Skip to content

Au fost anuntate „Batgirl: Proiectii secrete”, organizate inainte ca filmul sa fie clasat intr-un dulap digital. Filmul de 100 de milioane de dolari, care nu va fi lansat niciodata in cinematografe, va fi vazut de cativa alesi.

Warner Bros Discovery a ales recent sa puna la sertar lungmetrajul Batgirl, care fusese deja filmat.

Filmul cu supereroi, in valoare de 100 de milioane de dolari, nu va fi lansat in cinematografe sau pe platforma de streaming HBO Max, unde ar fi trebuit sa fie disponibil in SUA.

Cu toate acestea, un grup restrans de cunoscatori va vedea filmul in cadrul unor proiectii secrete la studiourile Warner Bros din Los Angeles in aceasta saptamana, au declarat mai multe surse pentru The Hollywood Reporter.

Proiectiile se adreseaza persoanelor care au lucrat la film, atat actorilor si echipei, cat si reprezentantilor si producatorilor. O sursa le-a descris ca fiind „proiectii funerare”, organizate inainte ca filmul sa fie trimis intr-o viata de apoi nedezvaluita, probabil un seif fizic sau digital.

Echipa de filmare a organizat anterior o singura proiectie test cu public.

Decizia Warner Bros. a uimit Hollywood-ul, desi acum se vorbeste si ca ar putea fi vorba de o campanie inteligenta de promovave care e posibil sa fie urmata de “cererea publicului” pentru difuzare

Adaptand aventurile personajului DC Comics, Batgirl a avut-o in rolul principal pe Leslie Grace, alaturi de Michael Keaton, care a imbracat din nou costumul iconic al lui Batman.

Decizia studioului a uimit Hollywood-ul, iar cunoscatorii din industria cinematografica au declarat ca o astfel de anulare este fara precedent pentru o lucrare aproape finalizata – si care a costat atat de multi bani.

Batgirl pare sa fi fost victima colaterala a unei schimbari de strategie dupa fuziunea dintre Warner Bros si Discovery. Warner Bros planuia sa produca filme pentru lansarea directa pe platforma HBO Max.

Dar aceasta alegere, justificata in parte de necesitatea de a ocoli cinematografele in plina pandemie Covid-19, nu a fost sustinuta in unanimitate, iar studiourile par sa fi dat inapoi dupa fuziunea cu Discovery.

Batgirl ar fi fost considerat prea scump pentru o industrie de streaming care isi reduce costurile, dar nu suficient de spectaculos pentru marele ecran, ceea ce l-a condamnat la abandon, potrivit unor surse citate de revista Variety.

Citește în continuare