Skip to content

Adele lanseaza „I Drink Wine”, un videoclip neobisnuit in care canta despre despartirea de Simon Konecki, tatal copilului ei. Supranumita „cel mai bine vandut artist britanic din ultimul secol”, Adele va debuta luna viitoare intr-o serie de concerte in Las Vegas.

La aproape un an de la lansarea albumului „30”, Adele lanseaza al treilea videoclip care promoveaza discul care s-a bucurat de un succes urias anul trecut.

Single-ul „I Drink Wine” este ilustrat prin cel mai neobisnuit videoclip creat de Adele pana acum. Daca in trecut a obisnuit cu o estetica simpla, minimalista si videoclipuri alb-negru, noul vizual are un ton satiric, aproape ca o parodie a unui videoclip serios.

Artista se plimba pe un mic canal cu apa care este inconjurat de plante false, bea din mai multe pahare de vin si interactioneaza in mod dramatic cu diverse personaje care apar din apa si cu inotatori profesionisti care executa coregrafie acvatica in jurul ei.

Videoclipul a fost regizat de Joe Talbot, un tanar cineast american care a castigat marele trofeu pentru regie la Festivalul de la Sundance in 2019 pentru „The Last Black Man in San Francisco”, debutul lui in cinematografie. Videoclipul creat in colaborare cu Adele poate fi urmarit mai jos.

Adele a declarat intr-o postare pe contul ei de Instagram ca „I Drink Wine” a fost de fapt primul videoclip filmat pentru promovarea albumului „30”. 

De altfel, in noul videoclip artista este imbracata intr-o rochie Valentino Haute Couture din paiete aurii pe care a mai purtat-o si pe scena Brit Awards la inceputul acestui an cand a interpretat live melodia „I Drink Wine”. Mai jos puteti urmari inregistrarea respectiva, estetica pare sa fie similara cu atmosfera noului videoclip, inclusiv parul si machiajul artistei sunt identice.

Videoclipul este lansat cu mai putin de o luna inaintea inceperii rezidentei concertistice pe care Adele o va sustine in Las Vegas.

Seria de concerte din Las Vegas – intitulata „Weekends with Adele” va avea loc in celebra sala de spectacole The Colosseum din cadrul complexului Caesars Palace.

Proiectul ar fi trebuit sa fie lansat in luna ianuarie a anului acesta dar a fost anulat de catre Adele cu cateva ore inainte de incepere. Artista a declarat la momentul respectiv ca nu este multumita de modul in care arata spectacolul, avand ceva probleme tehnice, si nu isi doreste sa dezamageasca publicul. Raspunsul publicului si al presei a fost predominant negativ deoarece zeci de mii de fani din intreaga lume isi cumparasera bilete de avioane si cazari, pe langa biletele la concert, si au fost nevoiti sa le anuleze in ultimul moment. 

Ulterior, artista a fost implicata in cateva controverse pe acest subiect, o parte din echipa Caesars Palace a sustinut ca ar fi fost vina ei si nu a tehnicienilor.

„I Drink Wine” este al treilea single care promoveaza albumul, dupa „Easy On Me” si „Oh My God” lansat in luna noiembrie a anului trecut.

Versiunea originala a cantecului avea 15 minute, fiind inspirata de Elton John si Bernie Taupin. Versurile sunt despre renuntarea la ego si despre despartirea lui Adele de Simon Konecki, fostul ei partener alaturi de care are un fiu pe nume Angelo.

Ulterior, casa ei de discuri i-a sugerat sa scurteze melodia, versiunea de pe album are 6 minute si 16 secunde, aproape dublu fata de single-urile lansate de obicei de artistii pop.

A fost compusa de Adele si Greg Kurstin, producatorul alaturi de care a compus si hitul „Hello” dar si o mare parte a ultimelor doua albume lansate.

Desi albumul „30” nu a produs hituri de succes precum „Someone Like You” sau „Rolling in The Deep”, a fost considerat de critici unul dintre cele mai bune materiale lansate in ultimii si cel mai bun disc creat de Adele pana acum.

Materialul „30”, al patrulea din cariera lui „Adele” dupa „19”, „21” si „25”, a scris istorie si desi a fost lansat in luna noiembrie, a devenit in mai putin de o luna cel mai bine vandut album din 2021. 

