Skip to content

O surpriza pentru fanii lui Paul McCartney. La concertul de aseara, Bruce Springsteen  si Jon Bon Jovi au urcat pe scena

La ultimul concert din SUA, Paul McCartney l-a intampinat pe Bruce Springsteen la Met Life Stadium din East Rutherford, New Jersey, pentru o interpretare a imnului Boss „Glory Days” si a piesei timpurii a Beatles „I Wanna Be Your Man”.

Ultima data cand Bruce Springsteen s-a urcat pe scena alaturi de Paul McCarntney a fost pentru „I Saw Her Standing There”, interpretat pe 5 august 2013 la Hyde Park din Londra.

Mai tarziu, Jon Bon Jovi a urcat pe scena cu un buchet de baloane si i-a cantat „La multi ani” lui McCartney, care implineste 80 de ani sambata.

Pe cei doi artisti ii leaga o prietenie stransa. Fiind un mare fan al Beatles inca din adolescenta, Bon Jovi l-a numit „Beatle Paul” pentru ca nu voia sa fie lipsit de respect spunandu-i simplu „Paul.” De asemenea, cei doi au colaborat in diverse ocazii si proiecte, iar intr-una dintre ele au interpretat „Love Song To The Earth” pentru a sprijini Fundatia Natiunilor Unite si pentru a creste gradul de constientizare cu privire la schimbarile climatice.

Daca vreti sa-l vedeti pe Paul McCartney live in concert, mai sunt bilete disponibile la Glastonbury, unde este headliner si va urca pe scena pe 25 iunie, la aniversarea de 50 de ani a festivalului.

Anul trecut, platforma Hulu a lansat unui documentar complex care a prezentat cariera unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni din lume: Paul McCartney. Artistul face o retrospectiva a celor peste 60 de ani de lucru in muzica alaturi de producatorul Rick Rubin.

Pe parcursul documentarului, McCartney si Rubin au un dialog pe marginea retrospectivei muzicale care va incepe cu lansarea trupei The Beatles. Diferenta intre alte numeroase documentare despre Beatles si McCartney si productia Hulu este structura de dialog cu unul dintre cei mai de succes producatori muzical din ultimii 30 de ani: Rick Rubin. Documentarul este o discutie ca de la un varf la industriei la altul – productie muzicala versus artist complet.

Cariera lui Paul McCartney este rezumata usor prin cele 27 de recorduri mondiale omologate de Cartea Recordurilor. Este compozitorul britanic care a scris cele mai multe hituri din istoria muzicii.

McCartney este mentionat in The Guinness Book Of Records ca fiind compozitorul cu cel mai mare succes din istoria muzicii. El a inregistrat 29 de single-uri clasate pe locul intai in clasamentele din Statele Unite, dintre care 20 interpretate de The Beatles, iar restul interpretate de formatia Wings sau de el ca artist solo. Paul McCartney a produs si coprodus nu mai putin de 50 de piese de top 10 – mai multe decat oricare alt producator – si este recunoscut si ca pianist, chitarist, tobosar si artist vocal.

Printre recordurile lui McCartney se numara si cel din 1997 prin care a lansat prima interpretare live a unei compozitii de muzica clasica pe internet.

Intre timp, Paul McCartney urmeaza sa isi lanseze cartea autobiografica “The Lyrics”, “un autoportret in 154 de melodii”.

Cartea cuprinde atat relatia lor cu oamenii, locurile si circumstantele in care a scris versuri in adolescenta, dar si perioada cu Beatles, Wings si nu numai. Cartea este un interviu-conversatie cu poetul irlandez Paul Muldoon, castigator al premiului Pulitzer. “The Lyrics” va avea doua volume, insumand 900 de pagini, si lansarea oficiala va fi pe 2 noiembrie.  Detalii veti gasi mai jos.

Citește în continuare