, ca si multe alte lucruri despre film, ramâne deocamdata secret, desi se stie ca The Fabelmans este un proiect semi-autobiografic care prezinta tineretea lui Spielberg in Arizona.

Desi este cunoscut mai ales pentru regia unor filme aclamate precum Mulholland Drive si Blue Velvet, precum si pentru ca a fost co-creatorul serialului TV Twin Peaks, Lynch a lucrat ocazional ca actor, in special in rolul agentului FBI Gordon Cole din Twin Peaks. De asemenea, a jucat ca invitat in episoade din Louie si Family Guy si a avut un mic rol in filmul independent Lucky din 2017, alaturi de regretatul Harry Dean Stanton.

Din distributia filmului The Fabelmans mai fac parte Gabriel LaBelle in rolul lui Sammy, alter ego-ul de pe ecran al lui Spielberg, alaturi de Michelle Williams si Paul Dano in rolul parintilor sai, Seth Rogen in rolul unchiului sau si Julia Butters din Once Upon a Time in Hollywood in rolul surorii sale, Anne.

Spielberg a inceput productia filmului anul trecut, inainte de lansarea remake-ului sau West Side Story. El a scris scenariul impreuna cu Tony Kushner, colaborator frecvent si scenarist al West Side Story, marcând primul credit de scenarist al lui Spielberg pentru un film de la A.I. Artificial Intelligence din 2001.

Studiourile Universal au anuntat ca va lansa acest film pe 23 noiembrie.

Citește în continuare