Skip to content

(video) Trailerul ultimei parti a docu-seriei „Harry & Meghan”. Printul Harry acuza: „Au mintit ca sa il protejeze pe fratele meu.” iar Meghan spune „Nu m-au aruncat la lupi, ci am fost oferita direct lupilor.”

Dupa luni de speculatii ca serialul „Harry & Meghan” ar putea fi anulat din respect pentru moartea Reginei Elisabeta, Netflix a lansat saptamana trecuta, pe 8 decembrie, primele trei episoade ale productiei de tip documentar/reality-show. 

Proiectul regizat de Liz Garzbus a oferit o privire aprofundata in viata personala a cuplului format din Harry si Meghan si a starnit numeroase controverse legate de atitudinea lor denigratoare la adresa familiei regale. Au fost criticati mai ales din perspectiva faptului ca ar fi platiti cu peste 80 de milioane de dolari de catre Netflix pentru a ataca rudele lui Harry si monarhia.

In urma cu cateva ore, Netflix a dezvaluit trailerul pentru ultima parte a serialului, care va consta in alte trei episoade disponibile incepand de joi, 15 decembrie.

Noul trailer lanseaza un atac scandalos la adresa Palatului Buckingham pentru ca nu i-ar fi protejat in anumite momente delicate.

In timp ce primul volum al serialului „Harry & Meghan” s-a concentrat pe povestea de dragoste a cuplului, ultimele trei episoade par sa puna in lumina provocarile care i-au determinat sa se retraga din rolurile oficiale in cadrul familiei regale britanice.

In trailerul care promoveaza noile episoade, Ducele de Sussex sustine ca el si sotia sa au fost victimele unei conspiratii: „ne-au dat foc din interiorul institutiei” si ii acuza pe asistentii regali ca au mintit pentru fratele sau, Printul Williaa, dar nu si pentru el: „Au fost fericiti sa minta pentru a-l proteja pe fratele meu, dar nu au fost niciodata dispusi sa spuna adevarul pentru a ne proteja pe noi.”

Replicile lui Harry sunt insotite de imagini cu el si fratele sau din 1997 cand au mers in spatele sicriului mamei lor, Printesa Diana.

La randul ei, Ducesa de Sussex sugereaza, de asemenea, ca au fost raniti intentionat: „Nu am fost aruncata la lupi, ci am fost hranita lupilor”, spune ea.

In timp ce noul trailer a starnit deja controverse pe retelele de socializare, presa britanica si australiana a devenit partizana impotriva Ducilor de Sussex dupa ce primele trei episoade ale serialului lor denigreaza mass-media britanica si o catalogheaza drept rasista si incorecta. Numerosi jurnalisti britanici – de la emisiuni de tip tabloid la emisiuni matinale sau jurnale de stiri – s-au declarat impotriva acuzatiilor aduse si au adus dovezi prin care se arata ca o parte din afirmatiile facute de Meghan si Harry sunt false (o parte dintre ele sunt usor verificabile la o simpla cautare pe Google).

Intre timp, asa cum era de asteptat si cum impune protocolul regal, angajatii Palatului Buckingham refuza sa comenteze acuzatiile facute de Meghan si Harry. Singurul raspuns oferit pe acest subiect de birourile de presa ale Regelui Charles si Printului William a fost ca niciun reprezentant Netflix sau al Ducilor de Sussex nu i-a contactat pentru un drept la replica, asa cum se mentioneaza la inceputul docu-seriei.

Acuzatiile aduse de Meghan in trailerul noilor episoade par sa continue declaratiile din interviul acordat lui Oprah Winfrey anul trecut cand a afirmat ca angajatii de la Palatul Kensington au mintit in legatura cu ceva anume, fara sa spuna despre ce este vorba.

Ducesa a spus la vremea respectiva: „Nu stiu cum ar putea sa se astepte ca dupa tot acest timp sa ramanem pur si simplu tacuti daca exista un rol activ pe care firma il joaca in perpetuarea unor minciuni despre noi”.

Ea a adaugat: „Cand totul a inceput sa se inrautateasca cu adevarat, am ajuns sa inteleg ca nu numai ca nu eram protejata, dar ca erau dispusi sa minta pentru a proteja alti membri ai familiei. Nu erau dispusi sa spuna adevarul pentru a ne proteja pe mine si pe sotul meu.”

In noul trailer, Printul Harry lasa sa se inteleaga ca vietile lor au fost in pericol daca nu ar fi parasit familia regala: „Ma intreb ce s-ar fi intamplat cu noi daca nu am fi iesit cand am iesit”.

In toamna acestui an, Ducesa de Sussex a oferit un interviu de promovare al docu-seriei create si produse de compania lor, Archewell Productions.

Intr-un interviu acordat recent publicatiei Variety pentru a-si promova podcastul Archetypes de pe Spotify, Meghan a declarat ca „este placut sa putem avea incredere in cineva cu povestea noastra – un regizor experimentat a carui munca o admir de mult timp – chiar daca asta inseamna ca s-ar putea sa nu fie asa cum am fi spus-o noi. Dar nu de asta o spunem (n.r. povestea). Ii incredintam povestea noastra altcuiva, iar asta inseamna ca va trece prin filtrul sau… O mare parte a modului in care eu si sotul meu privim lucrurile are legatura cu povestea noastra de dragoste. Cred ca la asta s-au conectat oamenii din intreaga lume, mai ales cu nunta noastra. Oamenii iubesc dragostea. Nu sunt exclusa din acest sentiment.”

In timp ce primul sezon al emisiunii Archetypes s-a incheiat, Harry se pregateste in prezent de lansarea cartii sale de memorii, Rezerva, care urmeaza sa fie publicata la nivel mondial pe 10 ianuarie. Conform editurii Penguin Random House – in Romania autobiografia va fi publicata de editura Nemira – cartea „ii duce pe cititori imediat inapoi la una dintre cele mai sfasietoare imagini ale secolului al XX-lea: doi baieti, doi printi, mergand in spatele sicriului mamei lor, in timp ce lumea privea indurerata si ingrozita. In timp ce Diana, Printesa de Wales, era inmormantata, miliarde de oameni se intrebau ce trebuie sa gandeasca si sa simta printii – si cum se va desfasura viata lor de atunci incolo. Pentru Harry, aceasta este „povestea lui”.

Citește în continuare

Nominalizari Globurile de Aur 2023. Printre favoriti se numara filmul autobiografic al lui Steven Spielberg, "Avatar: Calea Apei", "ELVIS", „The Banshees of Inisherin” si serialele "The Crown", "Wednesday", "The Jeffrey Dahmer Story", "The White Lotus" si "Pam & Tommy".

Au fost anuntate nominalizarile pentru Globurile de Aur 2023. Dezvaluirea celor mai bune prestatii cinematografice ale anului a fost facuta de George si Mayan Lopez (tata si fiica), prezentatorii emisiunii…

Citeste mai mult