Skip to content

Printul Charles a lansat un parfum inspirat de vara,  realizat din esenta plantelor din gradinile de la Highgrove House. Parfumul costa 152 de lire sterline

Printul Charles are o pasiune pentru gradinarit inca din copilarie, iar cele de la Highgrove House, resedinta sa privata din Gloucestershire, sunt atent ingrijite de Altesa Sa de peste 40 de ani. De curand, a transformat aroma plantelor din gradina intr-un parfum pe nume Highgrove Bouquet, alaturi de echipa de parfumieri de la Penhaligon.

„Este o perioada din an in care mirosul de tei argintiu inflorit umple aerul, iar Highgrove Gardens este plin de ramurile sale, cu notele lor inaltatoare si florale”, prezinta ideea parfumierii. „O explozie clara de energie calda deschide simturile cu levantica si geranium, completata de mimoze si tuberoze. Baza parfumului este odihnitoare si linistitoare, un amestec de eleganta și rafinament din lemnul de cedru si Orris,” este descrierea completa a parfumului.

Notele de varf ale parfumului cuprind muscate, lavanda, zambile, in timp ce notele de mijloc sunt completate de tei, mimoza si tuberoza, la care se adauga notele de baza, lemn de cedru, Orris si mosc.

O sticla de parfum costa 152 de lire sterline, este disponibila pe website-ul Highgrove Gardens, si se distribuie peste tot in lume, iar 10% din venituri se duc catre Fundatia Printului Charles, care are o subsidiara inclusiv in Romania.

Gradinile de la Highgrove House se pot vizita in anumite perioade ale anului, iar unul dintre punctele de atractie este o casa in copac care a fost construita pentru Printul William si Printul Harry, pentru a sarbatori a saptea aniversare a lui William in 1989.

Revista People mentioneaza un moment simpatic privind aceasta casa din copac, cand William i-a spus lui Willie Bertam, creatorul casutei, ca isi doreste „sa fie cat mai sus posibil, ca sa pot scapa de toata lumea. Si vreau o scara de franghie, pe care sa o pot ridica, ca sa nu poata nimeni ajunge la mine”, citeaza publicatia din memoriile artistului peisagist si scriitor Bunny Guinness.

In 2015, casa din copac a fost renovata, astfel incat nepotii Printului Charles sa se poata juca acolo. Printul George, acum 9 ani, avea doar 2 ani la acea vreme – iar acum se poate juca cu toti fratii lui mai mici in acea casuta, Printesa Charlotte, 7 ani, si Printul Louis, 4 ani.

Si Regina Elisabeta a-II-a a lansat un parfum, doar ca pentru caini numit „Happy Hounds Dog Cologne”. Acesta este disponibil prin magazinul de cadouri de la Sandringham House, acolo unde Regina Elizabeta si familia ei obisnuiesc sa petreaca sarbatorile de Craciun.

Parfumul, care costa 10 lire sterline, este descris ca fiind unisex, cu „miros de plimbari pe malul marii, cu o aroma bogata de mosc si note citrice de bergamota.” Magazinul din Sandrigham a listat deja noul produs si l-a promovat ca fiind „cadoul ideal pentru iubitorii de caini si prietenii lor blanosi”.

Pentru cei care isi doresc sa cumpere un cadou mai consistent, exista si optiunea de box set care include un sampon pentru caini, oase pentru joaca si o jucarie din tuid, materialul din care sunt realizate hainele de vreme racoroasa ale familiei regale.

Citește în continuare