Skip to content

Jay-Z investeste intr-un robot care face pizza. Creatorii robotului sunt fosti ingineri SpaceX

Rapperul Jay-Z a decis sa investeasca intr-un robot care face pizza suma de 16.5 milioane de dolari. Afacerea este centrata pe ideea de camion de pizza, „o nava spatiala pe roti”, dupa cum a mentionat presa internationala.  Creatorii acestui robot sunt fosti ingineri SpaceX, iar proiectul se numeste Stellar Pizza.

Primul astfel de robot va fi instalat in curtea Universitatii California de Sud, iar creatorii sunt Benson Tsai, Brian Langone si James Wahawisan, trei fosti ingineri SpaceX.

Conceptul din spatele acestui proiect este de a reduce costurile fortei de munca, dar si costurile imobiliare, oferind in acelasi timp alimente de inalta calitate consumatorilor. Robotul poate face pana la 420 de pizza pe zi, iar o singura pizza dureaza mai putin de cinci minute. Proiectul Stellar Pizza este la a doua finantare, dupa ce anterior a strans 9 milioane de dolari din alte runde de investitii.

Rapperul Jay-Z a cofondat inca din 2019 compania MVP, alaturi de Jay Brown si Larry Marcus. Compania este specializata in finantarea diverselor companii, iar multe dintre acestea includ tehnologie futurista. Publicatia Fortune mentioneaza ca prin acest fond de investitii, rapperul a facut 42 de investitii pana acum.

Si fostul cuplu Angelina Jolie si Brad Pitt investesc in zona de ospitalitate, ceea ce a devenit si motiv de disputa pentru cei doi, in urma divortului. Cei doi au cumparat Castelul Miraval, unde produc sampanie in editii limitate.

Brad si Angelina au cumparat Castelul Miraval si mosia de 1000 de hectare in 2008 cu 60 de milioane de dolari. A fost locul in care s-au casatorit in secret in 2014.

Imediat dupa cumpararea mosiei Miraval, Pitt s-a parteneriat cu Marc Perrin si familia acestuia de la Beaucastel care avea traditie in producerea de vinuri frantuzesti de cinci generatii. Planul initial era sa creeze o serie de vinuri albe, rose si rosii care urmau sa poarte semnatura podgoriei de provenienta.

Citește în continuare