Skip to content

Pierpaolo Lazzarini, unul dintre cei mai futuristi designeri italieni, a creat un concept de apartamente de tip perla care plutesc pe apa. Sunt motorizate, alimentate in totalitate cu energie solara si ar putea revolutiona industria ospitaliera de litoral.

Designerul si omul de afaceri italian Pierpaolo Lazzarini isi extinde constant portofoliul de brevete si constructii inovatoare care plutesc pe apa.

”Pearl Suites” este cel mai recent proiect al sau care cuprinde o serie de apartamente semi-sferice, plutitoare, asemanatoare cu bungalourile, care sunt alimentate de energie solara in totalitate si pot asigura servicii ospitaliere de 5 stele.

Un apartament masoara 7 metri in diametru si ofera un spatiu interior de 22 de metri patrati si o punte circulara in exterior. Designul futurist este specific lui Lazzarini si propune o un spatiu de relaxare inedit.

Proiectul este dedicat in primul rand complexelor hoteliere de pe plajele marilor si oceanelor iar Lazzarini isi propune sa introduca o nisa noua in industria ospitaliera de litoral.

Apartamentele de tip perla pot fi utilizate pentru a extinde capacitatea unui hotel la un pret avantajos. In acelasi timp nu au emisii de carbon si ofera toate facilitatile de care oaspetii au nevoie. Un apartament poate fi achizitionat la preturi de la 50.000 de dolari si pot ajunge pana la 300.000 de dolari in functie de facititatile dorite. 

Apartamentele sunt inspirate de perlele de ocean si combina sustenabilitatea cu cele mai avansate tehnologii pentru a oferi oaspetilor cele mai bune conditii de cazare dar si intimitatea pe care multi o cauta dupa perioada de izolare si distantare sociala. 

Un apartament este format dintr-un corp plutitor care este acoperit de o carcasa mobila ce permite accesul in interior si poate fi ridicata sau coborata dupa preferinta.

Corpul plutitor este echipat cu un sistem giroscopic de stabilizare care balanseaza apartamentul in functie de intensitatea valurilor, prin urmare cei din interior nu vor simti nici o miscare. Fiecare apartament ofera un pat dublu, o mini bucatarie si un grup sanitar, alaturi de un sistem de smart home cu functii multiple. 

Corpul plutitor poate fi echipat cu un motor care poate ajunge la o viteza de 10 km/h, astfel poate fi pozitionat oriunde de persoanele cazate in interior folosind facilitati precum un sistem GPS avansat si pilot automat. 

Din moment ce apartamentele sunt alimentate cu 100% energie de la soare, ele pot sa produca toata electricitatea de care au nevoie pentru aer conditionat, lumina, frigider, TV, prize sau motor. De altfel fiecare corp poate fi alimentat si din surse alternative si poat fi echipat cu un generator hidroenergetic care poate fi utilizat in zilele ploioase. 

Citește în continuare