Skip to content

Brad Pitt lanseaza o sampanie de 400 de dolari, in editie limitata. A fost produsa pe podgoria franceza pe care o detine cu Angelina Jolie.

Brad Pitt a lansat o editie limitata a sampaniei rose Fleur de Miraval produsa pe podgoria Castelului Miraval pe care il detine alaturi de fosta sotie, Angelina Jolie. Sticla va fi disponibila spre cumparare intr-un pachet special care costa 400 de dolari, fiind vorba de o editie limitata de 20.000 de sticle.

Zilele trecute, actorul a facut prima vizita europeana de la inceputul pandemiei pentru a superviza proiectul de lansare al sampaniei.

Brad si Angelina au cumparat Castelul Miraval si mosia de 1000 de hectare in 2008 cu 60 de milioane de dolari. A fost locul in care s-au casatorit in secret in 2014.

Imediat dupa cumpararea mosiei Miraval, Pitt s-a parteneriat cu Marc Perrin si familia acestuia de la Beaucastel care avea traditie in producerea de vinuri frantuzesti de cinci generatii. Planul initial era sa creeze o serie de vinuri albe, rose si rosii care urmau sa poarte semnatura podgoriei de provenienta.

In urma cu 5 ani au inceput sa lucreze la crearea „Fleur de Miraval” alaturi de Perrin si familia lui Pierre Peters, renumita pentru sampaniile produse inca din 1919. In luna ianuarie a acestui an au anuntat lansarea oficiala a sampaniei rose compusa din struguri 75% Chardonnay si 25% Pinot Noir. Familia Peters a devenit cunoscuta in Franta pentru tehnica speciala de a crea rose-uri prin amestecurile de Pinot Meunier si Chardonnay.

Noua sampanie Miraval este imbuteliata intr-o sticla acoperita cu o pelicula neagra care previne interventia razelor de luminii asupra bauturii create prin tehnica saignee.

„Fleur de Miraval” vine cu un ambalaj dramatic, negru cu accentul roz creat prin eticheta minimalista si eleganta. Eticheta include numele satului Le Mesnil-sur-Oger din care provin o parte din strugurii folositi.

Sampania a fost lasata sa imbatraneasca timp de 3 ani in pivnitele familiei Peters care se afla la a 6a generatie de producatori de sampanie. Are o culoare rozalie si contine note de zmeura, afine si o usoara salinitate.

La Miraval este produs in continuare rose-ul lansat de Brad si Angelina in 2012, „Cotes de Provence Miraval”. Vinul vandut cu pretul de 28 de dolari a fost numit printre cele mai bune rose-uri din lume in anul 2013.

Cu zeci de ani in urma, Miraval a fost locul in care Pink Floyd a inregistrat albumul „The Wall”.

Pivnitele din Miraval au fost construite in 1850 iar din 1970, proprietatea a fost detinuta de pianistul francez de muzica jazz, Jacques Loussier.

In 1977, acesta a creat un studio de inregistrari cu o acustica exceptionala, intins pe 300 de metri patrati. De-a lungul timpului, cei mai mari artisti din lume au inregistrat in Studio Miraval: Muse pentru albumul „Black Holes and Revelations”, Sting, Sade, The Cure, The Cranberries, UB40, Wham!, Courtney Love.

Cel mai faimos material inregistrat in Studio Miraval a fost albumul „The Wall” lansat de Pink Floyd in 1979. A devenit unul dintre cele mai apreciate albume-concept din istorie, vandut in peste 24 de milioane de exemplare.

Citește în continuare