Skip to content

Vom avea un nou film despre megastarul Michael Jackson. Rolul artistului este interpretat chiar de nepotul acestuia, Jaafar Jackson

Jaafar Jackson, nepotul lui Michael Jackson, va juca rolul principal in viitorul film despre viata si cariera cunoscutului artist, anunta publicatia Deadline. Proiectul apartine regizorului american Antoine Fuqua, care a mai facut parte si din echipele filmelor „What’s My Name: Muhammad Ali”, si „The Magnificent Seven”, printre altele.

Jaafar Jackson este cantaret si compozitor, fiul lui Jermaine Jackson, fratele lui Michael si fost membru al lui Jackson 5. Pasionat de muzica, Jaafar canta si danseaza de la varsta de 12 ani, iar primul sau single a fost lansat in 2019, „Got Me Singing”.

Confirmarea participarii in filmul biografic dedicat unchiului sau a venit si din partea artistului, care a scris pe Twitter „Sunt foarte onorat sa pot da viata povestii unchiului meu Michael. Tuturor fanilor din intreaga lume, le spun ca ne vedem curand”.

Si bunica sa, Katherine Jackson, mama lui Michael Jackson, a povestit pentru publicatia The Hollywood Reporter: „Jaafar il intruchipeaza pe fiul meu. E atat de minunat sa-l vad transmitand mai departe mostenirea Jackson. Era clar ca el era singura persoana care putea prelua acest rol”.

Scenaristul filmului va fi John Logan (Gladiator, The Aviator, Skyfall) si va fi co-produs de Michael Jackson Estate si Graham King, care a transformat povestea Freddie Mercury (Queen) in „Bohemian Rhapsody”, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film.

Aparent, la Hollywood s-a deschis apetitul pentru filme biografice. De la filmele „Elvis” si „I Wanna Dance With Somebody” despre Whitney Houston de anul trecut, pana la viitoarele filme cu Leonard Bernstein (Maestro) si Amy Winehouse (Back To Black), apetitul pentru acest subgen are un box office considerabil si o lista de premii interesanta.

Ultima productie regizata despre viata artistului a avut loc pe Broadway in 2019, in musical-ul MJ, scris de Lynn Nottage si regizat de Christopher Wheeldon, un coregraf renumit in America, cu proiecte foarte importante la New York City Ballet, dar si cu performanta de a fi primul coregraf american care a fost invitat la Teatrul Balshoi pentru a realiza un nou show.

Musicalul are actiunea in anul 1992, cand Michael pregatea turneul mondial “Dangerous” si lansa cel de-al 8-lea album al sau, ceea ce le va permite producatorilor utilizarea multora dintre cantecele iconice ale starului. Spectacolul urmeaza sa fie montat si in West End in 2024.

Totodata, in acelasi an al premierei musicalului, HBO a lansat la Sundance Festival filmul “Leaving Neverland”, documentarul in care Michael Jackson era acuzat ca a molestat copii si-l avea drept martor pe unul dintre coregrafii celebri din musicaluri, Wade Robson. La apogeul faimei lui, Michael Jackson a inceput o relatie cu doi baieti de 7 si 10 ani, iar la varsta de 30 de ani, ei povestesc cum au fost abuzati sexual de Jackson si cum au ajuns sa se impace cu aceasta situatie ani mai tarziu.

Dupa lansarea filmului documentar, care a coincis cu anuntul noului musical, presa americana s-a impartit in doua tabere, unii cred ca un musical despre MJ ar trebui sa fie foarte foarte departe de Broadway.

New York Post sustinea ca noul musical e doar o forma de a spala imaginea megastarului si de a porni o noua cruciada impotriva tuturor celor care au sustinut ca au fost molestati de artist.

Desi stirile despre molestarea copiilor au facut inconjurul lumii, Michael Jackson in continuare este un artist placut de fani.

Incontestabil, contributia lui in ceea ce priveste muzica, dansul si moda, alaturi de mult prea mediatizata sa viata personala, l-au transformat intr-o figura publica cunoscuta la nivel global de-a lungul a mai mult de patru decenii, si continua sa fie o persoana importanta in lumea muzicii.

De altfel, dupa decesul artistului, familia lui Jackson a fost orientata constant sa produca bani. Pe de o parte, pentru a acoperi datoriile uriase lasate de Michael si pe de alta, pentru a capitaliza pe valoarea emotionala a obiectelor pe care acesta le avea pe domeniul sau numit Neverland.

Citește în continuare