Skip to content

(foto, video) MTV VMA 2022: Lista castigatorilor, cele mai memorabile aparitii pe covorul rosu si showuri de pe scena. Johnny Depp a deschis gala si a declarat ca are nevoie de joburi. Red Hot Chili Peppers, Taylor Swift, Nicki Minaj, Harry Styles si Lil Nas X, marii castigatori ai galei.

In urma cu cateva ore a avut loc ceremonia de decernare a premiilor MTV Video Music Awards 2022, cunoscut in mod traditional drept „VMA”. 

A fost una dintre cele mai importante seri din industria muzicala, pe de o parte pentru ca au fost premiate cele mai bune videoclipuri, prestatii muzicale ale anului si cultura vizuala din jurul muzicii pop. In acelasi timp, covorul rosu si scena premiilor MTV VMA a devenit un loc in care apar cele mai memorabile momente din cultura pop, de la celebra prestatie a Madonnei in rochie de mireasa din anii ’80 la sarutul dintre Madonna, Britney Spears si Christina Aguilera, prestatia lui Britney Spears cu un sarpe sau debutul lui Lady Gaga intr-o rochie din carne.

Desi VMA 2022 nu a fost atat de controversata precum editiile anterioare, au existat numeroase momente importante pe care le recapitulam mai jos.

Cea mai discutata aparitie a acestei editii MTV VMA a fost Johnny Depp care a revenit pentru prima data pe o scena americana dupa scandalurile in care a fost implicat in ultimii 3 ani. Actorul a jucat intr-un segment din ceremonia de deschidere a premiilor in care s-a transformat in „Moon Person”, trofeul galei MTV. 

In realitate, Depp nu a fost prezent la gala, aflandu-se in Franta unde filmeaza „Jeanne du Barry”, in schimb chipul lui a fost expus printr-o proiectie digitala pe casca astronautului. Actorul a declarat pentru inceput „si stiti ce? Aveam nevoie de munca.” Ulterior, a aparut dupa o pauza publicitara si si-a oferit serviciile profesionale: „Vreau sa stiti ca sunt disponibil pentru zile de nastere, botezuri, nunti, orice aveti nevoie… ORICE, voi decideti. A, si sunt si stomatolog.” 

Pe scena si pe covorul rosu, celelalte aparitii ale serii au gandite pentru a fi memorabile si pentru a starni discutii in jurul lor. La VMA nu este despre moda, este despre controverse si „buzz”.

Marele castigator al serii a fost rapperul Jack Harlow care a fost recompensat cu 4 trofee, 3 fiind castigate pentru colaborarea cu Lil Nas X – „Industry Baby”. 

Taylor Swift a castigat cel mai ravnit trofeu al serii: „Videoclipul anului” pentru versiune de 10 minute a melodiei „All Too Well”, alaturi de alte doua premii „Best Longform Video” si „Best Direction”.

Harry Styles s-a remarcat de asemenea cu 3 trofee pentru hitul „As It Was” in timp ce Bad Bunny a fost numit „Artistul anului” si a uimit printr-o prestatie live in care s-a sarutat cu unul dintre dansatorii lui.

Au fost acordate si doua premii speciale: „Global Icon” – pentru intreaga cariera – trupei The Red Hot Chili Peppers si „Video Vanguard” – un trofeu inspirat de Michael Jackson – premiu oferit unui artist cu videoclipuri care au revolutionat industria muzicala-  care i-a revenit anul acesta lui Nicki Minaj.

Artista Dove Cameron, cunoscuta pentru rolurile din productiile Disney, a dedicat trofeul pentru „Cel mai bun debut” „tuturor copiilor queer care simt ca nu-si gasesc locul si nu pot trai pe deplin felul lor de a fi.”

Gala MTV Video Music Awards 2022 a avut loc la Prudential Center din Newark, New Jersey, fiind gazduita de Nicki Minaj, LL Cool J si Jack Harlow. 

Pe langa Nicki Minaj si The Red Hot Chili Peppers, pe scena au mai cantat Bad Bunny, Lizzo, Eminem cu Snoop Dogg, BLACKPINK, Panic! at the Disco si Maneskin, castigatorii Eurovision de anul trecut care au fost si premiati cu trofeul „Best Alternative”.

Pe scena au mai urcat, in calitate de prezentatori ai premiilor, si Ashley Graham, Avril Lavigne, Bebe Rexha, Becky G, Billy Eichner, DJ Khaled, Joel Madden, Lili Reinhart sau Offset.

Mai jos veti gasi o galerie foto a celor mai spectaculoase si memorabile aparitii pe covorul rosu si pe scena, lista completa a castigatorilor si prestatii live.

VIDEO OF THE YEAR: Taylor Swift – „All Too Well” (10 Minute Version) (Taylor’s Version) 

ARTIST OF THE YEAR: Bad Bunny 

SONG OF THE YEAR: Billie Eilish – „Happier Than Ever” 

BEST NEW ARTIST: Dove Cameron 

PUSH PERFORMANCE OF THE YEAR: Decembrie 2021: SEVENTEEN – „Rock With You” 

BEST COLLABORATION: Lil Nas X, Jack Harlow – „INDUSTRY BABY” 

BEST POP: Harry Styles – „As It Was” 

BEST HIP-HOP: Nicki Minaj ft. Lil Baby – „Do We Have A Problem?” 

BEST ROCK: Red Hot Chili Peppers – „Black Summer” 

BEST ALTERNATIVE: Måneskin – „I WANNA BE YOUR SLAVE” 

BEST LATIN: Anitta – „Envolver” 

BEST R&B: The Weeknd – „Out Of Time” 

BEST K-POP: LISA – „LALISA” 

VIDEO FOR GOOD: Lizzo – „About Damn Time” 

BEST METAVERSE PERFORMANCE: BLACKPINK The Virtual | PUBG 

BEST LONGFORM VIDEO: Taylor Swift – „All Too Well” (10 Minute Version) (Taylor’s Version) 

BEST CINEMATOGRAPHY: Harry Styles – „As It Was” 

BEST DIRECTION: Taylor Swift – „All Too Well” (10 Minute Version) (Taylor’s Version)

BEST ART DIRECTION: Lil Nas X, Jack Harlow – „INDUSTRY BABY” 

BEST VISUAL EFFECTS: Lil Nas X, Jack Harlow – „INDUSTRY BABY” 

BEST CHOREOGRAPHY: Doja Cat – „Woman” 

BEST EDITING: ROSALÍA – „SAOKO” 

GROUP OF THE YEAR: BTS *

SONG OF THE SUMMER: Jack Harlow – „First Class” 

ALBUM OF THE YEAR: Harry Styles – „Harry’s House” 

GLOBAL ICON: The Red Hot Chili Peppers

VMA VIDEO VANGUARD: Nicki Minaj

Citește în continuare