Skip to content

Regizorul James Cameron a comandat un studiu stiintific pentru a dovedi ca personajul lui Leonardo DiCaprio nu ar fi putut supravietui pe pluta alaturi de Kate Winslet in „Titanic”. Rezultatele vor fi prezentate intr-un documentar care va fi lansat in februarie.

James Cameron face tot posibilul pentru a rezolva o dezbatere care dureaza de zeci de ani despre moartea personajului jucat de Leonardo DiCaprio in „Titanic”. Cineastul american care a creat doua dintre cele mai bine vandute filme din toate timpurile vrea sa demonstreze ca Jack nu ar fi putut supravietui scufundarii Titanicului.

Regizorul spune ca a comandat un studiu stiintific care dovedeste ca Jack nu ar fi putut supravietui pe usa plutitoare alaturi de Rose. 

In prezent, Cameron se afla intr-un turneu de promovare pentru mult-asteptata continuare a filmului „Avatar: Calea Apei”, care a intrat deja in cinematografe si stabileste noi recorduri de incasari din box-office. Intr-un interviu acordat ziarului Toronto Sun, regizorul a profitat de dezbaterea legata de moartea lui Jack  – care a revenit recent in discutiile de pe TikTok – si a declarat ca nu exista vreo indoiala ca Jack ar fi trebuit sa moara de hipotermie. 

Merita mentionat ca James Cameron nu obisnuieste sa se implice sau sa raspunda criticilor sau comentariilor din mediul online. Insa aceasta discutie publica este si un prilej de a reaminti fanilor „Titanic” de lansarea noului „Avatar”, fiind o strategie de PR inteligenta. De asemenea, „Titanic” ramane cel mai mare succes al sau in randul criticilor, lungmetrajul a fost premiat cu 11 trofee Oscar spre deosebire de „Avatar” care a fost laureat cu trei premii Oscar.

„Trebuia sa moara. Este ca in Romeo si Julieta, nu? Este un film despre dragoste, sacrificiu si mortalitate. Asa ca dragostea este masurata prin sacrificiu. Acum, poate ca nu am facut-o intr-un mod cu care toata lumea este de acord, dar Jack trebuia sa moara. E atat de simplu.”, a declarat Cameron.

Cameron a anuntat ca „fanii care au nevoie de mai multa convingere vor avea la dispozitie un documentar special pe National Geographic in jurul relansarii din februarie 2023 a filmului.”

Cineastul se refera la o relansarea aniversara a filmului „Titanic” in cinematografele americane care va avea loc la inceputul anului viitor. Pe 19 decembrie 2022 s-au implinit 25 de ani de la debutul lungmetrajului care se afla si astazi pe locul al treilea in clasamentul filmelor cu cele mai mari incasari din toate timpurile. 

Pe langa internautii de pe TikTok, au existat inclusiv jurnalisti care au testat recent teoria conform careia soarta lui Jack ar fi putut fi salvata. Dupa testele facute in emisiunea MythBusters, s-a ajuns la concluzia ca cei Jack si Rose ar fi putut trai daca si-ar fi atasat vestele de salvare sub usa pe care pluteau. Alte teste au aratat ca – asa cum se sugereaza si in film – pluta respectiva nu ar fi putut sa sustina greutatea amandurora.

Intr-un interviu acordat Postmedia, Cameron a declarat ca studiul stiintific are rolul „de a pune capat acestei povesti si a-i infige un tarus in inima o data pentru totdeauna”. 

„Am facut o analiza criminalistica amanuntita cu un expert in hipotermie care a reprodus pluta din film… Am luat doi cascadori care aveau aceeasi masa corporala ca Leo si Kate si am pus senzori peste tot pe ei. Apoi i-am pus in apa cu gheata si am testat pentru a vedea daca ar fi putut supravietui printr-o varietate de metode si raspunsul a fost ca nu aveau cum sa traiasca amandoi. Doar unul singur putea supravietui.”, a declarat Cameron.

La randul, Winslet a raspuns si ea acestei dezbateri intr-un interviu acordat podcastului Happy Sad Confused: ”Nu stiu, la naiba. Acesta este raspunsul. Nu stiu. Daca pui doi adulti pe o placa de surf, aceasta devine imediat, extrem de instabila”. 

Citește în continuare