Skip to content

Shonda Rhimes lucreaza la „The Residence”, primul serial politic realizat dupa „Scandal”. Va fi bazat pe cartea „The Residence: Inside the Private World of the White House” de Kate Andersen Brower si va fi disponibil pe Netflix.

Netflix a anuntat „The Residence”, o noua serie pe care a comandat-o companiei Shondaland. Este o drama politista creata si produsa de Paul William Davies in calitate de showrunner, Shonda Rhimes si Betsy Beers care se afla sub contract cu Netflix pentru a produce mai multe filme si seriale de succes – pana acum mentionam „Bridgerton” si „Inventing Anna”.

Dupa succesul productiei „Scandal” care s-a desfasurat pe parcursul a 124 de episoade dispuse in 7 sezoane nominalizate si premiate cu trofee Emmy si Globuri de aur, echipa condusa de Shonda Rhimes va explora din nou universul captivant al Casei Albe, institutia americana in care sunt luate o parte din cele mai importante decizii care schimba viitorul lumii.

Serialul va fi bazat pe cartea „The Residence: Inside the Private World of the White House” scrisa de Kate Andersen Brower. Paul William Davies a creat un nou fir narativ care deriva din carte dar creeaza un univers nou in jurul acesteia pe care l-a descris ca fiind „despre crima si mister”.

Actiunea se desfasoara in cele 132 de camere al Casei Albe si implica 157 de suspecti si un cadavru. In centrul povestii Cina de Stat si un detectiv excentric. In comunicatul oficial Netflix se mentioneaza ca „The Residence este o poveste naucitoare plasata la etaj, la subsol si pe scarile din spate ale Casei Albe, printre personalul eclectic al celui mai faimos conac din lume”.

In textul original scris de Kate Brower se contureaza un portret de grup al angajatilor din Casa Alba, de la presedinti, primele doamne la majordomi, usieri, bucatari, servitoare, bone. Intimitatea acestora cu membrii Primelor Familii ale Statelor Unite ale Americii creeaza un nou punct de vedere asupra unei lumi agitate, tensionate care ramane, la finalul zilei, povestea unei familii care lucreaza in serviciul unei natiuni.

Brower a avut experienta ca reporter pentru Bloomberg News timp de 4 ani la Casa Alba in perioada in care era presedinte Barack Obama.

De la copiii Kennedy pana la fiicele presedintilor Johnson si Nixon (care au avut nunti la Casa Alba), de la fiii ai lui Jimmy Carter pana la nebuniile pe care le faceau fetele lui Bush si ale lui Susan Ford, care au reusit sa „scape” de bodyguarzii de la serviciile secrete pentru a se bucura de escapade la Washington sau pe acoperisul Casei Alb, carte ofera o perspectiva asupra episoadelor din viata de zi cu zi care umanizeaza un cadru altfel rigid si formal.

Cartea include si fotografii ale evenimentelor desfasurate de familiile presedintilor in Casa Alba dar si descrieri ale camerelor faimoase despre care s-a scris deseori dar care nu au fost dezvaluite in imagini – Camera Albastra, dormitorul Lincoln, Camera de Est, Ovalul Galben.

Primul sezon al noului serial va avea 8 episoade si va fi condus de Paul William Davis alaturi de Rhimes si Beers. Davies este cunoscut drept showrunner al seriei „For the people” dar si scenarist pentru „Scandal”, „Betrayal” si alte productii ABC, NBC, Fox si Sony.

Este doctor in istorie si are o diploma in Drept de la Universitatea Stanford. Dupa ce a lucrat aproape 10 ani ca avocat, a inceput sa scrie pentru The New Yorker si pe blogul sau, paulwilliamdavies.com, ulterior fiind cooptat in echipa Shondei Rhimes.

Intre timp, compania de productie a Shondei Rhimes si-a extins contractul semnat cu Netflix in 2017. In viitor va crea experiente in Realitate Virtuala si alte seriale.

Rhimes si echipa Shondaland lucreaza in prezent la un prequel pentru serialul „Bridgerton” dar si la sezoanele al treilea si al patrulea ale seriei de succes. Intre timp, pe 25 martie va fi lansat al doilea sezon  al seriei care a devenit intr-un timp foarte scurt una dintre cele mai vizionate productii de pe platforma de streaming care a oferit o forma de evadare si divertisment pe parcursul perioadei de lockdown si pandemice.

Anuntul serialului „The Residence” vine la cateva zile dupa ce Shonda Rhimes a primit propria papusa Barbie. Producatoarea are o poveste foarte motivationala. Astazi este una dintre cele mai influente persoane din lumea televiziunii globale, dar pana aici traseul ei a fost foarte sinuos.

In 2015 Rhimes a publicat cartea Year of Yes -How to Dance it Out, Stand in the Sun, and Be Your Own Person, in care a povestit lucruri nespuse din viata sa si lumea a inceput sa o vada si altfel, au inceput sa inteleaga de ce oamenii din echipa ei o iubesc atat de mult, desi admit ca e foarte autoritara in relatiile de munca.

In carte Ronda marturiseste ca nu a acceptat niciodata nimic pentru ca e foarte timida si ca in anul in care si-a promis ca va spune numai DA  a avut mult de luptat cu ea, dar efectele au fost uluitoare: nu doar ca si-a facut mai multi prieteni, dar a si slabit fara sa tina diete speciale, a avut mai mult timp pentru copii, a devenit o sefa mai buna si mai calma.

Unul dintre primele DA pe care le-a zis a fost pentru un interviu in emisiunea lui Jimmy Kimmel unde a fost ingrozita de gandul expunerii. Inca ii mai multumeste lui Kimmel ca a vorbit el mai mult decat ea. Cum mai povesteste despre cat de speriata era si mai este de orice aparitie publica si cum isi inventa orice motiv doar ca sa nu mearga si si-a promis ca in serialele ei sa prezinte realitatea – de aceea e cea mai mare diversitate de personaje cu sexualitati diferite, rase diferite, probleme diferite,

Una dintre povesti este despre aparentele in media si promisiunea ca nu va minti in munca ei: si-a petrecut toata copilaria incercand sa-si indrepte parul ca sa aiba o coafura ca a lui Whitney Houston, iar cand a intrat in industrie si-a dat seama ca, de fapt, cantareata purta peruca. I s-a parut atat de gresit ca echipa ei nu a comunicat asta si a lasat zeci de pustoaice de culoare sa spere ca vor avea un asemenea look, incat si-a promis ca ea nu-i va pacali pe telespectatori.

Citește în continuare