Skip to content

CEO-ul Airbnb inchiriaza gratuit o camera din propria casa din San Francisco pentru pentru sejururi pe termen scurt. Promite sa isi serveasca oaspetii cu fursecuri, cafea si sa faca sport alaturi de ei in sala de fitness.

Brian Chesky, CEO-ul companiei Airbnb, a listat o camera in propria casa din San Francisco pentru sejururi pe termen scurt. In prezent, locuinta este complet rezervata dar omul de afaceri american spune ca in curand va pune la dispozitie noi date pentru turistii dornici sa fie cazati in casa lui.

Miliardarul a listat pe site-ul pe care l-a creat in urma cu un deceniu un „apartament proiectat cu grija” in interiorul propriei sale locuinte din San Francisco pentru escapade de weekend, in incercarea de a determina mai multi proprietari de case de lux sa devina gazde pe platforma.

Anuntul include atat detalii legate de spatiul pe care il inchiriaza dar si regulile sale, asa cum e cazul oricarei listari de pe Airbnb.

Chesky a scris ca „Veti petrece timp cu mine si cu Sophie, golden retriever-ul meu, in timp ce va voi impartasi povesti – sau va puteti relaxa in apartamentul dumneavoastra, decorat cu unele dintre piesele mele preferate din istoria Airbnb.”

Anuntul a fost distribuit prima data pe contul de Twitter al CEO-ului Airbnb unde a oferit detalii simpatice legate de serviciile extra pe care le ofera chiriasilor sai: cafea, fursecuri coapte in casa si ocazia de a face sport alaturi de el in sala de fitness. In plus, oaspetii se vor juca si cu Sophie, catelul lui.

Camera scoasa la inchiriere – gratuit – are o vedere panoramica la celebrul cartier Castro din San Francisco.

Chesky inchiriaza dormitorul din colt al casei sale care include un pat queen-size, un fotoliu, un birou de calculator si doua dulapuri spatioase. In plus, veti avea acces la o baie comuna cu un dus mare. 

Potrivit lui Chesky, puteti, de asemenea, sa urcati la etaj in bucataria bucatarului pentru a pregati ceva sau sa stati in sufrageria deschisa cu ferestre din podea pana in tavan care ofera privelisti spectaculoase in jurul orasului San Francisco.

La fel ca orice alta gazda Airbnb, Chesky a adaugat cateva reguli ale casei pe care oaspetii trebuie sa le respecte, cum ar fi „Fumatul interzis” si „fara petreceri sau evenimente”. De asemenea, el precizeaza ca „oaspetii trebuie sa iubeasca cainii. Sau cel putin Sophie”.

In prezent, nu exista weekenduri disponibile pana in octombrie 2024. Acest lucru i-a determinat urmaritorii lui Chesky de pe Twitter sa il acuze ca este mai degraba o strategie de marketing decat un anunt autentic. 

Chesky a raspuns imediat acuzatiilor si a spus: „Aveam cateva weekenduri disponibile in ianuarie, februarie si martie, dar s-au rezervat chiar inainte de a scrie acest mesaj. Voi continua sa ofer mai multe weekenduri pe tot parcursul anului.”

Omul de afaceri isi descrie apartamentul ca fiind decorat si „amenajat cu grija, cu fotografii personale si artefacte din primele zile ale Airbnb. Casa mea se afla in apropiere de cartierele Mission, Castro si Noe Valley, cu o multime de buticuri, restaurante si cafenele grozave. Veti fi la doar o scurta plimbare de frumosul parc Dolores, de inghetata Bi-Rite si de faimoasa brutarie Tartine pentru paine si produse de patiserie proaspete.”

Anuntul original de pe Airbnb il veti gasi aici.

In varsta de 41 de ani, Chesky a fost numit de revista TIME unul dintre cei mai influenti oameni in viata, are o avere de 7,5 miliarde de dolari si conduce o companie estimata anul trecut la peste 113 miliarde de dolari. 

In 2007, lui Chesky i-a venit ideea afacerii Airbnb dupa ce el si partenerul lui de lucru, Joe Gebbia – au fost fosti colegi la facultatea de design – se aflau in dificultate cu plata chiriei. 

In aceeasi perioada, in San Francisco se desfasura o conferinta uriasa a designerilor industriali veniti din toate Statele Unite ale Americii iar hotelurile nu mai aveau locuri libere. 

Astfel s-au gandit sa-si inchirieze o camera din apartamentul in care locuiau: au cumparat trei saltele si au numit ideea lor: „Airbed and Breakfast” iar in prima noapte au avut trei oaspeti. Treptat, si-au cautat si gasit investitori iar Airbnb este astazi una dintre cele mai utilizate solutii de gasit cazare pe termen scurt in intreaga lume.

Pana vor fi disponibile primele date libere in apartamentul lui Chesky, va recomandam mai jos alte locuri spectaculoase de pe Airbnb.

Citește în continuare