Skip to content

Posta nationala din Marea Britanie a emis o serie de timbre pentru a celebra personajele din DC Comics. Timbrele contin scene cu Batman, Superman si Wonder Woman

Luna octombrie vine cu o suprinza pentru fanii DC Comics din Marea Britanie: Royal Mail, posta nationala a tarii, a colaborat cu Warner Bros Consumer Products pentru a sarbatori personajele din DC Comics printr-o serie de timbre cu super eroi, aflate intr-o colectie creata exclusiv pentru posta.

Concepute de artistul britanic de benzi desenate Jim Cheung si de colorista Laura Martin, un set va contine 12 timbre, iar prima serie anuntata ii are ca protagonisti pe Batman si personajele din cunoscuta poveste cu supereroi.

Conform descrierii oferite de Royal Mail despre timbrele cu Batman, acestia mentioneaza ca „De la prima sa aparitie [in 1939], Batman a construit o serie formidabilă de „familie” si aliati in timp ce lupta impotriva crimelor pe strazile tulburate din orasul Gotham. Unii – precum Catwoman si Jason Todd – parcurg o cale delicata intre actele eroice si ticalosie. Altii – precum Robin si Batgirl – au devenit membri cu drepturi depline ai Familiei Batman, luptand atat singuri, cat si alaturi de Cavalerul Intunecat impotriva super-ticalosilor nebuni ai orașului,” mentioneaza acestia in descrierea seriei.

Alta serie va celebra Liga Justitiei si ii va prezenta pe Batman, Green Lantern and The Flash, Wonder Woman, Superman, Cyborg, Aquaman, Supergirl si pe Shazam. Intreaga colectie poate fi comandata de pe website-ul Royal Mail, aici.

Royal Mail nu este la prima colectie dedicata personajelor din filme. Acestia au mai avut colectii dedicate si pentru Star Trek si Marvel Comics.

Primul de acest gen din lume, noul loc, numit Park Row, a fost creat in parteneriat cu Warner Bros. Themed Entertainment si DC. Inspirat de povestile tuturor supereroilor preferati, publicul se  poate astepta sa vada cum spiritul orasului Gotham prinde viata intr-un interior dramatic, cu mancaruri pe masura.

Tot in Marea Britanie, la Londra, se deschide curand si un restaurant teatral, cu tematica de benzi desenate inspirata din DC Comics, in cartierul Soho.

Restaurantul va fi impartit in cinci parti distincte: un lounge bar numit Pennyworth’s, denumit dupa majordomul lui Bruce Wayne; o zona de luat masa numita Iceberg Lounge cu divertisment live, inspirat de The Penguin; The Rogue’s Gallery, o experienta culinara inspirata de Katwoman a Selinei Kyle; o zona separata de socializare numita Old Gotham City, care serveste cocktailuri si gustari la bar; si spatiul pentru Teatrul Monarch.

Citește în continuare