Skip to content

(video) A aparut trailerul „Carmen”, debutul regizoral al lui Benjamin Millepied, coregraful filmului „Black Swan”. In rolurile principale joaca Paul Mescal, Rossy de Palma si Melissa Barrera.

Sony Pictures Classics a dezvaluit un prim trailer al musical-ului „Carmen”, semnat de Benjamin Millepied care a reinterpretat celebra opera a lui Georges Bizet in debutul sau regizoral in lungmetraj.

Filmul ii are in rolurile principale pe Melissa Barrera, cunoscuta pentru „In the Heights”, seria Netflix „Breathing” si „Scream” (2022), si Paul Mescal, recent nominalizat la Oscar pentru rolul din „Aftersun”.

Noua versiune a lui Millepied se bazeaza pe musicalul „Carmen” de Frank Wildhorn, Jack Murphy si Norman Allen si pe opera cu acelasi nume de Georges Bizet, Henri Meilhac si Ludovic Halévy, ambele avand la randul lor la baza romanul lui Prosper Mérimée.

Regizorul a dezvoltat scenariul alaturi de  Alexander Dinelaris Jr. („Girl Interrupted”) si Loïc Barrère, filmul avand premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Toronto anul trecut.

Opera „Carmen” a lui Bizet a avut premiera la Paris in 1875, reusind sa scandalizeze atat publicul dar mai ales criticii de arta care au fost consternati de „realismul drastic al actiunii” (Ernest Newman) si de statutul moral considerat inferior al lui Carmen. Vorbim de Parisul secolului al XIX-lea, o societate extrem de ierarhizata in care burghezia si elita nu-si doreau sa vada pe scena personaje din randul plebei, cu atat mai mult in roluri care le accentau lipsa virtutilor atat de pretioase in randul aristocratilor.

Muzica din film a fost compusa de Nicholas Britell, triplu-nominalizat la Oscar pentru coloana sonora si castigator al lui premiu Emmy pentru muzica din „Succesion”. Alaturi de el au mai lucrat Julieta Venegas si Taura Stinson. Trailerul poate fi urmarit mai jos.

Reinterpretarea lui Benjamin Millepied pare sa ofere o versiune modernizata a operei in care accentul cade pe destinul tragic al protagonistei si pe relatia de dragoste pe care o are cu Aidan (Paul Mescal).

Alaturi de Mescal si Barrera, in alt rol principal apare si Rossy de Palma, actrita-fetis a lui Pedro Almodóvar care a jucat in noua lungmetraje ale cineastului spaniol.

Millepied a schimbat povestea, plasand-o din Spania in desertul din nordul Mexicului. Mescal joaca rolul unui fost puscas marin care, in urma unor traume suferite in timpul serviciului militar, este presat sa se alature patrulei de imigranti de la granita dintre SUA si Mexic.

Potrivit descrierii oficiale a filmului de pe site-ul Sony Pictures, „‘Carmen’ urmareste o femeie tanara, feroce si independenta care este fortata sa fuga din casa ei din desertul mexican in urma uciderii brutale a mamei sale, o alta femeie puternica si misterioasa.”

Carmen (Barrera) supravietuieste unei terifiante si periculoase treceri ilegale a frontierei spre SUA, pentru a se confrunta cu un politist de frontiera care ucide cu sange rece alti doi imigranti din grupul ei. Cand politistul si partenerul sau de patrula, Aidan (Mescal) sunt implicati intr-o confruntare mortala, Carmen si Aidan sunt nevoiti sa scape impreuna. Ei se indreapta spre nord, spre Los Angeles, in cautarea celei mai bune prietene a mamei lui Carmen, Masilda (De Palma), proprietara clubului de noapte La Sombra, un sanctuar al muzicii si dansului. 

In club, Carmen si Aidan gasesc atat alinare, cat si o dragoste de nezdruncinat unul pentru celalalt, dar timpul lor impreuna se scurge pe masura ce incearca sa scape de politia care ii vaneaza.

Reinterpretarea „Carmen” este programata pentru lansare in SUA pe 21 aprilie 2023, momentan nu a fost anuntata o data pentru debutul in cinematografele romanesti.

Benjamin Millepied a regizat in trecut scurtmetraje si videoclipuri muzicale, „Carmen” fiind prima lui experienta in lungmetraj.

Millepied a devenit unul dintre cei mai cunoscuti coregrafi din lume dupa succesul „Black Swan” in regia lui Darren Aronofksy. Filmul a fost nominalizat pentru 5 premii Oscar si i-a adus un trofeu pentru actorie protagonistei Natalie Portman care s-a indragostit de Millepied pe platourile de filmare. Ulterior s-au casatorit si au doi copii impreuna.

Dupa o cariera de succes ca balerin – devenind dansator principal al New York City Ballet in 2002 – Millepied s-a orientat catre coregrafie, a creat doua piese pentru baletul new-yorkez – „Barbie in the Nutcracker” si „Barbie of Swan Lake”, a initiat compania de dans LA Dance Project si a lucrat pentru American Ballet Theatre, School of American Ballet, Metropolitan opea si Ballet de Genève.

Din 2014 pana in 2016 a fost director-coregraf pentru baletul Operei din Paris, cel mai recent proiect al sau fiind „mersul prin nisip” al personajelor din blockbusterul „Dune” in regia lui Denis Villeneuve.

Paul Mescal s-a remarcat in perioada pandemiei cu rolul din „Normal People” care miza pe intimitatea unui cuplu britanic. In mijlocul unor vremuri in care oamenii nu puteau sa ii imbratiseze pe cei dragi, scenele lui Mescal si Daisy-Edgar Jones au devenit virale.

Dupa ce „Normal People” i-a adus nominalizari la Emmy si un trofeu BAFTA TV, Mescal a fost remarcat de agentii de casting din Hollywood si a devenit tanara speranta preferata a regizorilor britanici si americani. Inainte de debutul in televiziune a jucat vreme de trei ani in teatre din Dublin si Londra. 

In 2021 a debutat in lungmetraj „The Lost Daughter”, debutul regizoral al lui Maggie Gyllenhaal cu Olivia Colman, Dakota Johnson, Ed Harris, Peter Sarsgaard si Jessie Buckley in distributie.

Anul trecut a aparut in „God’s Creatures” si „Aftersun” care i-a adus recent un premiu BAFTA si o nominalizare la Oscar. In prezent, are cel putin sapte proiecte in lucru, printre care „Foe” alaturi de Saoirse Ronan, „Strangers” alaturi de Claire Foy, „Merrily We Roll Along” alaturi de Ben Platt. 

Va mai juca si in „A Spy by Nature” in regia lui Kevin MacDonald si „The End of Getting Lost” de Deniz Gamze Ergüven.

Recent, a semnat contracte pentru „Gladiator 2” in regia lui Ridley Scott care va fi lansat anul viitor si „The History of Sound” in care va juca alaturi de Josh O’Connor un cuplu gay care incearca sa isi gaseasca locul in lume in timpul primului Razboi Mondial. 

Citește în continuare