Skip to content

Seria „Zorro” revine, de aceasta data intr-o varianta spaniola. Peste 50 de productii despre personajul Zorro exista in acest moment pe piata

Publicatia Variety a dezvaluit in exclusivitate o noua productie „Zorro”, pentru care filmarile au inceput deja in Spania pe 25 iulie.

Noul film „Zorro” este scris de Carlos Portela, cunoscut publicului larg din seria „Velvet Collection” de pe Netflix, iar John Gertz, fondatorul Zorro Productions si producator al filmelor „The Mask of Zorro” si „The Legend of Zorro”, este producator executiv al serialului, iar Javier Quintas („Money Heist”) este regizorul serialului. Productia apartine Mediawan Rights.

Amplasat in anii 1830 in Los Angeles, serialul il are in distributie pe Miguel Bernardeau, cunoscut pentru rolul sau din serialul spaniol de succes „Elite”, in rolul principal, alaturi de actrita mexicana Renata Notni, care o va interpreta pe Lolita Marquez. Dalia Xiucoatl, Emiliano Zurita si Joel Bosqued completeaza distributia.

Charles Touboul, responsabilul de continut pentru scenarii la Mediawan Rights, a descris serialul drept „o poveste de origine in jurul unui erou emblematic (…), cu povesti elaborate cu o relevanta contemporana, personaje feminine puternice, referinte la cultura pop si scene spectaculoase din fiecare episod”.

Momentan, producatorii au anuntat ca „Zorro” va fi lansat pe Prime Video in SUA, America Latina si Spania.

Zorro este un personaj creat pe 9 august 1919 de scriitorul si scenaristul Johnston McCulley, care a transformat acest erou intr-o legenda a culturii populare.

Dupa prima sa aventura, „The Curse of Capistrano”, publicata in foileton intr-o revista de benzi desenate din California, Johnston McCulley a scris alte 60 de povesti cu Zorro, transformand personajul unul dintre primii eroi ai literaturii americane.

Serialul televizat produs de Walt Disney, cu 78 de episoade filmate din 1957 pana in 1961, s-a bucurat de o imensa popularitate internationala, serialul fiind remasterizat si pus pe piata in 1992.

Actorul Guy Williams – care avea si talent in domeniul scrimei, l-a interpretat pe justitiarul Zorro, iar acesta si-a executat singur, fara dublura, toate duelurile filmate pentru acest serial.

Si Columbia si Filipine au un cult pentru personajul Zorro, cu seriale de cate 112 episoade (serial filmat in 2007 si vandut in 97 de tari), respectiv 98 de episoade (filmat in 2009).

In prezent, exista peste 50 de filme cu Zorro in cinematografia mondiala, inclusiv versiuni parodice si erotice.

Cele mai renumite personaje Zorro au fost interpretate de Douglas Fairbanks (1920), Tyrone Power (1940), Alain Delon (1975) si Antonio Banderas (in doua filme, lansate in 1998 si 2005).

Si creatorul lui Batman, Bob Kane, a dezvaluit ca a fost puternic influentat de filmul mut „The Mark of Zorro”, cu Douglas Fairbanks, si chiar de calul Tornado atunci cand a desenat celebra masina Batmobile.

Cea mai cunoscuta productie Zorro recenta este semnata de Martin Campbell, care a regizat „The Mask of Zorro” (1998) si „The Legend of Zorro” (2005), ambele cu Antonio Banderas in rolul principal.

Primul film cu Zorro a avut in distributie un alt mare sex simbol, actrita Catherine Zeta Jones si in echipa de actori din rolurile principale au mai fost Anthony Hopkins si Stuart Wilson. Producatorul era Steven Spielberg, iar filmul a fost un mare hit de cinema.

Regizorul Martin Cambell este cel care la inceputul acestui an a filmat in Romania, The Asset, si care si-a legat numele de mai multe filme James Bond.

Citește în continuare