Skip to content

Folositi creme de protectie solara chiar si in zilele in care mergeti la munca. Protejati copiii, unul din trei a avut arsuri solare anul trecut. In plus, studiile arata ca dupa expirare cremele pot avea efect cangerigen

Desi soarele  inseamna apropierea vacantei, veselie si petreceri pentru cei mai multi dintre noi, trebuie sa ne ferim de zilelor insorite chiar si in mijlocul orasului, pentru ca se pot dovedi daunatoare pentru pielea noastra.

Pentru multe doamne si domnisoare e cool pielea bronzata, dar astazi stim ca expunerea la soare inseamna imbatranirea prematura pielii si ca, pe termen lung, o sa ne para rau daca stam mult la soare acum.

De aceea, este esential sa va protejati pielea in timpul verii.

Un studiu recent al laboratoarelor Pierre Fabre, realizat in luna mai a anului trecut, spune ca un copil din trei a avut arsuri solare vara trecuta. E un semnal serios pentru sanatatea dv si a copiilor dvs.

In plus, chiar daca va protejati cu o crema de soare, este important sa o alegeti cu grija si mai ales sa verificati data de expirare pentru ca acest detaliu, care poate parea nesemnificativ, ar putea face de fapt toata diferenta, in special pentru sanatate.

O crema protectie solara cu termen expirat are eficacitate zero, dar si posibilitatea de a avea efecte cancerigene.

Daca inca mai aveti crema de soare pe care ati cumparat-o in urma cu cateva luni, verificati data de expirare a acesteia. Folosirea acesteia dupa ce a expirat ar putea avea efecte daunatoare asupra sanatatii dumneavoastra. In primul rand, daca crema a fost deschisa prea mult timp, este posibil sa nu mai fie eficienta. Componentele care protejeaza pielea de razele UV devin mai putin eficiente in timp si pielea nu mai este protejata.

Pe langa faptul ca nu mai au niciun efect impotriva razelor UV, cremele de protective solara ar putea deveni cancerigene dupa un an. Un studiu publicat anul trecut in revista americana Chemical Research in Toxicology a evidentiat aceasta observatie. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii de la CNRS si de la Universitatea Sorbona au analizat zece creme de zi si creme de plaja utilizate in mod regulat in Franta.

Prin urmare, este esential sa stiti daca crema dumneavoastra de protectie solara este sau nu expirata inainte de a o aplica si de a va expune la soare.

Altfel, va recomandam sa va uitati in magazine dupa protectia solara sub forma de stick care este noul format de protectie ultrausor de utilizat, nu ingrasa pielea si e foarte uor de aplicat la plaja ca sa nu mai adunati nisip pe maini si pe corp.

Citește în continuare