Skip to content

„La Grande Belleza” – cea de-a X-a editie a turneului SoNoRo Conac- are 13 concerte in orasele tarii. Anul acesta sunt in centrul atentiei cele mai frumoase spatii dedicate muzicii clasice din tara noastra

Editia nr 10 a SoNoRo Conac este celebrata sub numele „La Grande Bellezza”, cu un turneu de concerte de muzica de camera in cele mai frumoase spatii dedicate muzicii clasice din tara noastra.

Desfasurat in perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022, SoNoRo Conac aduce un omagiu arhitecturii prin concerte in saloanele de muzica ale palatelor si conacelor, dar si in importante sali de concerte din tara noastra. La aceasta editie aniversara SoNoRo Conac doreste sa reaminteasca ca muzica clasica trebuie sa se reintoarca in filarmonici, in fata unui public dornic sa revina la un cotidian alcatuit din ritualuri menite sa cultive frumusetea si pacea fiecarei zile. 

La Grande Bellezza este omagiul pe care il aducem vietii, bucuriei intâlnirii cu muzica si cu persoane dragi, in spatii in care este celebrata frumusetea, armonia, grija pentru arta. In cele noua editii ale turneului SoNoRo Conac am descoperit splendoarea unor cladiri si ale unor timpuri care, desi au fost tulburi, nu au trecut fara a lasa ceva valoros in urma. Consideram ca este datoria noastra sa pastram toata aceasta frumusete care ne-a fost lasata mostenire si speram ca prin muzica sa reintregim spatii, oameni, speranta intr-o lume in care frumusetea si arta devin valorile supreme, singurele pentru care merita sa purtam o lupta”, declara Razvan Popovici, Directorul turneului SoNoRo Conac.  

Concertele celei de-a X-a editii SoNoRo Conac vor fi sustinute de muzicienii Irina Muresan (vioara), Alissa Margulis (vioara), Erik Schumann (vioara), Razvan Popovici (viola), Boris Andrianov (violoncel), Razvan Suma (violoncel), Freddy Kempf (pian), José Gallardo (pian) si Cristiana Mihart (pian).

Programul celei de-a X-a editii a turneului SoNoRo Conac este urmatorul:

9 aprilie – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia, Sibiu, jud. Sibiu

10 aprilie – Universitatea Babes-Bolyai, Auditorium Maximum, Cluj-Napoca, jud. Cluj

11 aprilie – Palatul Culturii, Târgu Mures, jud. Mures

12 aprilie – Filarmonica de Stat Oradea, Sala Enescu-Bartok, Oradea, jud. Bihor

15 aprilie – Filarmonica Arad, Palatul Cultural, Arad, jud. Arad

16 aprilie – Muzeul de Arta, Sala Baroca, Timisoara, jud. Timis

18 aprilie – Ateneul Român, Bucuresti

19 mai – Muzeul de Arta „Casa Simian”, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea

21 mai – Portul Cultural Cetate, jud. Dolj

22 mai – Casa Memoriala Compozitor George Stephanescu, Arefu, jud. Arges

28 iunie – Palatul Peles, Sinaia, jud. Prahova

29 iunie – Conacul Miclescu, Calinesti, jud. Botosani

30 iunie – Palatul Culturii, Iasi, jud. Iasi

Mai multe detalii despre programul concertelor si a modalitatii de rezervare a locului sunt disponibile pe https://conac.sonoro.ro/

Initiat in 2013, turneul SoNoRo Conac si-a propus inca de la inceput, prin asocierea muzicii cu diverse opere arhitecturale emblematice din România, sa sugereze nevoia de respect, atentie si sprijinire a patrimoniului si a resurselor culturale extraordinare ale României.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de camera spatiul originar, de natura intima, propice dialogului cultural si ascultarii active din partea unui public restrâns. Acest proiect isi propune sa sensibilizeze opinia publica in ceea ce priveste multitudinea cladirilor de patrimoniu reabilitate – cladiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse in circuitul cultural. In cele noua editii, turneul SoNoRo Conac a pus pe harta emotionala a tarii noastre peste 100 de cladiri de patrimoniu, unele dintre ele complet necunoscute publicului din România, dar a si atras atentia publicului international asupra unora dintre cele mai frumoase simboluri arhitectonice de aici.

Citește în continuare