Skip to content

O parte din biletele pentru turneul lui Bruce Springsteen au ajuns la 5000 de dolari  pentru ca s-a folosit un sistem de pret dinamic. Fanii sunt scandalizati, managerul artistului se apara.

Bruce Springsteen 2022. Credit line: Profimedia

Industria muzicala internationala are in acest moment un scandal care poate defini pe viitor modul in care se va face business: Bruce Springsteen a vandut pentru turneul de anul viitor bilete cu 5000 de dolari suparandu-si foarte tare fanii.

Biletele pentru turneul din 2023 au fost puse la vanzare incepand de saptamana trecuta prin Ticketmaster  o platforma care a folosit, ca la companiile de car sharing, pretul dinamic: cu cat cererea era mai mare, cu atat pretul pe anumite categorii de bilete devenea mai ridicat.

Asa se face ca unele bilete au ajuns la 4-5000 de dolari generand o serie de proteste uriase printre fanii lui Springsteen.

Ticketmaster a iesit cu un comunicat de presa in care a precizat ca majoritatea biletelor care au fost deja vandute (88,8% din totalul biletelor) au fost vandute la valori fixe de 60-400 de dolari inainte de taxe, considerate rezonabile pe piata actuala. Statisticile Ticketmaster au aratat ca doar 11,2% din bilete au fost la categoria platinium, supuse costurilor care au crescut vertiginos si care au starnit furia fanilor.

Ticketmaster a mai precizat ca pretul mediu al tuturor biletelor vandute in aceste prime trei zile de punere in vanzare a fost de 262 de dolari. Serviciul a raportat ca majoritatea biletelor, 56%, au avut un pret sub 200 de dolari.

Dar, bineinteles, multi fani s-au fixat pe biletele cu „pret dinamic” care au ramas si care apar la o cautare dupa ce toate biletele cu pret fix s-au vandut in prima ora. Ticketmaster nu a furnizat nicio suma medie pentru aceste bilete, dar retelele de socializare au fost pline in ultimele sase zile de capturi de ecran cu bilete oferite la preturi de pana la 10 ori mai mari decat cele fixe.

Considerat unul dintre cei mai populari si iubiti artisti americani, Bruce Springsteen nu a facut nicio declaratie, insa managerul sau – obligat de furia fanilor – a iesit ieri cu un comunicat.

„La stabilirea pretului biletelor pentru acest turneu, ne-am uitat cu atentie la ceea ce au facut colegii nostri”, a spus Jon Landau intr-o declaratie data New York Times.

„Am ales preturi care sunt mai mici decat unele si la egalitate cu altele. Indiferent de comentariile despre un numar modest de bilete care costa 1.000 de dolari sau mai mult, pretul mediu real al biletelor noastre a fost de aproximativ 200 de dolari. Cred ca, in contextul actual, acesta este un pret corect pentru a vedea pe cineva considerat in mod universal ca fiind unul dintre cei mai mari artisti ai generatiei sale.”

Intre timp Bruce Springsteen si The E Street Band au depasit un milion de bilete vandute intr-o saptamana pentru turneul 2023 in Europa si au adaugat alte spectacole pentru a raspunde numarului mare de solicitari de bilete.

Citește în continuare