Skip to content

Ce puteti face in weekend-ul 10-12 februarie: deschiderea Art Safari, premiera la Teatrul Mic, „Titanic” inapoi in cinematografe, idei de cadouri pentru Valentine’s Day si targuri din oras 

Weekendul acesta, vremea in Bucuresti va fi prietenoasa, iar daca vreti sa iesiti din casa, urban.ro recomanda cateva dintre evenimentele din oras.

Teatrul Mic prezinta vineri, 10 februarie, de la ora 19.00, la Sala Atelier, premiera oficiala a spectacolului „ Tartuffe sau Impostorul”, in traducerea, adaptarea si directia de scena a lui Gelu Colceag.

 „Tartuffe sau Impostorul” este considerata una dintre cele mai puternice si controversate comedii din literatura mondiala, scrisa cu scopul de a denunta fanatismul religios si ipocrizia nobililor si marilor burghezi in secolul al XVII-lea.

Prin versiunea montata pe scena Teatrului Mic, regizorul Gelu Colceag propune publicului un spectacol de teatru in teatru, in care exploreaza cu subtilitate efectele comice produse de intriga si de dramatismul situatiilor.

Noua productie ii are in distributie pe Vlad Logigan, Gabi Costin, Alina Petrica, Ana Bianca Popescu, Mihaela Radescu / Dana Dembinski, Vlad Corbeanu, Rares Florin Stoica, Oana Laura Gabriela, Alex Voicu, Viorel Cojanu, Andrei Seusan si Stefan Lupu. Decorul este semnat de Stefan Caragiu, iar costumele de Liliana Cenean.  

Pentru aniversarea de 25 de ani filmului „Titanic”, producatorii au pregatit o versiune remasterizata 3D. Noul „Titanic” apare si in Romania din 10 februarie.

„Titanic” se intoarce in cinematografe pe 10 februarie pentru cea de-a 25-a aniversare a filmului, care acum a fost remasterizat digital si va fi proiectat in formate 3D, 4K si HDR.  Lansat in 1997, „Titanic” a fost filmul cu cele mai mari incasari din istorie, timp de 12 ani. Abia in 2009, acesta a fost detronat de „Avatar”. Nominalizat la 14 premii Oscar, „Titanic” a castigat 11 premii, printre care Premiul pentru cel mai bun film si Premiul pentru cel mai bun regizor.

S-a deschis Art Safari 2023. Ghid de vizitare pentru cele patru expozitii, instalatii imersive si tururi nocturne cu muzica si prosecco. Va puteti bucura de o incursiune in pictura spaniola si lucrari de Mircea Cantor si Ion-Theodorescu Sion.

Anul acesta, Art Safari propune un nou model de organizare prin schimbarea completa a expozitiilor o data la trei luni, cu o mica pauza intre sezoane in care se monteaza operele de arta si instalatiile imersive.

Centrul de Resurse in Fotografie organizeaza in acest weekend o expozitie cu vanzare la Ototo, unde publicul poate achizitiona fotografii semnate de fotografi ca Adi Bulboaca, Cornel Lazia sau Ioana Moldovan.

Creat de un grup cu o vasta experienta in diverse domenii ale fotografiei, Centrul de Resurse in Fotografie isi propune sa sprijine activ dezvoltarea si profesionalizarea comunitatii fotografice din Romania, dar si sa ofere o mai bună prezenta si vizibilitate fotografiei romanesti pe pietele internationale. Expozitia are si un magazin online, disponibil aici, iar detalii despre eveniment sunt aici

La MNAC, puteti vizita si noul sezon expozitonal unde  sunt vernisate 10 expozitii, dispuse pe cele cinci niveluri ale muzeului, in spatii expozitionale si alternative care prezinta arta contemporana romaneasca creata de cel putin 3 generatii diferite de artisti.

Sezonul de iarna MNAC va putea fi vizitat pana pe 16 aprilie 2023 si include o expozitie de fotografie a lui Dani Gherca, o instalatie melancolica semnata de catre Dorina Horatau, experta in instrumentarea plastica a elementelor naturale si expozitia Leviathan care ofera acces in depozitul de arta al muzeului.

La Mega Mall, s-a deschis in format pop-up primul muzeu eco din Romania, care poate fi vizitat si explorat de copii si adulti gratuit.

Muzeul se adreseaza in principal elevilor, dar si parintilor, profesorilor si tinerilor studenti si cuprinde instalatii interactive, cu rol educational, prin care acestia sunt invitati sa descopere informatii care ii vor ajuta sa devina cetateni mai responsabili fata de natura. Muzeul este deschis in regim pop-up si va putea fi vizitat pana pe 31 martie 2023.

Daca sunteti in cautare de idei de cadouri pentru Ziua Indragostitilor si Dragobete, am pregatit o lista pentru dumneavoastra.

Propunerile sunt cadouri speciale menite sa reaminteasca de insemnatatea zilei de 14 sau 24 februarie – o celebrare a iubirii, a romantismului si a afectiunii pe care cuplurile si-o poarta, indiferent de sex, varsta sau statutul legal.

Totodata, in acest weekend au loc mai multe targuri in oras, care vand in principal produse dedicate lunii indragostitilor, si nu numai.

Puteti descoperi artizani locali la Dichisar Love Fest, care are loc la Impact Hub Universitate, detalii aici, Mezanin Market de la Palatul Universul, detalii aici, sau Targul Iubirii la Urban Hub, detalii aici. 

Daca nu vreti sa iesiti din casa, va recomandam sa cititi un fragment din cea mai noua carte a lui Eric Emmanuel Schmitt, „Poarta cerului”.

In „Poarta cerului”, al doilea volum al ciclului romanesc „Strabatand secolele”, poveste de dragoste nemuritoare si ampla panorama a istoriei umanitatii, Schmitt reinvie complexa si stralucitoarea lume mesopotamiana.

Noam, protagonistul acestei saga inceputa cu romanul „Paradisuri pierdute”, o cauta pretutindeni pe Noura, iubita lui inaccesibila, iar pasii il conduc spre Orient, in vremuri biblice. In zgomotosul oras Babel, plin de forfota si aventura, unde un rege tiranic ar face orice pentru a-si vedea implinit visul nebunesc – un turn care sa ajunga la zei –, Noam descopera, alaturi de noi prieteni, scrisul, arhitectura, astronomia, si reintalneste vechi dusmani.

Pentru pasionatii de LEGO, s-a lansat primul set care recreeaza Rivendell, fortareata elfilor din „Stapanul Inelelor”, disponibil si in Romania. Este format din 6.167 de piese si include 15 figurine cu personajele create de J.R.R. Tolkien.

Intitulat „LEGO® Icons The Lord of the Rings: Rivendell”, setul este inspirat de adaptarile cinematografice lansate de studiourile Warner Bros, este format din 6.167 de piese, include 15 minifigurine si are o lungime de 75 de centimetri..

Rivendell este un cadru cu o insemnatate aparte atat in trilogiile „Stapanul inelelor” si „Hobbitul” dar si in „The Lord of The Rings: The Rings of Power”, noul serial lansat anul trecut pe Amazon Prime Video. Este casa lui Elrond, spatiul in care a fost formata Fratia Inelului si unde a inceput misiunea lui Frodo de a distruge inelul malefic care le controla pe toate celelalte.

Citește în continuare