Skip to content

(video) Sarah Jessica Parker, Bette Midler si Kathy Najimy se reunesc in primul trailer „Hocus Pocus 2”, o continuare a filmului lansat in 1993.

Intr-un moment nostalgic in care sunt readuse in atentia publicului filmele si serialele care au dominat cultura pop a anilor ’80 si ’90, platforma Disney + a lansat un prim trailer al productiei „Hocus Pocus 2”.

Filmul le reuneste pe Bette Midler, Sarah Jessica Parker si Kathy Najimy in rolurile surorilor Sanderson, 3 vrajitoare din secolul al XVII-lea care sunt readuse la viata de cineva care atinge „Lumanarea cu Flacara Neagra”. 

In timp ce primul „Hocus Pocus” a devenit un film clasic vizionat de obicei in perioada Halloween-ului, in al doilea film, actiunea are loc la 29 de ani distanta – la fel care in realitate – cand surorile sunt aduse din nou din secolul al XVII-lea si cauta razbunare. Sarcina de a incerca sa le opreasca pe vrajitoare sa nu distruga intreaga lume revine unor liceeni care isi propun sa salveze orasul Salem.

In primul film, rolul salvatorului i-a revenit tanarului Max, jucat de Omri Katz, care tocmai se mutase in Salem si se chinuia sa se adapteze cand le-a reinviat pe Surorile Sanderson, 3 vrajitoare diabolice, executate in secolul al XVII-lea.

Pe langa Middler, Parker si Najimy, singurul actor din filmul original din 1993 care apare alaturi de ele este Doug Jones in rolul zombie-ului Billy Butcherson. Distributia este completata de Sam Richardson („The Tomorrow War”), Doug Jones („The Shape of Water”), Hannah Waddingham („Ted Lasso”), Whitney Peak („Gossip Girl”), Belissa Escobedo („American Horror Stories”), Lilia Buckingham („Dirt”), Froy Gutierrez („Teen Wolf”), Tony Hale („Veep”) si Kornbread Jete („RuPaul’s Drag Race”). 

Filmul a fost regizat de Anne Fletcher pe un scenariu scris de Jen D’Angelo si va fi disponibil pe Disney+ incepand cu 30 septembrie 2022.

Prima parte a filmarilor a avut loc intre octombrie 2021 si ianuarie 2022 in orasele Providence si Newport din SUA. Dupa un prim montaj care a fost proiectat de 2 ori pentru a vedea reactia publicului la noua poveste, producatorii – Lynn Harris, Adam Shankman, Ralph Winter si David Kirschner – au decis sa mai filmeze cateva secvente la inceputul lunii acesteia, iunie 2022. Astfel, Parker, Middler, Najimy si ceilalti actori s-au reunit la Studiourile Kaufman din Queens, New York si in oraselul Astoria pentru a incerca sa creeze un final mai interesant.

Filmul original „Hocus Pocus” a fost lansat in vara anului 1993 si a primit recenzii mixte. Desi a avut un buget de 45 de milioane de dolari – si a lansat cariera actritei Sarah Jessica Parker – a avut incasari de numai 28 de milioane de dolari si a fost considerat un mare esec la vremea respectiva.

In anii care au urmat, datorita redifuzarilor pe Disney Channel si pe alte canale de televiziune din intreaga lume care obisnuiesc sa il includa in grila de programe in fiecare an in perioada Halloween-ului, a fost descoperit de un public nou, mai tanar si a dobandit un statut de film „cult”. 

In 2019 si 2020, fanii filmului original au inceput sa discute pe retelele de socializare posibilitatea unei continuari a povestii iar in octombrie 2020, a avut loc o reuniune virtuala a distributiei – Midler, Najimy, Parker si Doug Jones – alaturi de invitati precum Elvira, Jamie Lee Curtis, Meryl Streep, John Stamos, Glenn Cloe, Billy Crystal si Adam Lambert. Au fost vandute bilete pentru a urmari reuniunea care a avut mare succes, banii fiind donati pentru New York Restoration Project.

Intre timp, Sarah Jessica Parker este profund implicata si in continuarea proiectului care a consacrat-o la finalul anilor ’90: serialul „Sex and the city”.

Anul trecut a fost lansat serialul de tip sequel „And Just Like That…” care a starnit nostalgia in randul fanilor „Sex and the city” si al anilor ’90, o perioada care aminteste de vremuri mult mai simple pentru intreaga lume. Fiind produs si difuzat de HBO Max, serialul va avea un al doilea sezon care va incepe filmarile in toamna acestui, fiind difuzat la inceputul anului viitor. Mai multe detalii veti gasi mai jos.

Citește în continuare