Skip to content

In Japonia s-a deschis o cafenea unde clientii pot merge acasa doar dupa ce livreaza toata munca. Cele mai prietenoase cafenele din Bucuresti de unde puteti lucra peste zi

Profimedia

In Japonia s-a deschis o cafenea pentru scriitori sau persoane care trebuie sa trimita un material cu termen limita strans, de unde clientii pot merge acasa doar dupa ce livreaza toata munca.  

Cei interesati pot rezerva un loc la Manuscript Writing Cafe doar daca pot dovedi ca au o lucrare de terminat, iar odata acceptat, exista personal angajat care sa verifice progresul si li se permite sa plece doar dupa ce pot demonstra ca au terminat.

Cafeneaua din cartierul Koenji al capitalei japoneze a devenit un refugiu pentru scriitorii si persoanele care au un termen limita, dar care continua sa-l amane. Cafeneaua in sine este complet echipata cu Wi-Fi, porturi USB si statii de lucru, iar plata se face din 30 in 30 de minute, pentru care primesc si cafea. Intre timp, clientii au voie sa-si aduca mancare si alta bautura inauntru si pot chiar comanda de la serviciile de takeaway.

Orice scriitor sau persoana care nu si-a terminat manuscrisul sau proiectul nu va avea voie sa paraseasca cafeneaua pana la terminare, iar clientii pot alege cat de riguros doresc personalul sa le verifice progresul.

La Bucuresti, exista mai multe cafenele prietenoase cu cei care lucreaza de la distanta: Seneca Anticafe, M60, J’ai Bistrot, AM. Specialty Coffee, Beans&Dots, Artichoke Social House sunt cateva exemple.

Una dintre cele mai cunoscute cafenele cu spatiu de lucru este Seneca Anticafe (Ion Mincu 1), un spatiu gandit special pentru lucru, lectura si relaxare. Aici nu se plateste consumatia, ci timpul petrecut, in care este inclus ceaiuri, fructe, limonada si snacksuri (dulci / sarate).

Terasa de la J’ai Bistrot (Calea Grivitei 55) are o curte perfecta pentru a te simti ca lucrezi in natura. Locul are mai multe prize in apropierea multor mese, internet, iar meniul cuprinde atat bauturi, cat si mancare.  

O cafenea de specialitate care a gandit spatiul si pentru cei care au nevoie de un loc pentru a lucre este AM. Specialty Coffee (Constantin Bosianu 21). In interior, decorul cuprinde un fel de birouri individuale, dar care nu arata deloc a spatiu de corporatie.

Beans&Dots (Ion Brezoianu 23-25) a devenit un loc placut de multe persoane care isi cautau un birou mobil in centrul orasului. Spatiul este generos, are multe prize, internet, cafea si localizarea in apropierea Cismigiului ajuta si la alegerea rapida a unui loc pentru a lua masa, in cazul in care vi se face foame.

Tot in apropiere de Cismigiu se afla si Contego The Coffee Factory (Regina Elisabeta 54), o alta gradina verde, ascunsa de zgomotul orasului, chiar in centrul orasului. Mixul de client este foarte divers, de la oameni care lucreaza la laptopurile lor, la liceeni veniti sa invete pentru teze sau studenti care recapituleaza cursurile pentru examene.

Locul are un meniu bazat pe cafea de specialitate, care te plimba pe mapamond dupa originile boabelor de cafea. De altfel, ca sa ajungi in gradina secreta treci prin cafenea, unde cafeaua sta la loc de cinste, iar mirosul boabelor proaspat prajite si rasnite trezeste toate simturile. Fiind specializati in cafea, barista va poate povesti despre alegerea boabelor si despre origini.

Langa Sala Palatului este un alt loc prietenos pentru cei care lucreaza de la distanta: Artichoke Social House (Calea Victoriei 45). Meniul cuprinde cafea buna, bere artizanala, cocktails homemade, dar si prize si Wi-Fi, o priveliste frumoasa, completata de o atmosfera boema si creativa.

Citește în continuare