Skip to content

(audio) Robbie Williams are o noua versiune a melodiei „Angels” in care sunt influente din muzica lui Beethoven, folosind tehnologie AI. Aseara a sarbatorit 25 de ani de cariera intr-un concert la Filarmonica Elb din Hamburg.

Robbie Williams si-a sarbatorit 25 de ani de cariera cu Filarmonica Elb din Hamburg, folosind totodata tehnologie AI (inteligenta artificiala) pentru melodiile sale, dar si alaturi de peste 80 de muzicieni care au insotit melodiile lui Williams sub conducerea dirijorului Steve Sidwell, castigator al premiului Grammy.

Melodia „Angels (Beethoven AI)” de Robbie Williams a fost lansata in colaborare cu Deutsche Telekom, iar AI-ul a fost folosit pentru a adauga compozitie in stil Beethoven la legendarul hit global.

Pentru Robbie Williams, „Angels” este unul dintre cele mai importante cantece ale carierei sale.

In 1997, Robbie Williams se lansa in cariera solo. 25 de ani mai tarziu, echipa Deutsche Telekom, impreuna cu scenaristul si producatorul „Angels” Guy Chambers si compozitorul Jules Buckley, au venit cu acest experiment special.

Prin AI, Simfonia a 10-a a lui Beethoven transforma unul dintre cele mai faimoase clasice pop intr-o noua forma muzicala. Guy Chambers a rearanjat mai intai cantecul in structura sa de baza, iar impreuna cu liderul de proiect Matthias Röder si compozitorul Walter Werzowa, el a sugerat ca algoritmul sa combine Sonata Moonlight cu „Angels”. Pentru partea instrumentala, IA a extras parti din toate lucrarile lui Beethoven.

Parte din celebrarea celor 25 de ani de cariera solo este si un album de tip „greatest hits” si un nou single care rezuma anii agitati care i-au marcat viata personala si profesionala.

Albumul a fost lansat pe 9 septembrie, se numeste „XXV” si include toate hiturile care au ajuns pe primul loc in topuri dar si piesele favorite ale fanilor lui. Toate melodiile au fost reorchestrate de catre Jules Buckley, Guy Chambers si Steve Sidwell si reinregistrate de catre Williams cu ajutorul Metropole Orkest in Olanda.

Pe langa noile versiuni ale melodiilor deja cunoscute, noutatea albumului este „Lost”, primul single care promoveaza materialul care a fost produs de Guy Chambers si Richard Flack.

Versurile melodiei il prezinta pe Robbie ca fiind deschis catre fani, vulnerabil, emotionat si meditand la cei 25 de ani in care s-a luptat cu dependenta de droguri, alcool si sex.

Robbie Williams si-a inceput cariera muzicala in 1990, alaturi de legendara trupa Take Take. Cinci ani mai tarziu a decis sa inceapa o cariera solo, o alegere inteleapta avand in vedere ca acum, la mai mult de 30 de ani de la acel moment, artistul inca se bucura de mare succes, cu concerte si turnee in intreaga lume.

Robbie Williams a sustinut un concert pentru prima data in Romania in 2015, in Piata Constitutiei din Bucuresti, si a revenit in 2019 in cadrul festivalului Untold, desfasurat pe stadionul Cluj Arena.

Artistul este unul dintre cele mai surprinzatoare aparitii pe scena muzicala, fiecare concert fiind un adevarat spectacol de energie, dans si muzica. Echipe impresionante lucreaza alaturi de Robbie Williams pentru aparitiile sale, ceea ce il face mult mai selectiv in alegerea locurilor de concert.

Detine mai multe recorduri pentru cele mai multe bilete vandute intr-un turneu, cel mai rapid turneu sold-out dar este si unul dintre cei mai bine vanduti artisti britanici din toate timpurile.

Sase dintre albumele lui se afla in top 100 cele mai bine vandute albume din toate timpurile iar in prezent se afla la egalitate cu Elvis Presley pentru titlul de „artistul cu cele mai multe albume care au ajuns no.1 in Marea Britanie”, fiecare avand cate 13 discuri in pozitia fruntasa. Daca noul album – XXV – va ajunge pe primul loc, Williams il va intrece pe Elvis si va detine singur recordul. Recent, a declarat in gluma ca acest record este foarte important pentru el si ca Elvis, chiar daca nu mai este in viata, lanseaza in continuare albume (mostenitorii si casa de discuri lanseaza albumele, de fapt, in numele lui Elvis), asa ca trebuie sa concureze cu el pentru a detine recordul absolut.

De la inceputul crizei pandemice, Robbie a facut parte din mai multe proiecte muzicale care s-au desfasurat online, printre care si un concert cu trupa Take That, de care s-a despartit pentru o cariera solo. In stilul sau caracteristic, Robbie a intrat tarziu pe „scena” online si a facut referire la reticienta sa de a se alatura trupei, spunand ca „data trecuta a intarziat 15 ani.”

In ultimii 3 ani, artistul a mai lansat o colaborare cu Kylie Minogue, un album de Craciun si a vorbit in premiera despre colectia lui de arta.

Citește în continuare