Skip to content

(video) Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes, Nicholas Hoult si Judith Light de azi in cinematografe cu „The Menu”, noul film produs de Adam McKay („Don’t Look Up”). Este un thriller in regia lui Mark Mylod („Succesion”, „Game of Thrones”). 

De astazi avem in cinematografe un film care are ingredientele unui succes de casa: actori exceptionali, producatori care au inportofoliu succese mari, actiune, umor si … accesul la o lume usor snoaba, „The Menu”. 

Este un thriller in regia lui Mark Mylod care ii are ca protagonisti pe Anya Taylor-Joy si Nicholas Hoult in rolul unui cuplu care calatoreste pe o insula indepartata pentru a cina la un restaurant exclusivist condus de un chef misterios, jucat de Ralph Fiennes.

„The Menu” a avut premiera la Festivalul International de Film de la Toronto in luna septembrie si este acum in cinematografele din Romania. Din distributie mai fac parte Hong Chau, Janet McTeer, Judith Light si John Leguizamo.

Asa cum se intampla deseori in Hollywood, distributia initiala a filmului era diferita, Emma Stone trebuia sa joace rolul principal iar Alexander Payne ar fi urmat sa regizeze lungmetrajul. Directia filmului a fost preluata de regizorul Mark Mylod, cunoscut pentru seriale precum „Entourage”, „Game of Thrones”, „Shameless” si „Succession” si premiat cu un trofeu Emmy si doua BAFTA TV Awards.

Stone a fost inlocuita cu Anya-Taylor Joy, senzatia ultimilor ani din filmele lui Robert Eggers care a devenit celebra in intreaga lume in perioada pandemiei prin serialul de pe Netflix „The Queen’s Gambit” pentru care a fost premiata cu un Glob de Aur.

Joy o joaca pe Margot in timp ce Hoult il joaca pe Tyler, partenerul ei. Impreuna isi propun sa cineze la Hawthorne unde gateste renumitul chef (fictiv) Slowik, jucat de Ralph Fiennes. Acesta le-a preparat un meniu extravagant de gastronomie moleculara, mancarea fiind realizata sub forma unor piese de arta conceptuala. In plus, atitudinea chef-ului Slowik fata de bucatarie se dovedeste a fi surprinzatoare iar oaspetii sunt captivi in restaurant. Trailerul pe care il puteti urmari mai jos dezvaluie o mica parte din intriga filmului.

Filmarile au avut loc in toamna anului trecut sub conducerea producatorului-vedeta Adam McKay care a oferit hitul finalului de an cu „Don’t Look Up”. Pe Urban.ro veti gasi o serie speciala dedicata filmului.

Cu o cariera de regizor, scenarist, producator si producator executiv pentru filme, seriale de televiziune, documentare si seriale pentru web, McKay este unul dintre cei mai apreciati cineasti din Hollywood.

Are in palmares 4 nominalizari la Oscar si o statueta. A fost nominalizat pentru “Vice” pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor si cel mai bun scenariu, iar pentru filmul “The Big Short” a fost nominalizat pentru cel mai bun regizor si a castigat statueta la categoria cel mai bun scenariu adaptare. Are nominalizari la Emmy si Globurile de Aur si e un artist implicat activ in viata sociala si politica a Americii prin munca sa, dar si foarte conectat la tot ceea e inseamna canalele media alternative ale momentului. Este producatorul celebrului serial “Succession” (care ironizeaza viata unui mogul media) si a si regizat un episod, iar pe langa filmele pe care le-a regizat si produs in ultimii ani, McKay a creat trei podcasturi foarte specializate prin care a incercat sa transmita lumii o parte din ingrijorarile si pasiunile sale.

Este vorba de “Surprisingly Awesome”, un podcast creat impreuna cu jurnalistulAdam Davidson, imediat dupa colaborarea lor pentru filmul “The Big Short”, in care si-au propus sa dezbata subiecte importante ca sa le faca interesante pentru un public care, la prima vedere, considera temele respective plictisitoare. Tot el este si producatorul a doua podcasturi care au urmarit unul dintre cele mai importante cazuri de trafic sexual la nivel inalt “Broken: Jeffrey Epstein” si “Broken: Seeking Justice”. Iar urmatorul sau proiect pentru online e podcastul “Death at the Wing” care investigheaza o serie de morti printre tinerii baschetbalisti ai anilor 80.

Intr-un interviu acordat publicatiei IndieWire, McKay a vorbit despre misiunea pe care o are compania sa de productie, Hyperobject Industries, care incearca sa creeze filme care sunt ca o oglinda pentru societatea americana actuala: „suntem orientati catre ideea ca traim intr-un moment de fractura. Ne intrebam ce inseamna acest lucru pentru storytelling?”

Legat de faptul ca a ales sa-si concentreze atentia pe oameni cu averi exagerate atat in „Succesion” (unde este producator si a regizat un episod) dar si in noul „The Menu”, McKay a spus: „Cheia tuturor lucrurilor este inegalitatea veniturilor. Daca am putea rezolva acest lucru, s-ar rezolva toate problemele noastre politice dar si criza climatica.”

Mai jos puteti citi mai multe despre viziunea lui McKay si despre „Don’t Look Up”.

Dupa succesul productiei „The Queen’s Gambit”, Anya Taylor-Joy a devenit una dintre cele mai cautate actrite din Hollywood. 

Anya Taylor-Joy isi completeaza paleta de roluri diverse din portofoliu cu „Amsterdam”, noul blockbuster al lui David O.Russell care va fi lansat tot in luna noiembrie si ii are in distributie pe Robert De Niro, Anya Taylor Joy, Rami Malek, Taylor Swift, Alessandro Nivola, Andrea Riseborough, Matthias Schoenaerts, Michael Shannon, Mike Myers, Zoe Saldaña, Timothy Olyphan si Chris Rock.

In curand o veti urmari si in filmul animat Super Mario Bros, bazat pe faimosul joc pe casete din anii ’80 in care isi va imprumuta vocea Printesei Peach. 

Animatia se afla in lucru inca din 2017 iar Nintendo, creatorii jocului, au oferit rareori producatorilor din Hollywood ocazia de a folosi imagini sau personajele din jocul Super Mario Bros. Filmul este produs de Illumination si distribuit de Universal Pictures, fiind co-finantat de Nintendo si Universal. Va fi lansat in cinematografe pe 21 decembrie 2022.

In prezent, Anya lucreaza la prequel-ul pentru „Mad Max: Fury Road” care se va numi „Furiosa” si va fi regizat de George Miller. Imediat dupa aceea, Joy se va reuni cu Scott Frank, regizorul-scenarist al succesului „Queen’s Gambit” pentru thriller-ul „Laughter in the dark”, o versiune a romanului „Rasete in intuneric” scris de Vladimir Nabokov.

Actiunea romanului se concentreaza in jurul personajului Albert Albinus, un critic de arta de varsta mijlocie. Acesta are un interes special pentru Margot Peters, o tanara de 17 ani care aspira sa devina actrita si model, cei doi urmand sa formeze o relatie reciproc parazitara.

In viitor, actrita ar urma sa lucreze din nou cu Robert Eggers – dupa „The Witch” si „The Northman” – pentru un remake al filmului Nosferatu.

Citește în continuare