Skip to content

(galerie foto) 45 de imagini din prima seara a Festivalului de Film de la Venetia 2022. Catherine Deneuve a primit trofeul pentru intreaga cariera. Pe covorul rosu la premiera mondiala „White Noise” au aparut Julianne Moore, Adam Driver, Greta Gerwig si Regé-Jean Page.

Aseara a debutat cea de-a 79-a editie a Festivalului de Film de la Venetia, cu un juriu condus de Julianne Moore care va viziona unele dintre cele mai asteptate filme ale anului.

Lungmetrajul care a deschis prima seara a festivalului a fost comedia neagra „White Noise” care a fost proiectat in premiera mondiala si a avut sute de invitati de seama de la Hollywood si din industriile adiacente: moda, beauty, muzica si modelling.

„White Noise” i-a adus pe covorul rosu pe Adam Driver si Greta Gerwig care joaca rolurile principale in adaptarea dupa romanul lui Don DeLillo de catre scenaristul si regizorul Noah Baumbach.

Baumbach, al carui film anterior, „Marriage Story” a fost vedeta la Oscar. (Cu Marriage Story a obtinut o nominalizare la categoria cel mai bun film si o statueta Oscar pentru Laura Dern ca actrita in rol secundar.) a aparut pe covorul rosu alaturi de sotia lui – Gerwig, la randul ei regizoare – si de distributia lungmetrajului.

In timp ce pe covorul rosu la Cannes, invitatii se intrec in aparitii cat mai spectaculoase si iesite din comun, la Venetia majoritatea rochiilor purtate de cele mai cunoscute actrite si modele din lume merg in directia elegantei supreme: rochii lungi simple, culori uni, puternice de tip rosu sau non-culori precum alb-negru, rochii cu capa si coafuri cat mai simple.

Va invitam sa descoperiti mai jos o galerie foto cu imagini de pe covorul rosu din prima seara a Festivalului de la Venetia.

De la Julianne Moore in calitate de amfitrioana a juriului care a avut o aparitie extravaganta intr-o rochie Valentino care ii punea in evidenta silueta minunata (cu atat mai de apreciat pentru varsta de 61 de ani pe care o are actrita), la Jodie Turner-Smith care a avut cele mai indraznete aparitii din prima zi a festivalului (Smith joaca in filmul „White Noise”), purtand o rochie Gucci atat pe covorul rosu dar si in timpul photo call-ului din timpul zilei, unde a aparut alaturi de intreaga echipa a filmului.

 Una dintre cele mai memorabile aparitii ale serii a fost Catherine Deneuve care a optat pentru o superba rochie rosie Saint Laurent, fiind invitata de onoare pentru a fi premiata cu trofeul pentru intreaga cariera.

Istoria ne-a invatat ca la acest festival sunt lansate filmele pe care studiourile americane le vizeaza pentru fi  inscrise la Oscar, iar aici s-au vazut pentru prima data „Nomadland”, „The Shape of Water” sau „Birdman”.

In plus, pe lista filmelor anuntate, avem o serie de regizori care revin cu munca lor dupa ceva ani, deci toata lumea va dori sa-i vada si sa simta cum au evoluat in timpul in care au stat departe de platourile de filmare.

Va invitam sa le descoperiti mai jos.

Citește în continuare