Skip to content

Vila lui Vito Corleone din „Nasul (The Godfather)” este disponibila pentru inchiriere pe Airbnb pentru 50 dolari pe noapte. Se implinesc 50 de ani de la lansarea filmului.

Fanii filmului The Godfather din 1972 au posibilitatea de a rezerva un sejur de 30 de nopti la casa lui Vito Corleone doar in luna august 2022. Sejurul face parte din sarbatorirea celor 50 de ani de la lansarea filmului, iar casa de 6.248 de metripatrati din Staten Island va fi disponibila pentru 50 de dolari pe noapte.

Cei interesati trebuie sa se inscrie pe listele care se vor deschide pe 27 iulie, la ora 13:00 (EDT), iar toate informatiile sunt disponibile aici. Casa poate acomoda oaspeti in cele cinci paturi disponibile si sapte bai, iar proproietarii recomanda ca aceasta casa este potrivita pentru doi adulti si trei copii. Exteriorul casei a ramas foarte similar cu cel din film, insa interiorul a fost cu accente moderne. 

Facilitatile includ un English Bar la subsol, o sala de jocuri, o sala de sport, doua seminee si o piscina mare cu apa saratain curtea din spate, intreaga proprietate aflandu-se pe un teren spatios de 24.000 de metri patrati. In interior, lumina se disipa cu ajutorul candelabrelor, iar bucataria impunatoare are blaturi mari din granit. 

La inceputul anului, si castelul din The Godfather a fost scos la vanzare. Castelul familiei Pennisi din Floristella este scos la vanzare pentru 6 milioane de euro. 

Construit spre sfarsitul secolului al XIX-lea in stil neogotic, complexul de 40.000 de metri patrati a fost initial destinat sa gazduiasca colectia extinsa de arta a unui baron. Castelul este localizat in Acireale, Italia, la aproape 18 km de Catania si la 42 km de Taormina, pe versantii sudici ai Etnei. In prezent, castelul are 22 de dormitoare si opt bai, dar si alte incaperi, ca de exemplu o crama si un studio de artist. Exista chiar si o capela pe acest domeniu, impodobita cu fresce de Giuseppe Sciuti.

Aici s-a filmat ultimul film din seria ”The Godfather”. Francis Ford Coppola avea 31 de ani in 1971 cand a inceput sa lucreze la primul film din cele trei, si a fost tot timpul intr-o disputa serioasa cu directorul studiourilor Paramount, Robert Evans, care nu era de acord nici cu distributia (Marlon Brando in rolul lui Don Corleone si Al Pacino ca Michael Corleone) si nici cu devizurile, considerand ca se cheltuie prea multi bani, iar actorii nu sunt cunoscuti ca sa ajute la vanzarea filmului.

De curand, cea de-a treia parte din seria „The Godfather” a fost refacuta si oferita publicului. 

Intr-un interviu despre noua versiune a ultimii parti din “Nasul”, Francis Ford Coppola a declarat ca „Nasul, Coda: Moartea lui Michael Corleone (titlul original: „Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone”) este o recunoastere a mea si a lui Mario (Mario Puzo, creatorul romanelor Nasul) vizavi de titlul preferat si fata de intentiile initiale pentru ceea ce a devenit Nasul: Partea a III-a. Pentru aceasta versiune a finalului, am creat un nou inceput si un nou sfarsit, am rearanjat unele scene si cadre. Filmului i s-a dat o noua viata”.

Noul film a presupus o „restaurare minutioasa, cadru cu cadru” a filmului original si cu imagini nevazute anterior. Pe parcursul a sase luni, a fost restaurat in format 4K si au fost aduse imbunatatiri la sunet. Modificarile au inclus repararea petelor si a zgarieturilor de pe negativele initiale.

Coppola a supravegheat fiecare aspect al restaurarii in timp ce lucra la noua versiune, asigurandu-se ca filmul nu numai ca arata si suna clar, ci indeplineste si standardele sale personale si viziunea regizorala. In versiunea din 1990, Michael Corleone a ajuns la 60 de ani si cauta un inlocuitor pentru capul familiei Corleone. El incearca sa legalizeze toate afacerile familiei, insa este bantuit de fantomele trecutului. Celelalte familii vor razbunare si incearca sa-l asasineze cand iese de la opera. Cea care moare este fiica lui, iar el moare de batranete in curtea vilei lui Don Tommasino.

In versiunea noua a filmului lui Coppola, Michael Corleone va avea alt sfarsit.

Nasul: Partea a III-a a fost lansat initial la 20 decembrie 1990 si a avut incasari de 136,8 milioane de dolari, din distributie fiind parte Al Pacino, Diane Keaton, Andy Garcia, Bridget Fonda si Talia Shire, printre altii. Desi a fost nominalizat la 7 categorii ale Premiilor Oscar din 1991, filmul nu a castigat nicio statueta, insa a primit doua premii Zmeura de Aur, unde fiica lui Francis Coppola, Sofia, distribuita si ea in film, a fost declarata „cea mai neinspirata actrita in rol secundar” si „cea mai neinspirata actrita debutanta”.

Citește în continuare