Skip to content

Josh O’Connor si Paul Mescal vor juca un cuplu gay din timpul primului Razboi Mondial in filmul „History of Sound”, in regia lui Oliver Hermanus.

Doi dintre cei mai apreciati tineri actori britanici ai ultimilor ani se vor reuni pentru productia „History of Sound”. Filmul va urmari povestea de dragoste dintre Lionel – jucat de Paul Mescal – si David – jucat de Josh O’Connor, doi barbati gay care incearca sa isi gaseasca locul in lume in timpul primului Razboi Mondial. 

„History of Sound” va fi regizat de Oliver Hermanus, nominalizat anterior la BAFTA pentru drama LGBT „Moffie”. Scenariul va fi adaptat de Ben Shattuck dupa un text pe care l-a publicat in 2018 si care a castigat un premiu Pushcart.

Filmarile vor incepe in vara anului 2022 si se vor desfasura predominant in Statele Unite, in Marea Britanie si in Italia.

Textul original poate fi citit gratuit aici. Scenariul este descris ca fiind despre „doi tineri barbati, Lionel si David care, in timpul primului Razboi Mondial, si-au propus sa inregistreze vietile, muzica si vocile compatriotilor lor. Intr-un moment de scurta durata din vietile lor, in timp ce descopera amploarea epica a Statelor Unite ale Americii, cei doi sunt profund schimbati”.

Despre al 6-lea lungmetraj pe care il va regiza, Oliver Hermanus a declarat pentru The Hollywood Reporter ca „m-am indragostit instant de minunata poveste scurta scrisa de Ben Shattuck si am stiut ca trebuie sa ma implic in adaptarea ei pentru marele ecran. Paul si Josh sunt doi dintre cei mai promitatori actori ai generatiei lor si ne vor impartasi prestatii profund ancorate in suflet. Este o poveste de dragoste neasteptata care trebuie sa fie spusa, este o calatorie prin viata traita in America la inceputul secolului al XX-lea. Este despre traditiile muzicii folk americane, totul este vazut prin legatura dintre cei doi barbati care sunt cufundati in istoria sunetului.”

Tinand cont de prestatiile actoricesti anterioare ale celor doi actori si de faptul ca sunt printre preferatii publicului tanar dar si ai criticilor de film, productia are potential sa repete succesul „Brokeback Mountain” si sa devina un succes in marile festivaluri de film din Europa si SUA.

Reteta a fost deja testata cu succes in 2005, Jake Gyllenhaal si Heath Ledger se aflau intr-un moment similar al carierei lor cand a fost lansata productia „Brokeback Mountain”. In plus, „History of Sound” va fi relevanta atat pentru publicul britanic cat si pentru cel american – protagonistii sunt vorbitori nativi ai englezei britanice in timp ce actiunea va avea loc in SUA.

Josh O’Connor si Paul Mescal au fost nominalizati la premiile Emmy pentru productiile lansate in perioada pandemiei: O’Connor a castigat un trofeu pentru rolul Printului Charles in „The Crown” in timp ce Mescal a fost nominalizat pentru rolul Connell Waldren din „Normal People” de pe Hulu. 

Josh O’Connor a fost remarcat de agentiile de casting din Marea Britanie dupa rolul din „God’s Own Country” in care a jucat alaturi de actorul roman Alec Secareanu. 

O’Connor a fost ocupat in ultimul an cu „Romeo si Julieta”, un spectacol de teatru produs de Teatrul National din Londra care a fost transmis live in toata lumea in a doua jumatate a lunii aprilie 2021. In timp ce britanicul l-a jucat pe Romoe, Jessie Buckley din seria „Chernobyl” a fost Julieta. Filmarea poate fi vizionata online aici.

Intre timp, Josh O’Connor a mai castigat si un Glob de Aur si a jucat din nou alaturi de Olivia Colman in in filmul „Mothering Sunday”, o drama de epoca. Alaturi de ei joaca Colin Firth si Glenda Jackson.

La randul lui, Mescal a jucat alaturi de Olivia Colman in „Fiica pierduta”, filmul castigator al Festivalului de Film de la Venetia, in regia lui Maggie Gyllenhaal. In curand va aparea in „Carmen”, o adaptare a lui Benjamin Millepied si „God’s Creatures” in regia lui Saela Davis si Anna Rose Holmer.

Citește în continuare