Skip to content

Puteti inchiria vila din Grecia unde s-a filmat Glass Onion: A Knives Out Mystery. Filmul cu Daniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe s-a filmat la Belgrad si in Grecia

Zilele astea multa lume s-a uitat la noul film din seria Knives Out, Glass Onion, cu Edward Norton in ipostaza unui multimilionar nebun care organizeaza un week end cu distractii speciale: rezolvarea unei crime in vila de pe insula lui din Grecia.

Filmul a fost tradus la noi La cutite: Misterul din Grecia si isi propune sa fie cel putin la fel de mare succes ca prima productie, de data aceasta aducand in jurul sau o noua distributie plina de vedete, din care fac parte Daniel Craig, care revine in rolul lui Blanc, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick si Madelyn Cline, alaturi de Kate Hudson si Dave Bautista.

In mod notabil, cea mai semnificativa diferenta fata de originalul Knives Out din 2019 este locul in care se desfasoara actiunea filmului. Primul film este aproape in intregime in conacul din Massachusetts al lui Harlan Thrombey, dupa ce scriitorul misterios a fost ucis de cineva din familia sa. Situatiile comice care au urmat in acel loc au clasat Knives Out printre cele mai bune filme ale acelui an, cu o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu.

In continuarea filmului, Benoit Blanc este invitat la o petrecere cu misterul unei crime la conacul miliardarului Miles Bron, care evolueaza in mod natural in ceva mai sinistru. La fel ca in primul film, Glass Onion il plaseaza pe Blanc al lui Daniel Craig in mijlocul unei distributii de personaje colorate care sunt toate suspecte de joc murdar.

Glass Onion: A Knives Outt Mystery prezinta o schimbare completa a povestii, personajelor si locatiei fata de primul film, ceea ce i-a determinat pe multi sa se intrebe unde a fost filmat.

Pentru cei care au indragit serialul White Lotus, filmul acesta e in acelasi tipar si are aceeasi premisa a decorurilor si locatiilor spectaculoase care sunt un rasfat visual pentru spectator.

Fie ca planuiti o vacanta in Europa, fie ca va doriti sa explorati din fata computerului, locatiile de filmare din Glass Onion va vor capta atentia si curiozitatea, asa ca iata-le pe scurt.

Avem deci  noua aventura pentru Benoit Blanc (interpretat de Daniel Craig), in care detectivul se afla in situatia de a deslusi straturile unei crime misterioase pe proprietatea privata a unui miliardar de pe o insula greceasca.

Acea proprietate este Amanzoe, o statiune si un hotel de lux in apropiere de Porto Heli, Grecia.

De fapt, nu e vorba de o insula, e un hotel in mijlocul peninsulei peloponeziene, iar regizorul a folosit multe efecte speciale pentru a o face sa arate, pe computer, ca o insula.

Statiunea este compusa din cabane, pavilioane si vile care au piscine private cu vedere uluitoare la plantatiile de maslini si la Marea Egee.

Statiunea este in prezent i nchisa si se va redeschide pentru sezonul de vara la 1 aprilie 2023. Daca sunteti gata sa planificati un sejur somptuos, rezervarile sunt disponibile aici

Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022). (L-R) Kate Hudson as Birdie, Leslie Odom Jr. as Lionel, Kathryn Hahn as Claire, Edward Norton as Myles, Jessica Henwick as Peg, Madelyn Cline as Whiskey and Dave Bautista as Duke. Cr. Courtesy of Netflix © 2022.

 Secventa in care toti invitatii ajung in Grecia si asteapta yahtul care sa-i duca la vila bogatasului este filmata pe insula Spetses.

Nu prea departe de Atena, Spetses este o locatie excelenta  o escapada de weekend. In timp ce va aflati pe insula, va puteti astepta sa calatoriti cu trasuri trase de cai, cu bicicleta sau pe jos. Puteti sa va plimbati de-a lungul portului vechi al insulei, sa explorati santierele navale, sa vizitati Muzeul Bouboulina si sa va plimbati pe plaje izolate. In plus, insula este presarata cu case impresionante, magazine sic si cu restaurate  foarte spectaculoase.

Multe dintre scenele de interior au fost construite in studiouri in Belgrad, Serbia, inclusiv interioarele atriumului Glass Onion, impreuna cu tot ceea ce a fost amplasat in New York sau in nord-estul tarii.

S-au filmat si cateva exterioare in Connecticut si New York, iar apoi tot ce a fost construit in interior a fost construit in Serbia.

Fiind capitala Serbiei, Belgradul merita cu siguranta o vizita – in special pentru pasionatii de istorie care vor sa vada monumentul Beogradska Tvrđava, o fortareata aflata la confluenta dintre fluviile Dunare si Sava. Pentru noi romanii, e si o destinatie foarte accesibila.

Dar si inca un mesaj ca am putea si noi gazdui  asemenea productii, cum s-a intamplat recent si cu serialul Wednesday, care e o reclama buna pentru Romania, dar a fost si o contributie importanta financiara in tara noastra.

Citește în continuare