Skip to content

Violenta in familie este tema celei mai noi lucrari confirmate de Banksy. Desenul a aparut de Ziua Indragostitilor in Margate (Marea Britanie)

Artistul stradal anonim Banksy a dezvaluit de Ziua Indragostitilor o lucrare care ilustreaza tema violentelor conjugale, pictata pe zidul unei cladiri din statiunea Margate, din sud-estul Angliei, dupa cum informeaza AFP si BBC.

Desenul reprezinta o femeie cu un aspect specific anilor 50-60, care are un ochi vanat si un dinte spart, langa un congelator, din care se vad iesind picioarele unui barbat. Artistul a denumit lucrarea „’Valentine’s day mascara”, dupa cum a aparut pe contul sau de Instagram, pe 14 februarie 2023.

La sfarsitul zilei, autoritatile locale au decis sa ridice congelatorul abandonat care face parte din lucrarea propusa de artist. Acestia au promis ca vor incerca sa gaseasca o solutie astfel incat sa ramana totusi lucrarea artistului in varianta sa completa.

Este a doua oara cand artistul ofera o lucrare cu tematica de Ziua Indragostitilor. In urma cu trei ani, acesta a mai realizat un desen cu o fetita care trage cu o catapulta in directia unui buchet de flori rosii.

Ultima aparitie publica a artistului anonim a fost in Ucraina, unde a dezvaluit o gimnasta care executa un exercitiu pe daramaturi, desenata intr-o cladire bombardata din Borodyanka, la periferia Kievului. Lucrarea a aparut pe Instagram-ul artistului, cu descrierea „Borodyanka, Ucraina”.

Totodata, anul trecut in martie, Banksy a confirmat ca scoate la vanzare una dintre lucrarile sale in beneficiul celui mai mare spital din Kiev.

Daca vreti sa ii vedeti o parte din lucrari, pana pe 26 februarie 2023 se regaseste in Bruxelles o expozitie intr-un muzeu de tip pop-up cu lucrarile lui Banksy.

Colectia numara peste 130 de recreari ale lucrarilor artistului, de la unele dintre cele mai emblematice piese ale sale pana la lucrari noi, precum cele produse recent in Ucraina.

Mai mult, noul muzeu nu a reprodus doar opere de arta Banksy, ci a recreat si imprejurimile lor originale, gradini, hoteluri, inchisori, scoli, ca vizitatorii sa vada intreg ansamblul unde se regaseste originalul. Expozitia este disponibila doar pana pe 26 februarie 2023 si se afla intr-un spatiu industrial, care integreaza foarte bine lucrarile artistului.

Citește în continuare