Skip to content

A aparut trailerul „The Boogeyman”, o noua ecranizare a povestii lui Stephen King din 1973. Dupa succesul filmelor de groaza in 2022, anul acesta vor fi lansate lunar productii horror importante.

20th Century Studios a lansat primul trailer pentru „The Boogeyman”, un nou film de groaza care va intra in cinematografe la inceputul verii.

„The Boogeyman” este descris drept „lucrul care vine dupa copiii tai atunci cand nu esti atent”, fiind echivalentul romanesc al lui „Bau Bau” sau al monstrilor imaginari, ascunsi sub pat in copilarie.

Filmul este o adaptare dupa povestea cu acelasi nume a lui Stephen King din 1973, care a mai fost transformata anterior intr-un lungmetraj in 2005. Noua ecranizare este bazata pe un scenariu scris de Mark Heyman, cunoscut pentru „Black Swan” si Scott Beck si Bryan Woods, cunoscuti pentru „A Quiet Place”.

Din trailerul de mai jos se intelege ca scenariul este, de fapt, o altfel de adaptare a povestii a lui Stephen King, o continuare a naratiunii. 

„The Boogeyman” spune povestea unei entitati supranaturale si terifiante care pradeaza familiile si se hraneste cu suferinta victimelor sale. Personajele umane ale filmului sunt Sadie Harper, o eleva de liceu, si sora ei mai mica, Sawyer, care sunt amandoua afectate de moartea recenta a mamei lor si nu primesc prea mult sprijin din partea tatalui lor, Will, un terapeut care se confrunta cu propria durere. Unul dintre clientii lui Will apare pe neasteptate la ei acasa, in cautare de ajutor, si il lasa in urma pe „The Boogeyman”.

Filmul pare sa fie o continuare a operei lui King, urmarind vietile lui Sadie – interpretata de Sophie Thatcher, cunoscuta pentru „Yellowjackets” –  si Sawyer – jucata de Vivien Lyra Blair, celebra pentru aparitia in „Bird Box” si  rolul tinerei Leia in „Obi-Wan Kenobi”. Alaturi de ele apar David Dastmalchian, pe care l-ati mai vazut in „Suicide Squad”, si Chris Messina, care a mai jucat in „Birds of Prey” si are un lung CV in televiziune.

Productia este regizata de Rob Savage iar premiera este programata pentru 2 iunie. Momentan nu a fost confirmata data lansarii in Romania insa, fiind vorba de un film 20th Century Fox, cel mai probabil va intra in cinematografe in acelasi timp.

Povestirea „The Boogeyman” a fost publicata pentru prima data in 1973, intr-un numar al revistei Cavalier. Mai tarziu, in 1978, a aparut in „The Night Shift”, o antologie de povesti scurte pe care King le-a scris de-a lungul anilor in diverse publicatii.

Antologia „The Night Shift” a fost lansata imediat dupa ce „The Shining” a devenit un bestseller la nivel international iar „The Boogeyman” va fi cea de-a zecea povestire din cele 20 incluse in colectie, care va fi ecranizata intr-un lungmetraj sau film de televiziune. Printre adaptarile anterioare se numara „Children of the Corn”, „Maximum Overdrive”, „The Mangler” si „Sometimes They Come Back”.

In plus, va fi una dintre numeroasele adaptari dupa Stephen King care vor fi lansate in 2023 si in anii urmatori. In curand vor fi lansate o ecranizare a romanului „Salem’s Lot” si un prequel pentru „Pet Sematary” din 2019.

Stephen King, un autor extrem de iubit in Romania, a scris peste 60 de carti, devenite bestsellere in intreaga lume.

Dintre cartile traduse in limba romana mentionam The Outsider (Strainul), Finders Keepers (Ce-am gasit al meu sa fie ), Sleeping Beauties, scrisa impreuna cu fiul sau, Owen King (Frumoasele adormite), seria Bill Hodges: End of Watch (Mort la datorie), It, Pet Sematary (Cimitirul animalelor), The Dark Tower (Turnul intunecat).

Dupa cartea “It” a fost realizat si un film, in 2017, unul dintre cele mai de success filme horror din toate timpurile.

In curand, va aparea in cinematografe si „Salem’s Lot”, tot dupa una dintre cartile lui Stephen King, insa lansarea programata pentru septembrie 2022 a fost amanata pentru prima partea a lui 2023.

In noul roman al lui Stephen King, Ben Mears se intoarce in Jerusalem’s Lot ca sa afle mai multe despre istoria Casei lui Marsten, un conac vechi ce bantuie numeroase legende locale. Ben se afla, totodata, in cautarea unui antidot pentru propriii demoni – si a inspiratiei pentru o noua carte. Dar, cand doi baieti intra in padure si doar unul se intoarce viu, Ben isi da seama ca in acest oras exista forte malefice mai puternice decat isi imaginase el. In rolurile principale joaca Spencer Treat Clark, William Sadler si Alfre Woodard, iar filmul este lansat de New Line Cinema.

2022 a fost un an glorios pentru filmele de groaza. Succesul unor productii precum „Barbarian”, „Smile”, „Terrifier 2”, „X”, „Pearl”, „Halloween Ends” si ultimul film „Scream” i-au determinat pe marii jucatori din Hollywood sa investeasca tot mai mult in lungmetraje horror.

2023 a inceput intr-o maniera similara pentru producatorii de filme de horror, „M3GAN” fiind al doilea celor mai urmarit film al lunii ianuarie in cinematografe, dupa „Avatar: Calea Apei”. Pe langa „The Boogeyman”, anul acesta vor fi lansate in cinematografele din Romania mai multe lungmetraje de groaza: „Infinity Pool” (21 ianuarie) si „Knock at the Cabin” (din 3 februarie), „Winnie-the-Pooh: Blood and Honey” (15 februarie la nivel international, momentan nu se stie daca va fi lansat in Romania), Scream VI (10 martie), Evil Dead Rise (21 aprilie) si Insidious: Fear the Dark (7 iulie).

Citește în continuare