Skip to content

Producatorii „Avatar” va invita sa va creati propria creatura marina din Pandora. Pentru fiecare creatie digitala, Disney doneaza 5 euro pentru protejarea vietii salbatice. In Romania, s-au pus in vanzare biletele pentru primele proiectii „Avatar: Calea Apei”.

Disney si Avatar lanseaza o campanie inspirata de noul film regizat de James Cameron care va fi lansat in Romania si la nivel mondial pe 16 decembrie 2022: „Avatar: Calea Apei”.

Intitulata  „Keep our oceans amazing” (Pastrati oceanele minunate), campania va invita sa va creati propria creatura marina din Pandora. Pentru fiecare creatie digitala realizata, Disney va dona 5 dolari catre The Nature Conservancy, o organizatie non-profit dedicata protejarii vietii salbatice de pe Pamant.

Rolul campaniei este deopotriva de a promova lansarea filmului, de a oferi fanilor „Avatar” sansa de a interactiona intr-un mod creativ cu universul cinematografic al lui James Cameron dar si de a creste gradul de constientizare a provocarilor cu care se confrunta oceanele si viata marina. 

Campania este cu atat mai potrivita cu cat actiunea noului film „Avatar: Calea Apei”, al doilea din franciza Disney, are loc in mare parte in si in jurul oceanului, introducand un nou clan de Na’vi care locuiesc in recif, numit Metkayina.

Anuntul campaniei vine prin intermediul unui scurt film in care apar protagonistii filmului care explica detaliile parteneriatului dintre Disney si The Nature Conservancy. Experienta se numeste „Virtual Pandoran Ocean” si va invita sa explorati minunile recifului din Pandora dar si sa va personalizati o creatura oceanica inspirata de noul film.

Va puteti crea aici propria creatura marina din Pandora pana pe 31 decembrie anul acesta. Disney spera ca donatiile sa ajute la protejarea a 10% din oceanele Pamantului pana in 2030.

Initiativa isi propune sa protejeze 10 specii de animale oceanice si habitatele lor.

„Intreaga planeta depinde de sanatatea oceanului nostru pentru a-l sustine si sustine. Oceanul produce jumatate din aerul pe care il respiram, asigura mijloacele de trai pentru miliarde de oameni si gazduieste mai mult de jumatate din toate formele de viata de pe Pamant. Trebuie sa ne facem partea noastra pentru a-l proteja.”, a declarat Melissa Garvey, directoarea pentru protectia oceanelor la The Nature Conservancy.

„Mesajul important al filmului completeaza munca noastra si asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna pentru a proteja cele 10 specii evidentiate in aceasta campanie si pentru a crea un ocean mai sanatos pentru toti”, a mai spus ea.

Initiativa va sprijini ONG-ul pentru a proteja balenele beluga, balenele albastre, rechinii balena, broastele testoase de mare hawksbill, lamantini, razele manta, pestii papagal, coralul staghorn, leii de mare si mangrovele – habitate de coasta care ofera un adapost multor specii marine. 

Speciile oceanice alese pentru a fi protejate pot fi gasite in apele din intreaga lume iar multe dintre ele au inspirat de fapt creaturile din Pandora prezentate pe parcursul filmului.

In „Avatar: Calea Apei”, publicul va face cunostinta cu un nou clan oceanic Na’vi si cu o serie de creaturi acvatice diverse.

Inca de la primul film, universul Avatar s-a remarcat prin temele sale puternic legate de mediul inconjurator si conexiunea omului cu natura. In noul film, aceasta legatura esentiala se muta in jurul marilor si oceanelor din Pandora.

Jon Landau, producatorul „Avatar: Calea Apei” a declarat ca „Ethosul Avatar este acela ca suntem cu totii conectati unii cu altii si cu planeta noastra si, prin urmare, suntem responsabili pentru a avea un impact pozitiv asupra oamenilor si a lumii din jurul nostru. Ii invitam pe fanii din intreaga lume sa ni se alature pentru a crea acest impact.”

Proiectul cu The Nature Conservancy este un prim parteneriat anuntat de Disney. In saptamanile care urmeaza, campania de marketing a filmului se va intensifica prin noi activari surprinzatoare care vor fi anuntate pana pe 16 decembrie, cand va avea loc premiera mondiala a productiei. Trailerul final al filmului poate fi urmarit mai jos.

Continuarea filmului Avatar – care a devenit lungmetrajul cu cele mai mari incasari de box office din istoria cinematografiei inca din momentul lansarii, un record care nu a fost depasit nici pana astazi – vine la 13 ani dupa povestea originala.

Plasat la mai bine de un deceniu dupa evenimentele din primul film, „Avatar: Way of the Water” spune povestea familiei Sully (Jake, Neytiri si copiii lor), a problemelor care ii urmaresc, a eforturilor pe care le fac pentru a se mentine in siguranta, a luptelor pe care le duc pentru a ramane in viata si a tragediilor pe care le indura.

Scenariul a fost scris de Cameron alaturi de Josh Friedman – cunoscut pentru „Terminator: Dark Fate”, „War of the Worlds” si serialele „Emerald City” si „Snowpiercer”. Actiunea este plasata la aproximativ 15 ani de la primul film si ii are ca protagonisti pe copiii soldatului Jake Sully – jucat de Sam Worthington si a razboinicei Na’vi Neytiri (Zoe Saldana).

James Cameron a decis sa-si imbine cele doua mari pasiuni ale sale: oceanul si cinematografia. Echipa de productie a petrecut luni de cercetare si pregatire atat pentru actorii din distributie dar si pentru restul echipei pentru a crea mediul perfect de filmare.

Toti actorii implicati au fost obligati sa obtina un certificat de scuba diving inainte de filmare si s-au antrenat cu scafandri profesionisti pentru a invata sa faca snorkerling deoarece echipamentul clasic de scuba diving ar fi stricat iluzia.

S-au pus deja in vanzare in presale biletele pentru primele proiectii in Romania – le gasiti aici – prima vizionare este chiar pe 15 decembrie, cu o zi inaintea premierei mondiale.

Din distributie mai fac parte Kate Winslet in rolul Ronal, Michelle Yeoh in rolul Dr.Karina Mogue, Sigourney Weaver in rolul Dr.Grace Augustine, Jermaine Clement in rolul Dr. Ian Garvin, Stephen Lang in rolul Miles Quaritch, Edie Falco in rolul generalului Ardmore si Giovanni Ribisi in rolul Parker Selfridge. Filmul a avut un buget colosal chiar si pentru Hollywood: intre 350 si 400 de milioane de dolari.

In timp ce regizorul James Cameron vorbeste constant in interviuri despre presiunea pe care o simte pentru ca filmul sa produca o suma impresionanta de bani deoarece are la baza un buget urias, producatorul Jon Landau a dezvaluit cateva detalii despre scenariu: „aceste continuari sunt o poveste despre familie si despre eforturile prin care trec parintii pentru a mentine acea familie unita si in siguranta. Intotdeauna spun ca filmele lui Jim au teme universale – si intr-adevar, nu exista o tema mai universala decat familia.”

Mai multe imagini de la filmarile Avatar 2 si detalii din culise puteti afla mai jos.

Avatarurile 3, 4 si 5 sunt, de asemenea, in productie, fiecare urmand sa fie lansate la aproximativ doi ani dupa cel dinaintea sa. Titlurile acestora sunt: „Avatar: The Seed Bearer”, „Avatar: The Tulkun Rider” si „Avatar: The Quest for Eywa”. 

Citește în continuare