Intr-un interviu cu editia britanica a revistei Vogue, Adele a declarat ca albumul este ”despre auto-distrugere, apoi despre auto-reflectie si apoi un fel de auto-mantuire”.

In momentul in care a lansat albumul „25”, Adele spera ca nu va fi nevoie sa astepte pana se va desparti de sotul si tatal copilului ei, omul de afaceri Simon Konecki, pentru a gasi inspiratia pentru un nou material. Fiind cunoscuta pentru „muzica de despartire”, artista a facut fix ceea ce nu credea ca va face iar materialul „30” a fost „creat pentru a-i explica fiului meu, Angelo, despre divortul de tatal lui”. 

In esenta, este tot un album despre o despartire dar nu atat de mult din perspectiva a ceea ce s-a intamplat intre Adele si sotul ei, ci mai degraba despre procesul emotional prin care a trecut artista, o femeie casatorita, cu un copil, care nu vrea sa simta ca a esuat si ca nu va reusi sa ii ofere fiului ei o familie traditionala. Este despre puterea pe care si-o gaseste o femeie care se simte vulnerabila si coplesita de asteptarile pe care si le-a stabilit pentru viata. Si ulterior, exista si melodii in care Adele exploreaza o noua viata sentimentala si chiar sexuala.

Puteti asculta materialul in intregime mai jos.

Adele a inceput sa cante de la varsta de patru ani, in copilarie fiind influentata de muzica formatiei Spice Girls.

La 16 ani a lansat prima piesa, ”Hometown Glory”, care a ajuns pe locul 19 in topul single-urilor din Marea Britanie.

In ianuarie 2008 a lansat primul sau album – ”19” care a intrat pe locul 1 in clasamentul britanic. In toata lumea au fost vandute peste patru milioane de exemplare. De pe acest material au fost promovate ale trei single-uri: ”Chasing Pavements”, ”Cold Shoulder” si ”Make You Feel My Loved”.

Primul album a fost rasplatit cu patru discuri de platina in Marea Britanie si i-a adus succesul si in Statele Unite.

In 2009, la Premiile Grammy, Adele a castigat la categoriile Best New Artist si Best Female Pop Vocal Performance. In 2010, Adele a fost nominalizata la Grammy pentru ”Cea mai buna solista pop”, cu melodia ”Hometown Glory”.

In 2011, Adele a lansat cel de-al doilea album, ”21”. In prima saptamana, in Marea Britanie, s-au vandut peste 200.000 de exemplare, iar vreme de 16 saptamani, albumul “21” a ramas pe primul loc in topurile britanice. Tot acest album a primit opt discuri de platina, dupa ce s-a vandut in peste 2,4 milioane de copii.

Primul single de pe albumul “21”, ”Rolling In The Deep”, a devenit un mare succes.

In septembrie 2011, Adele a devenit prima artista din istoria Marii Britanii care a vandut trei milioane de exemplare ale unui album intr-un singur an calendaristic.

La inceputul anului 2012, in cadrul celei de-a 54-a gale Grammy, Adele a castigat la toate cele sase categorii la care fusese nominalizata. Artista a castigat premiile pentru melodia anului (”Rolling in the Deep”), albumul anului (”21”), cantecul anului (”Rolling in the Deep”), cea mai buna interpretare pop solo (”Someone like You”), cel mai bun album pop (”21”) şi cel mai bun videoclip (”Rolling in the Deep”). Tot in 2012, Billboard a anuntat ca ”Rolling in the Deep” este cel mai bun hit al ultimilor 25 de ani, ulterior artista fiind desemnata cea mai bine vanduta artista britanica din ultimul secol.

In 2015, Adele a lansat albumul „25”, cu single-urile „Hello”, „Water Under The Bridge”, „When We Were Young”, „Send My Love (To Your New Lover)”. Materialul s-a vandut in peste 22 de milioane de exemplare, devenind al cincilea cel mai vandut disc din secolul XXI. La Premiile Grammy din 2017 a castigat trofeele pentru ‘Albumul anului’ si ‘Cel mai bun album pop’.

Citește în continuare