Skip to content

Bilete la vanzare la Festivalul International de Teatru de la Sibiu. One man show cu Eric Emmanuel Schmmit, cel mai nou spectacol al lui Gigi Caciuleanu „Kiritza sau jocul de-a…”, Cabaret-ul lui Razvan Mazilu

Intre 24 iunie si 3 iulie, Festivalul International de Teatru Sibiu (FITS) propune 575 de spectacole de circ contemporan, dans sau teatru, conferinte si concerte, evenimente speciale si intalniri memorabile, dar si prilejuri pentru introspectie.

Au fost puse in vanzare peste 30.000 de bilete pentru 116 reprezentatii fizice la FITS, online si offline, iar peste 170 de spectacole sunt oferite publicului cu acces liber.  La aceasta editie a festivalului sunt asteptati peste 3300 de artisti care vor avea evenimente programate in cele 70 de spatii, iar tema propusa de organizatori pentru aceasta editie este FRUMUSETE.

Scriitorul Eric Emmanuel Schmmit, regizorul Claus Peymann, violonistul Götz Teutsch, regizorul Krzysztof Warlikowski si coregrafa Sasha Waltz sunt printre invitatii acestei editii, care vor primi si stele pe Aleea Celebritatilor.

Scriitorul Eric Emmanuel Schmmit va prezenta publicului „Domnul Ibrahim si florile din coran”, un one man show in regia lui Anne Bourgeois, pe 24 si 25 iunie 2022, fiind o reinterpretare a romanului sau. Bilete aici.

Eric Emmanuel Schmmit

Sasha Waltz se reintoarce la Sibiu cu o creatie care pare ca vine din viitor, despre energia care se formeaza in timpul actului creatiei, energie care te poate distruge sau te poate inalta.

Una dintre cele mai apreciate coregrafe de origine germana, directorul artistic al Berlin State Ballet, vine la Sibiu cu spectacolul “Puterea Creatiei”, o lucrare despre spiritual creator care ii uneste si in dezbina pe artisti.

Sasha Waltz este recunoscuta pentru abordarile sale neconventionale, care destructureaza idei si trenduri, precum si pentru colaborarile sale cu mari nume din alte domenii artistice. Pentru spectacolul pe care-l vom vedea la Sibiu, costumele au fost realizate de Iris van Herpen, designerul olandez care uimeste lumea modei cu creatii fluide realizate cu imprimante 3D.

In 2013, compania Sasha Waltz & Guests a mai fost prezenta in Festivalul International de Teatru de la Sibiu, atunci cu spectacolul “Continuu”.

Dansul contemporan israelian vine anul acesta cu o reprezentantie a Kibbutz Contemporary Dance Company, dar si a Vertigo Dance Company.

Coregraful Rami Be’er al Kibbutz Contemporary Dance Company va prezenta „Nevoia de mangaiere”, care analizeaza concepte precum identitatea, caracterul strain, opresiunea, discriminarea, dominatia, libertatea, apartenenta, imigrarea, patria, nazuinta si acasa.

Rami Be’er este un fost balerin care in anii 70 a luptat in Razboiul din Liban. Este recunoscut pentru viziunea sa care face ca dansul sa fie foarte accesibil pentru copii si tineri si are cateva spectacole dedicate copiilor faimoase in toata lumea (“The Carnival of the Animals” este cel mai cunoscut).

Spectacolul pe care Kibbutz Contemporary Dance Company revine la Sibiu cu o noua interpretare, prima varianta avand premiera in 2014, iar acum, o reinterpretare care a avut premiera in luna februarie a acestui an. Bilete aici.

Noa Wertheim va prezenta alaturi de Vertigo Dance Company spectacolul de dans contemporan „Gradina Paradisului”, o opera de arta in care trupul se contopeste cu straturile sale spirituale launtrice, cu interiorul fiecarei fiinte, fiecarui dansator, in timp ce se impleteste cu o tesatura cunoscuta. Bilete aici.

Si coregrafii romani Gigi Caciuleanu si Razvan Mazilu sunt prezenti la FITS, cu spectacolele „Kiritza sau jocul de-a…” si „Cabaret”.

Kiritza sau jocul de-a…

Inspirat de piesele lui Vasile Alecsandri, spectacolul „Kiritza sau jocul de-a…”  este descris ca o piesa de teatru coregrafic care ii are in distributie pe Oana Berbec, Lari Giogrescu, Ileana Olteanu, Ciprian Nicula, Florin Calbajos, Mihai Muntenita, Costina Cheyrouze, Crina Semciuc, Fulvia Folosea, Aylin Cadir, Ionut Toader, Eduard Adam, Axel Moustache, Petre Ancuta, Victoria Dicu si Mihai Calota. Bilete aici.

Spectacolul „Cabaret”, in regia si coregrafia lui Razvan Mazilu, pe libretul lui Joe Masteroff, are muzica spectacolului bazata pe piesa lui John Van Druten si povestirile lui Christopher Isherwood. Pentru acest spectacol, distributia este alcatuita din Ioana Marcoiu, Mihai Smarandache, Gabriela Popescu, Ionel Mihailescu, Silvian Valcu, Antoaneta Zaharia, Eduard Trifa, Maria Alexievici, Meda Victor, Cristina Danu, Anca Florescu, Cezar Antal, Vlad Birzanu, Marian Lepadatu si Relu Poalelungi.

Razvan Mazilu propune spectatorilor celebrul musical „Cabaret”, pe care l-a montat anterior la Teatrul German de Stat din Timisoara. Bazat pe experientele reale ale scriitorului Christopher Isherwood, care a locuit la Berlin intre anii 1929 – 1933, musicalul spune povestea cantaretei Sally Bowles din clubul de noapte Kit Kat, plina de stralucire, dar si viciu, traita intre vis si disperare, intr-un Berlin cosmopolit, oras al placerilor si al decadentei. Bilete aici.

Un alt apropiat al festivalului, Pippo Delbono, va prezenta spectacolul „Iubire”.

„Amore” reprezinta o calatorie poetica si muzicala intr-o geografie exterioara – pe langa Portugalia, spectactorii vor vizita Angola si Cabo Verde – si una interioara, cea a corzilor sufletului care vibreaza la cea mai subtila zvacnire a vietii. Bilete aici.

Din seria spectacolelor gratuite, anul acesta festivalul ofera o varietate de spectacole de circ, teatru in aer liber si muzica, care se desfasoara peste tot in oras, dar cu precadere in zona pietonala a centrului Sibiului.


De asemenea, cei care opteaza pentru spectacole online (atat in direct, cat si inregistrate) se pot bucura si de abonamentele in valoare de 400 de lei dedicate acestei sectiuni. In plus, vor avea la dispozitie un interval de 24 de ore pentru vizionarea spectacolelor, dar si un numar de telefon dedicat pentru suport tehnic, cu program prelungit.

Intregul program se gaseste pe www.sibfest.ro.

Citește în continuare