Skip to content

Josh O’Connor (The Crown) si Jessie Buckley (Chernobyl) vor fi Romeo si Julieta intr-un film pentru TV al Teatrului National din Londra. Spectacolul va fi transmis international

Josh O’Connor, devenit cunoscut pentru rolul Printului Charles din fenomenul „The Crown”, si Jessie Buckley din seria „Chernobyl” vor aparea in varianta ecranizata a unuia dintre cele mai asteptate spectacole pregatite de Teatrul National din Londra: „Romeo si Julieta”.

Premiera TV a productiei va fi lansata pe 23 aprilie pe PBS in SUA , pe Sky in UK si preluata ulterior si in alte teritorii de televiziunile locale.

Productia gandita special pentru a fi difuzata la TV este prezentata in locul spectacolului de teatru regizat de Simon Godwin care ar fi trebuit sa fie lansat in timpul pandemiei. Godwin a devenit cunoscut pentru productiile „Anthony si Cleopatra” si „A douasprezecea noapte”.

Scenariul bazat pe piesa scrisa de William Shakespeare a fost adaptat de Emily Burns si va fi o versiune moderna a povestii de dragoste cu final dramatic. Subiectul urmareste o companie de teatru aflata in faliment care incearca sa puna in scena Romeo si Julieta. (O tema pe care a folosit-o si filmul „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)” care, sub rama montarii unei piese de Raymond Carver spune o poveste despre drama unui actor care a jucat in filme cu super eroi si acum e uitat de public)

Alaturi de Buckley si Josh O’Connor vor aparea castigatorii trofeului Olivier Deborah Findlay si Tamsing Greig in rolurile asistentei si a lui Lady Capulet. Fisayo Akinade va fi Mercutio, Lucian Msamati va fi Friar, Shubham Saraf va fi Benvolio, David Judge va fi Tybalt iar Alex Mugnaioni va fi Paris.

Scena Lyttelton din Teatrul National Londra a fost transformata intr-un studio de film, o premiera in istoria institutiei britanice.

Godwin a declarat ca „Pe parcursul a celor 17 zile de filmari, compania a fost unita de un scop comun al explorarii. Pe langa faptul ca ne-a fost dat acces in lumea intima a gandurilor si sentimentelor fiecarui personaj, am readus la viata spatii piedute si uitate din Teatrul National care arata remarcabil in varianta pentru TV.”

Productia pentru teatru a fost anuntata in noiembrie 2019 si urma sa fie lansata in teatrul Olivier in august 2020. In noiembrie 2020 a fost anuntata transformarea spectacolului in film pentru TV. Cel mai probabil, productia va fi pusa in scena de indata ce pandemia va permite redeschiderea teatrelor.

Josh O’Connor a fost remarcat de agentiile de casting din Marea Britanie dupa rolul din „God’s Own Country” in care a jucat alaturi de actorul roman Alec Secareanu.

In „God’s Own Country”, un Brokeback Mountain reinterpretat pentru Marea Britanie, prestatia lui O’Connor in rolui unui barbat indragostit de alt barbat a fost considerata exceptionala si i-a adus o prima nominalizare la BAFTA, eveniment care s-a repetat dupa aparitia in sezonul al treilea din „The Crown”.

In 2021, O’Connor va aparea din nou alaturi de Olivia Colman ( care joaca rolul Reginei din „The Crown”) si Colin Firth in filmul „Mothering Sunday”. Filmul a fost regizat de Eva Husson, nominalizata la Palme D’or la Cannes pentru „Les filles du soleil” in 2018 si spune povestea unei servitoare care incearca sa se intalneasca cu barbatul pe care il iubeste inainte ca acesta sa se casatoreasca cu alta femeie. Actiunea se petrece in perioada interbelica, in Anglia.

La randul ei, Jessie Buckley a fost nominalizata de doua ori la BAFTA si va juca in 2021 alaturi de Olivia Colman. Actrita va aparea in rolul tinerei Leda in ecranizarea romanului „Fiica ascunsa” in regia lui Maggie Gyllenhaal.

Citește în continuare