Skip to content

Shonda Rhimes a primit in aceasta saptamana propria papusa Barbie. Povestea scenaristei care facea atacuri de panica in public si a ajuns una dintre cele mai puternice femei din televiziunea mondiala

 

Ca parte a sarbatoririi Zilei Internationale a Femeii Barbie din acest an, marca a onorat 12 modele feminine din intreaga lume „cu papusi unicat dupa chipul si asemanarea lor” – inclusiv Rhimes.

„Am propria mea Barbie! Mândra sa ma numar printre cele 12 femei uimitoare, care toate sparg bariere in carierele lor respective”, a scris Shonda Rhimes pe Instagram.

In imaginile impartasite atât de Barbie, cât si de Rhimes cu papusile, fondatoarea Shondaland poarta aceeasi tinuta de pe coperta Variety din noiembrie 2021, cu o fusta curgatoare curcubeu si un pulover albastru cu inimioare.

Rhimes a comentat, de asemenea, importanta faptului ca cei mici au modele (si papusi) care le seamana.

„Ideea ca exista papusi care pot sa arate ca tine si sa se simta ca tine si sa iti ofere posibilitatea de a te imagina intr-o lume diferita, intr-un mod diferit, intr-un mod pe care poate ca doar ai visat in secret, sau ai crezut ca este imposibil in viata reala, cred ca este incredibil de important”, a declarat Rhimes pentru mass-media.

Cele 12 modele de rol ale lui Barbie onorate de Ziua Internationala a Femeii au provenit dintr-o serie de industrii – inclusiv din divertisment, STEM, educatie si nu numai.

Cea mai recenta linie de modele urmeaza lansarii de catre Barbie in 2018 a „Dream Gap Project”, care provine din cercetarea finantata de Mattel la Universitatea din New York, care a constatat ca este mai putin probabil ca fetele tinere sa ridice mâna pentru pozitii de conducere. Cu toate acestea, dupa ce au fost expuse la modele feminine, atât fetele, cât si baietii au fost mai predispusi sa se ofere voluntari pentru a conduce o activitate de grup.

Pe lânga Rhimes, linia celor 12 modele Barbie le include pe Ari Horie, Pat McGrath, Melissa Sariffodeen, Adriana Azuara, Doani Emanuela Bertain, Jane Martino, Lan Yu, Butet Manurung, Sonia Peronaci, Tijen Onaran si Lena Mahfouf.

Shonda Rhimes are o poveste foarte motivationala. Astazi este una dintre cele mai influente persoane din lumea televiziunii globale, dar pana aici traseul ei a fost foarte sinuos.

In 2015 Rhimes a publicat cartea Year of Yes -How to Dance it Out, Stand in the Sun, and Be Your Own Person, in care a povestit lucruri nespuse din viata sa si lumea a inceput sa o vada si altfel, au inceput sa inteleaga de ce oamenii din echipa ei o iubesc atat de mult, desi admit ca e foarte autoritara in relatiile de munca.

In carte Ronda marturiseste ca nu a acceptat niciodata nimic pentru ca e foarte timida si ca in anul in care si-a promis ca va spune numai DA  a avut mult de luptat cu ea, dar efectele au fost uluitoare: nu doar ca si-a facut mai multi prieteni, dar a si slabit fara sa tina diete speciale, a avut mai mult timp pentru copii, a devenit o sefa mai buna si mai calma.

Unul dintre primele DA pe care le-a zis a fost pentru un interviu in emisiunea lui Jimmy Kimmel unde a fost ingrozita de gandul expunerii. Inca ii mai multumeste lui Kimmel ca a vorbit el mai mult decat ea. Cum mai povesteste despre cat de speriata era si mai este de orice aparitie publica si cum isi inventa orice motiv doar ca sa nu mearga si si-a promis ca in serialele ei sa prezinte realitatea – de aceea e cea mai mare diversitate de personaje cu sexualitati diferite, rase diferite, probleme diferite,

Una dintre povesti este despre aparentele in media si promisiunea ca nu va minti in munca ei: si-a petrecut toata copilaria incercand sa-si indrepte parul ca sa aiba o coafura ca a lui Whitney Huston, iar cand a intrat in industrie si-a dat seama ca, de fapt, cantareata purta peruca. I s-a parut atat de gresit ca echipa ei nu a comunicat asta si a lasat zeci de pustoaice de culoare sa spere ca vor avea un asemenea look, incat si-a promis ca ea nu-i va pacali pe telespectatori.

Citește în continuare