Skip to content

Lego lanseaza cea mai mare macheta de pana acum. Cu 9.090 de piese, „Titanic” stabileste un nou record mondial pentru cel mai set de lego pus in vanzare.

Compania daneza Lego va pune la incercare capacitatea si rabdarea clientilor cu noua macheta a Titanicului. Construit din 9.090 de piese, faimosul vapor va ajunge dupa multi ani si in casele fanilor Lego. 

Noul model vine cu parti mobile care vor permit ca ancora sa se ridice sau sa coboare, iar alicele au fost gandite in asa fel incat sa se poata invarti cu usurinta. 

Modelul Titanic detine recordul pentru cel mai mare Lego construit vreodata, masurand 137 de cm in lungime. Pentru a construi o asemenea macheta a fost nevoie de 9.090 de piese care reconstituie vaporul la o scara de 1:200 fata de originalul care a intrat in istorie dupa ce s-a scufundat si a omorat peste 1500 de pasageri. 

Setul de piese este recomandat persoanelor care au implinit varsta de 18 ani si este impartit in trei ansambluri care refac detaliile vaporului inspirat dupa filmul Titanic. Include scara principala, camera cazanelor, salonul de fumat si alte zone care pot fi recunoscute din blockbusterul american. 

Macheta va avea inclusiv elemente precum puntea principala si piscina care au fost recreate intocmai dupa planurile originale. Dupa ce va fi construita, macheta poate fi expusa pe un stand special alaturi de o placuta cu numele vasului.

Noul model Lego va fi disponibil incepand cu 8 noiembrie 2021 si poate fi pre-comandat la un pret de 630 de dolari incepand cu 1 noiembrie pe site-ul companiei. 

Recordul anterior detinut pentru cel mai mare set de lego lansat vreodata apartinea ansamblului inspirat de Colosemului din Roma care are 9.036 de piese. Mai jos puteti descoperi alte seturi inedite lansate de Lego in ultimii ani.

Povestea tragica a faimosului vapor care s-a scufundat in oceanul Atlantic a fost adusa la viata pe marele ecran in filmul „Titanic” a lui James Cameron, unul dintre cele mai de succes filme din toate timpurile. 

Lansat in 1997, cu Leonardo DiCaprio si Kate Winslet in rolurile principale, fimul introduce 2 personaje fictive care se indragostesc pe vapor, sfarsind intr-o tragedie. „Titanic” ramane unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografia, strangand peste 2 miliarde de dolari din incasari pana in prezent. 

Influenta filmului in cultura pop poate fi vazuta inclusiv in lansarile din ultimul: unul din videoclipurile recente ale artistei Dua Lipa recreeaza atmosfera din film iar in Paris a fost creat un escape room tematic, inspirat din productia regizata de James Cameron.

Citește în continuare