Skip to content

Planuri de Revelion. Cina festiva la restaurantul din Londra a lui Gordon Ramsay de trei stele Michelin costa 675 lire sterline

Restaurant Gordon Ramsay s-a deschis in 1998 si a fost primul restaurant al lui Ramsay,  unde meniul evidentiaza bucataria moderna de inspiratie franceza, fiind o adevarata marca de excelenta, calitate si consecventa. In 2001, a fost distins cu trei stele Michelin, pe care le-a pastrat in toti acesti 21 de ani.

Restaurant Gordon Ramsay este situat pe Royal Hospital Road din Chelsea (Londra) iar, de curand, a aparut oferta meniului festiv pentru Revelion: duck tea, scoici Orkney, turte de vitel fripte, paste Agnolotti – specialitate din zona Piemont, homari, la care se adauga branza Brie de Meaux cu trufe si Le trou normand, un fel de sorbet de mere infuzat in brandy Calvados, un digestiv cunoscut de sute de ani. Desertul este un parfait de pralina cu arahide. Meniul costa 400 de lire de persoana, iar pentru pairingul de vin, se mai adauga 275 de lire sterline, detalii aici.

Astazi, Restaurant Gordon Ramsay este cel mai longeviv restaurant din Londra care detine aceasta distinctie, iar Ramsay este unul dintre cei patru bucatari din Marea Britanie care mentin trei stele Michelin.

Gordon detine o stea Michelin si pentru Pétrus, restaurantul sau din Knightsbridge (Londra),  doua stele la Le Pressoir d’Argent din Bordeaux, si o stea la Gordon Ramsay au Trianon din Versailles.

Si celelalte restaurante ale sale din Londra ofera meniu special de sarbatori, cu preturi relativ mai mici decat la Restaurant Gordon Ramsay. Restaurantele sale premium sunt Petrus by Gordon Ramsey, Restaurant 1890 (Hotel Savoy) si The River Restaurant by Gordon Ramsey, unde meniul de Revelion incepe de la 300 de lire sterline, fara bauturi incluse.

De asemenea, Gordon Ramsay are si Bread Street Kitchen, un brand care s-a extins pe toate continentele – cu meniu international si preturi medii, iar de curand, si brandul Street Pizza.

Gordon Ramsay a devenit cunoscut dupa aparitia in mini seria de televiziune Boiling Point, in 1998. Ramsay a deschis apoi mai multe restaurante si a prezentat emisiuni culinare de mare succes, cum ar fi Hell’s Kitchen, The F Word sau Ramsay’s Kitchen Nightmares. Restaurantele sale au fost premiate de-a lungul timpului cu 17 stele Michelin.

Gordon Ramsay, Alain Ducasse si Joël Robuchon sunt trei dintre chef-ii de top, cu multe stele Michelin care si-au dezvaluit deseori secretele culinare si cele mai dragi retete. Va prezentam trei dintre acestea, retete pe care le puteti prepara si voi ori de cate ori doriti sa va rasfatati cu mancaruri delicioase.

Citește în continuare