Skip to content

Tot ce se stie despre ceremonia Oscarurilor 2023 care va fi duminica. Emily Blunt, Glenn Close, Jennifer Connelly, Samuel L. Jackson printre prezentatori, Lenny Kravitz va insoti cel mai emotionant moment al serii

Mai sunt mai putin de 7 zile pana la ceremonia premiilor Oscar 2023, o ceremonie care va schimba viata multor actori sau producatori, dar si o ceremonie care marcheaza cateva premiere in acest an.

Lenny Kravitz este cel mai recent artist care s-a alaturat echipei de la cea de-a 95-a editie a Premiilor Oscar.

Muzicianul va fi cel care va insoti momentul tributului anual „In Memoriam” al Oscarurilor, care ii onoreaza pe cei din industria cinematografica care au murit in ultimul an. Dupa omagiul televizat, Academia de Arte si Stiințe Cinematografice va comemora, de asemenea, peste 200 de cineasti, artisti si directori intr-o galerie foto extinsa in revista sa digitala, A.frame.

Spectacolele muzicale pentru ceremonie se contureaza rapid, pe masura ce mai multe dintre nominalizarile pentru cel mai bun cantec original sunt confirmate pentru interpretari live in timpul show-ului. Se pare ca vor aparea David Byrne, Stephanie Hsu si Son Lux, care vor interpreta melodia „This Is a Life” din filmul Everything Everywhere All at Once. Li se vor alatura prestatiilor anuntate anterior de Sofia Carson si Diane Warren pentru piesa „Applause” din Tell It Like a Woman, precum si superstarul Rihanna, cu piesa „Lift Me Up” din filmul Black Panther: Wakanda Forever – prima ei nominalizare la Oscar.

Nu s-a anuntat inca daca vor fi prezenti ceilalti nominalizati la categoria „Cel mai bun cantec original”, inclusiv Lady Gaga, care candideaza pentru piesa „Hold My Hand” din filmul Top Gun: Maverick, si M. M. Keeravani, cu piesa „Naatu Naatu Naatu” din RRR, care a castigat Globul de Aur, vor canta si ei.

Anul acesta vor fi in transmisie live toate premiile, nu ca in anii trecuti cand unele categorii tehnice erau preinregistrate.

In noiembrie, Academia a dezvaluit ca toate cele 23 de categorii de premii vor fi prezentate in direct in timpul ceremoniei anuale. Bill Kramer, CEO al Academiei de Arte si Stiinte Cinematografice, a declarat pentru Variety: „Pot confirma ca toate categoriile vor fi incluse in transmisiunea in direct”. El a adaugat: „Ne-am angajat sa avem un spectacol care sa celebreze artizanii, artele si stiintele si natura colaborativa a productiei cinematografice. Aceasta este in mare parte misiunea Academiei si sper ca vom putea realiza un spectacol care sa celebreze toate componentele cinematografiei intr-un mod distractiv si captivant.”

In 2022, Academia a luat decizia controversata de a exclude opt categorii, inclusiv cea mai buna coloana sonora originala, montaj de film si scurtmetraj de animatie, din prezentarea televizata. Alegerea a fost criticata de multi din industrie pentru ca a marginalizat contributiile creatorilor din acele categorii.

Jimmy Kimmel se va intoarce pentru a treia oara in calitate de gazda a show-ului de premiere in 2023.

 „Jimmy este gazda perfecta pentru a ne ajuta sa recunoastem artistii si filmele incredibile de la cea de-a 95-a editie a premiilor Oscar. Dragostea sa pentru filme, expertiza sa in materie de televiziune in direct si capacitatea de a se conecta cu publicul nostru global vor crea o experienta de neuitat pentru milioanele noastre de telespectatori din intreaga lume”, au declarat Kramer si presedintele Academiei, JanetYang, intr-o declaratie comuna. „Cu perspectiva proaspata si indrumarea magistrala a lui Kimmel, [a producatorilor Glenn] Weiss si [Ricky] Kirshner, Oscarurile vor celebra istoria sa bogata de 95 de ani, natura colaborativa a productiei cinematografice si comunitatea noastra diversa, dinamica si profund creativa de cineasti.”

„A fi invitat sa prezint premiile Oscar pentru a treia oara este fie o mare onoare, fie o capcana”, a spus Kimmel. „Oricum ar fi, sunt recunoscator Academiei pentru ca m-a invitat atat de repede dupa ce toata lumea buna a spus nu.”

Anunturile privind gazda si formatul emisiunii au venit dupa ce la inceputul anului 2022 s-a aflat ca Bill Kramer planuia sa puna mai mult accent pe „expertiza TV in direct”, potrivit Hollywood Reporter. Declaratia a fost presupusa a fi un semn cu privire la faptul ca, in ultimii doi ani, Oscarurile au fost conduse de creatori de film – regizorul Steven Soderbergh si, respectiv, producatorul de film Will Packer.

Riz Ahmed, Emily Blunt, Glenn Close, Jennifer Connelly, Ariana DeBose, Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson, Michael B. Jordan, Troy Kotsur, Jonathan. Majors, Melissa McCarthy, Janelle Monáe, Deepika Padukone, Questlove, Zoe Saldaña si Donnie Yen vor prezenta la gala Oscarurilor, au anuntat joi producatorii.

Ceremonia va fi transmisa live in Romania pe voyo.ro incepand cu ora 3 dimineata, duminica spre luni, 12 spre 13 martie.

Citește în continuare