Skip to content

(video) Pentru aniversarea de 25 de ani filmului „Titanic”, producatorii au pregatit o versiune remasterizata 3D. Noul „Titanic” apare si in Romania pe 10 februarie

Titanic” se intoarce in cinematografe pe 10 februarie, inclusiv in cele din Romania, pentru cea de-a 25-a aniversare a filmului, care acum a fost remasterizat digital si va fi proiectat in formate 3D, 4K si HDR. Relansarea este un pariu important pentru distribuitor, Paramount Pictures, iar filmul are o durata de trei ore si 15 minute si a obtinut pana acum incasari de aproximativ 2,2 miliarde de dolari la nivel mondial.

Lansat in 1997, „Titanic” a fost filmul cu cele mai mari incasari din istorie, timp de 12 ani. Abia in 2009, acesta a fost detronat de „Avatar”. Nominalizat la 14 premii Oscar, „Titanic” a castigat 11 premii, printre care Premiul pentru cel mai bun film si Premiul pentru cel mai bun regizor.

Titanicul, cel mai mare pachebot din lume, s-a scufundat in noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912 in apele Oceanului Atlantic, dupa ce a lovit un aisberg, tragedia soldandu-se cu moartea a peste 1.500 de persoane.

Povestea tragica a faimosului vapor care s-a scufundat in oceanul Atlantic a fost adusa la viata pe marele ecran in filmul „Titanic” a lui James Cameron, unul dintre cele mai de succes filme din toate timpurile.

Lansat in 1997, cu Leonardo DiCaprio si Kate Winslet in rolurile principale, fimul introduce 2 personaje fictive care se indragostesc pe vapor, sfarsind intr-o tragedie: ea este salvata, iar el moare de hipotermie.

De la lansare, regizorul James Cameron a facut tot posibilul pentru a rezolva o dezbatere care dureaza de zeci de ani despre moartea personajului jucat de Leonardo DiCaprio in „Titanic”.

Cineastul american a comandat inclusiv un studiu stiintific care dovedeste ca Jack nu ar fi putut supravietui pe usa plutitoare alaturi de Rose.

In prezent, Cameron se afla intr-un turneu de promovare pentru mult-asteptata continuare a filmului „Avatar: Calea Apei”, care a intrat deja in cinematografe si stabileste noi recorduri de incasari din box-office. Intr-un interviu acordat ziarului Toronto Sun, regizorul a profitat de dezbaterea legata de moartea lui Jack  – care a revenit recent in discutiile de pe TikTok – si a declarat ca nu exista vreo indoiala ca Jack ar fi trebuit sa moara de hipotermie.

Merita mentionat ca James Cameron nu obisnuieste sa se implice sau sa raspunda criticilor sau comentariilor din mediul online. Insa aceasta discutie publica este si un prilej de a reaminti fanilor „Titanic” de lansarea noului „Avatar”, fiind o strategie de PR inteligenta.

„Trebuia sa moara. Este ca in Romeo si Julieta, nu? Este un film despre dragoste, sacrificiu si mortalitate. Asa ca dragostea este masurata prin sacrificiu. Acum, poate ca nu am facut-o intr-un mod cu care toata lumea este de acord, dar Jack trebuia sa moara. E atat de simplu.”, a declarat Cameron.

Influenta filmului in cultura pop poate fi vazuta inclusiv in lansarile din ultimul timp: unul din videoclipurile recente ale artistei Dua Lipa recreeaza atmosfera din film iar in Paris a fost creat un escape room tematic, inspirat din productia regizata de James Cameron.

Citește în continuare