Skip to content

(video) Au aparut primele imagini din Indiana Jones nr 5 „The Dial of Destiny”. Harrison Ford a fost recreat digital in versiune tanara pentru o secventa

Cel de-al cincilea film al francizei Indiana Jones, numit „The Dial of Destiny”, include cateva scene cu un Harrison Ford intinerit digital, iar primul teaser trailer lansat joi a oferit o mostra a ceea ce pot astepta fanii in aceasta privinta.

Pentru moment au fost facute publice  43 de secunde in care un tanar Indiana Jones este dezvaluit dupa ce i se indeparteaza o punga care ii acopera fata. Este clar ca ceea ce vedem este un flashback, dar nu este o scena din unul dintre filmele anterioare. Efectele digitale de intinerire au avut un rezultate discutabile in alte proiecte dar, dupa cum puteti vedea din comparatia de mai jos, asemanarea cu adevaratul star mai tanar este impresionanta.

stanga Ford in tinerete, dreapta Ford recreat digital

Tehnica lasa loc de polemici vis a vis de crearea unor noi filme, nu neaparat in casul Indiana Jones, in care eroii sa fie desenati pe computer cu chipul unor actori intineriti digital care poate nu mai traiesc si nu si-au dat acordul pentru proiect.

Trailerul prezinta multe reveniri la filmele originale – de la indragita fedora si biciul de taur la artefacte antice, cascadorii indraznete, nazisti si o minge uriasa capcana. Exista, de asemenea, cateva fete familiare, John Rhys-Davies revenind in rolul lui Sallah, care a fost vazut ultima data in cel de-al treilea film, The Last Crusade.

Pe langa Ford si Rhys-Davies, in film mai joaca Phoebe Waller-Bridge (in rolul nasei lui Indy, Helena), Antonio Banderas, Shaunette Renee Wilson, Thomas Kretschmann, Toby Jones, Boyd Holbrook, Olivier Richters, Ethan Isidore si Mads Mikkelsen. Mikkelsen si Holbrook ii interpreteaza pe raufacatorul Voller si, respectiv, pe lacheul sau, Klaber.

James Mangold a preluat sarcinile de regie de la Steven Spielberg, care este producator executiv alaturi de George Lucas. John Williams, care a compus coloana sonora pentru fiecare aventura a lui Indy din 1981 incoace, va compune din nou coloana sonora.

Mangold are experienta in regia ultimelor aventuri ale unor eroi populari. In 2017, el a supravegheat ultima iesire a lui Hugh Jackman in rolul lui Wolverine in Logan, preferatul fanilor – desi actorul a luat recent ghearele din nou pentru a le folosi impotriva dusmanului Ryan Reynolds in Deadpool 3. Dar Ford pare sa fi terminat cu Indiana Jones, inchizand orice discutie despre o alta continuare… sau un reboot.

 Harrison Ford a implinit in iunie 80 de ani.

Citește în continuare