Skip to content

Tendinte de design interior pentru 2023: materiale naturale, finisaje metalice mixte si influente ale anilor 60 si 70 

Pentru 2023, specialistii in design interior anunta un amestec interesant de tendinte noi si tendinte care revin, culori indraznete, suprafete din piatra naturala, finisaje metalice mixte, si influente ale anilor 60 si 70 – in special in designul de mobilier.

Totodata, din cauza intarzierilor de productie si de livrare din ultimii doi ani, stilurile de mobilier pentru 2023 vor tinde sa se suprapuna cu tendintele de anul trecut, adica multe forme curbate, finisaje din ratan si trestie, boucle si lemn deschis la culoare.

Mai multe publicatii de specialitate mentioneaza ca in 2023, interioarele vor deveni din ce in ce mai putin despre ceea ce este la moda si mai mult despre expresia personala.

Stilul minimalist aparut in anii ’60 are la baza binecunoscuta sintagma „less is more”, ca un manifest si o reactie la uzul de prea multe detalii si tonuri colorate ale stilurilor care l-au precedat.

Acesta se pastreaza in tendintele de design interior si in anul 2023  si prespune intai de toate alocarea unui spatiu cat mai larg, ferestre masive, iar cea mai cunoscuta combinatie va fi cu suprafete din piatra naturala si finisaje metalice mixte, cu accente de culori indraznete.

De exemplu, stilul minimalist modern va incorpora linii curate, neutre si elemente negre; fiind favorizate texturile stratificate, culoarile si piesele vintage. Materialele naturale, cum ar fi lemnul, piatra, lana, inul si ratanul vor ramane in topul preferintelor.

Texturile tactile vor fi populare in 2023, iar textura va juca un rol important in decorul casei, de la perne si canapele pana la tapet si tapiseria scaunelor.

Si accentele de marmura colorata sunt in tendinte in acest an, marmura fiind disponibila in culori precum roz, rosu, visiniu, chiar si negru inchis. Daca un blat de marmura este prea costisitor, designerii recomanda incorporarea acesteia prin suporturi de carti din marmura sau alte piese de decor care sunt mai accesibile.

Platforma online Pinterest, principalul loc de inspiratie a milioane de utilizatori, mai adauga la tendintele in homedeco si spatiile dedicate animalelor de companie, in special in zona de curte, finisaje de lux pentru baie sau decoratiuni pe baza de desene si interpretari ale ciupercilor.

Totodata, conform cautarilor publicului, petrecerile acasa raman in tendinte, asadar vesela specifica si idei de decorare a mesei festive sunt elemente de luat in considerare, la fel si crearea unui spatiu cat mai confortabil pentru balcon.

Citește în continuare