Skip to content

(video) Fiul lui Taylor Hawkins i-a luat locul la tobe in concertul tribut organizat de Foo Figherts la 5 luni de la moartea lui. Dave Grohl a cantat printre lacrimi, acompaniat de Paul McCartney, Liam Gallagher, Brian May, Roger Taylor (Queen), Brian Johnson (AC/DC) si Nile Rodgers.

In weekend a avut loc primul dintre cele doua concerte organizate Foo Fighters in memoriam Taylor Hawkins, tobosarul trupei care s-a sinucis in martie, inaintea unui concert al trupei din Bogota, Columbia.

Concertul omagial Taylor Hawkins a avut loc sambata seara pe Stadionul Wembley si a reunit unii dintre cei mai cunoscuti artisti din lume, deopotriva prieteni si fani ai lui Hawkins. Al doilea concert va fi desfasurat pe 27 septembrie la Kia Forum din Los Angeles.

Intregul spectacol a fost transmis live pe internet si a fost incarcat de momente emotionante create atat de membrii trupei Foo Fighters dar si de invitatii lor.

Cel mai tensionat moment al serii a fost aparitia lui Shane Hawkins, fiul lui Taylor Hawkins, la tobe in locul tatalui sau in timpul melodiei „My Hero”.

Tema familiei a fost omniprezenta in timpul concertului, de la prietenii apropiati ai trupei Foo Fighters si in special ai lui Hawkins, la membrii familiei acestuia. Inainte de prestatia hitului „My Hero”, solistul Dave Grohl l-a invitat pe scena pe Oliver Shane Hawkins, fiul de 16 ani al lui Taylor Hawkins, pentru a interpreta partea instrumentala a tatalui sau, la tobe.

„Doamnelor si domnilor, avem inca un tobosar care va urca pe scena si va canta alaturi de noi. Si permiteti-mi sa va spun, nu cred ca am vazut pe nimeni care sa loveasca tobele atat de tare precum o face el, dar dincolo de asta, este un membru al familiei noastre. Si are nevoie sa fie aici in aceasta seara, cu noi toti, si cred ca are mult sens faptul ca va urca pe scena si va canta cu noi”, a declarat Dave Grohl in introducerea lui Shane.

La randul lui, Grohl, care canta alaturi de Taylor Hawkins din 1997 cand tobosarul s-a alaturat proiectului, a fost vizibil emotionat si a cantat printre lacrimi.

Pentru Grohl si colegii lui de trupa, a fost prima data cand au cantat impreuna in public dupa evenimentul tragic din luna martie. Taylor Hawkins a murit cu cateva ore inaintea concertului Foo Fighters din Bogota, Columbia iar imediat dupa decesul acestuia, grupul si-a anulat intreg turneul si au luat o pauza din muzica. Pentru a-l omagia pe Hawkins, Grohl i-a invitat pe scena pe Paul McCartney si Liam Gallagher.

Printre lacrimi, fiind vizibil emotionat, Grohl a declarat fanilor adunati pe Stadionul Wembley: „Lui Taylor ii placea sa cante si sa inregistreze cu oricine si cu toata lumea. Ii placea sa cante muzica in fiecare zi. Si nu sunt prea multi oameni cu care nu a cantat macar o data. Asa ca aceasta colectie de prieteni, familie si muzicieni a fost adusa impreunna de el si suntem cu totii legati de el.”

Intr-un mesaj pre-inregistrat difuzat pe ecranele din spatele scenei, Elton John l-a numit pe Hawkins „un tobosar incredibil” si si-a amintit „cum a cantat pe ultimul meu album, de care am fost atat de incantat si onorat. Seara aceasta este despre comemorarea lui, sa-l onoram si sa nu il uitam niciodata.”

Alaturi de Foo Fighters au cantat cele mai mari nume din muzica rock: Roger Taylor si Brian May de la Queen, Rush, Brian Johnson de la AC/DC, Nile Rodgers, Chrissie Hynde de la The Pretenders, Kesha, Justin Hawkins de la The Darkness si Sam Ryder, reprezentantul UK la concursul Eurovision 2022.

Comediantii Dave Chapelle si Jason Sudeikis au urcat de asemenea pe scena si au spus anecdote despre relatia pe care o au cu muzica lui Hawkins.

La scurt timp dupa anuntul mortii lui Hawkins, peste 1000 de muzicieni au cantat “My Hero” intr-un omagiu adus tobosarului de la Foo Fighters, Taylor Hawkins.

Miscarea face parte din conceptul Rockin’ 1000, o initiativa care a mai determinat 1000 de muzicieni sa puna in scena un concert in 2015, in incercarea de a aduce Foo Fighters in orasul Cesena, Italia. Acestia au cantat “Learn to Fly”, iar initiative lor a functionat, trupa a cantat in respectiva localitate si astfel s-a nascut conceptul Rockin’ 1000.

De atunci, Rockin’ 1000 au interpretat 21 de cantece pentru un publicuri numeroase, inclusiv in fata a 50.000 de oameni in Stade de France din Paris. Aceste concerte au inclus hituri de la trupe mari, inclusiv The Who, Pink Floyd, Rage Against The Machine sau The White Stripes.

Coverul piesei “My Hero” de la Foo Fighters cantat de catre acestia au adus un omagiu prin prezentare pictogramei la tobe a lui Taylor Hawkins.

The Foo Fighters, trupa fostului baterist Nirvana Dave Grohl, si-a sarbatorit anul trecut cea de-a 25-a aniversare si a produs recent „Studio 666” si “What Drives Us”.

Tot parte din aniversarea trupei este si documentarul gandit si regizat de Dave Grohl, “What Drives Us”, care a fost facut public pe 30 aprilie 2021. Despre documentar, Dave spune ca totul a inceput ca un proiect despre logistica unui turneu muzical si impachetarea completa intr-un spatiu mic pentru o lunga perioada de timp.

Grohl a adus in film si accente rock, pop si punk prin intermediul interviurilor cu colegii de trupa Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Rami Jaffee si Pat Smear, precum si cu Ringo Starr, Flea, Brian Johnson, Vincent de la AC/DC, Slash, Ben Harper, The Edge, Tony Kanal de la No Doubt, Lars Ulrich de la Metallica, Steven Tyler de la Aerosmith si DH Peligro, Jennifer Finch, Ian Mackaye si bateristul Dave Lombardo de la Slayer.

Citește în continuare