Skip to content

(video) A aparut un nou videoclip Metallica. Trupa a lansat varianta video pentru melodia „If Darkness Had a Son” de pe noul album, 72 Seasons

Pentru lansarea celui mai nou album al trupei, 72 Seasons, care va avea loc in aprilie 2023, Metallica a scos acum si cel de-al treilea videoclip, de altfel primul album al trupei rock din ultimii 6 ani.

Videoclipul pentru piesa „If Darkness Had a Son” este regizat de colaboratorul frecvent Tim Saccenti, care a semnat imaginea si pentru piesele „Screaming Suicide” si „Lux Æterna”. Tim Saccenti este un reputat fotograf si director de imagine, cu un portofoliu impresionant, atat comercial, cat si din zona de entertainment, colaborand de-a lungul timpului cu trupe ca Depeche Mode, Pharrel Williams, Arctic Monkeys, Usher, Franz Ferdinand, Battles, Animal Collective, Blonde Redhead sau Washed Out, printre altii.

La inceputul anului, Metallica a lansat in format video si melodia „Screaming Suicide”, care a devenit deja controversata pentru ca abordeaza un subiect delicat: gandurile de sinucidere. In descrierea de pe YouTube, sunt enumerate si adresele de contact ale unor agentii de preventie a sinuciderilor din intreaga lume.

Potrivit lui James Hetfield, solistul si liderul trupei, titlul noului disc este inspirat de cele „72 de anotimpuri – primii 18 ani din viata noastra care ne formeaza adevaratul sau falsul nostru sine.”

Albumul include 12 melodii noi cu durata totala de 77 de minute, fiind prima colectie de cantece complet noi lansate de la „Hardwired…To Self-Destruct” din 2016.

Noul album va include melodiile „72 Seasons”, „Shadows Follow” „Sleepwalk My Life Away”, „You Must Burn!”, „Crown of Barbed Wire”, „Chasing Light”, „If Darkness Had a Son”, „Too Far Gone?”, „Room of Mirrors” si „Inamorata”.

Pe langa noul disc, Metallica pregateste turneul mondial M72 care va dura doi ani si care va include cate doua concerte diferite in fiecare oras, cu setlisturi complet distincte. Mai multe detalii puteti afla mai jos.

Turneul incepe pe 27 aprilie 2023 in Amsterdam, va continua in Europa prin Paris, Hamburg, Gothenburg, apoi in America de Nord prin New Jersey, Montreal, Texas, California, Arizona, Missouri si Minneapolis unde vor canta pe 10 si 12 noiembrie 2023. Spectacolele vor fi reluate pe 24 mai 2024 in Munchen, vor continua in Helsinki, Copenhaga, Varsovia – care este cea mai apropiata oprire a turneului de Romania – Madrid si apoi va traversa din nou Atlanticul pentru o serie de concerte in America de Nord si Latina. Momentan, ultimul show este planuit pentru 29 septembrie 2023 pe stadionul Foro Sol din Mexico City.

Metallica a implinit 40 de ani de activitate in 2021, iar concertul aniversar a avut loc la o zi dupa ce Primaria din San Francisco a declarat 16 decembrie „Ziua Oficiala Metallica”, fiind orasul in care trupa s-a mutat la inceputul carierei si a ajutat la popularizarea miscarii thrash in acea zona.

Formatia actuala cuprinde membrii fondatori si compozitori primari: James Hetfield, Lars Ulrich, chitaristul principal Kirk Hammett si basistul Robert Trujillo. Chitaristul Dave Mustaine (care a infiintat trupa Megadeth dupa ce a fost concediat din Metallica) si basistii Ron McGovney, Cliff Burton (care a murit intr-un accident de autobuz in Suedia in 1986) si Jason Newsted sunt fosti membri ai trupei.

In 1986, trupa lanseaza albumul Master of Puppets, ce devine un hit mondial, fiind socotit ca unul dintre cele mai grele si influente albume. Mai mult, albumul este considerat de multi ca fiind cel mai bun album Heavy Metal al tuturor timpurilor.

Citește în continuare