Skip to content

LEGO creeaza o nava spatiala in cele mai mici detalii. Pentru fabricarea ei, au lucrat cu cei de la NASA

Din 1 aprilie 2021, pasionatii de LEGO isi pot achizitiona cea mai recenta jucarie creata de acestia, nava spatiala Space Shuttle Discovery set, o forma de a celebra misiunea STS-31 a NASA care prin Space Shuttle Discovery a adus telescopul spatial Hubble. Hubble inca orbiteaza Pamantul si continua sa transmita imagini ale universului nostru.

Anul 2021 marcheaza si cea de-a 40-a aniversare a programului NASA Space Shuttle. In acest timp, Discovery a efectuat mai multe zboruri spatiale si a transportat mai multi astronauti decat orice alta nava spatiala din program.

Replica LEGO de 2.354 piese este construita la scara 1:70 a navei spatiale reale. Producatorul de jucarii a lansat anterior alte versiuni ale seturilor Discovery Space Shuttle, dar cel mai recent design al sau este cel mai mare si mai detaliat de pana acum. Masoara aproape 22 inch lungime si are o anvergura a aripilor de peste 13,5 inch, ceea ce a permis designerilor o multime de spatiu pentru a adauga caracteristici realiste.

LEGO Discovery include si celebrul telescop spatial Hubble, unde decoratorii au acordat o atentie deosebita realizarii lui. Suprafata sa este acoperita cu 108 elemente de argint – cele mai multe incluse vreodata intr-un singur set LEGO. Exista chiar si panouri solare care pot fi atasate odata ce telescopul este indepartat din depozitul de marfa al Discovery. Atat telescopul, cat si naveta spatiala vin cu un stand de afisare cu informatii cheie despre misiune.

Dr Kathy Sullivan

Jucariile au fost create cu ajutorul Dr. Kathy Sullivan, astronaut al NASA, unul dintre membrii echipei initiale a misiunii STS-31. „Privind modelul, a fost minunat sa-mi amintesc de experientele mele in spatiu lansand telescopul pentru prima data”, spune ea in comunicarea oficiala a noii jucarii. „Hubble este cu siguranta punctul culminant al carierei mele. Acest model LEGO este o modalitate excelenta atat pentru constructorii de LEGO, cat si pentru fanii spatiului, de a se entuziasma de calatoriile spatiale si de a afla mai multe despre celebra misiune intr-un mod distractiv si captivant,” a mai subliniat astronautul.

Citește în continuare